Pai med vårsalat

Pai med vårsalat

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 90 min
  • 40 min
Her er en oppskrift på en vegetarpai for deg som er glad i frisk salat. Salaten er både pynt og tilbehør.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

paiform, 26 cm i diameter
1 stk Nå® Paibunn

Eller lag din egen paibunn:

150 g TINE Meierismør
3 dl hvetemel
2 ss vann

Paifyll:

3 stk egg
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts kajennepepper
150 g godt modnet ost, gjerne Jarlsberg® Vellagret m/skorpe

Salat:

5 dl blandet grønn salat
1 dl tyttebær eller andre ferske bær
1 ss olivenolje
¼ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formen. Prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. eller lag din egen paibunn:

    1. Bland smør, mel og vann i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 30 minutter.
    2. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10–15 minutter. Avkjøl.
  2. Paifyll:

    1. Visp egg og melk sammen med salt, pepper og kajennepepper. Fordel ost i paiskallet og hell over eggblandingen.
    2. Stek paien midt i oven i 30–40 minutter på 200 °C til eggstanden har satt seg.
    3. Avkjøl litt før du fordeler salat og tyttebær på toppen. Smak til med olje, salt og pepper.
Tips!

Dersom du ønsker det, kan du ha spekeskinke eller røkt skinke i paien.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat