Pai med vårsalat

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Her er en oppskrift på en vegetarpai for deg som er glad i frisk salat. Salaten er både pynt og tilbehør.

Antall porsjoner

Utstyr

paiform, 26 cm i diameter

Ingredienser

1 stkNå® Paibunn

Eller lag din egen paibunn:

150 gTINE Meierismør
3 dlhvetemel
2 ssvann

Paifyll:

3 stkegg
3 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ tssalt
¼ tspepper
¼ tskajennepepper
150 ggodt modnet ost, gjerne Jarlsberg® Vellagret m/skorpe

Salat:

5 dlblandet grønn salat
1 dltyttebær eller andre ferske bær
1 ssolivenolje
¼ tssalt
¼ tspepper
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Nå Paibunn:

    1. Rull deigen ut og dekk formen. Prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  • eller lag din egen paibunn:

    1. Bland smør, mel og vann i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 30 minutter.
    2. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10–15 minutter. Avkjøl.
  • Paifyll:

    1. Visp egg og melk sammen med salt, pepper og kajennepepper. Fordel ost i paiskallet og hell over eggblandingen.
    2. Stek paien midt i oven i 30–40 minutter på 200 °C til eggstanden har satt seg.
    3. Avkjøl litt før du fordeler salat og tyttebær på toppen. Smak til med olje, salt og pepper.

Tips:

Dersom du ønsker det, kan du ha spekeskinke eller røkt skinke i paien.

Kommentarer

  Legg til kommentar