Honningglaserte rotgrønnsaker

Honningglaserte rotgrønnsaker

0
8
Enkel20 min
Rotgrønnsaker er noen av de beste råvarene vi har i Norge. Enkelt å tilberede, god på smak og kombinerer du forskjellige rotgrønnsaker får du også en fest for øyet. Denne oppskriften kan brukes som enkel vegetarmiddag eller som tilbehør.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    store poteter
  • 2 stk
    gulrøtter
  • ½ stk
    liten kålrot
  • 1 stk
    stor pastinakk
  • 2 ss
  • 1 ss
    honning
  • ¼ ts
    salt
  • 2 ss
    sesamfrø

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell alle grønnsakene og skjær dem i staver.

  2. 2

    Smelt smøret i en gryte, og stek grønnsakene. La dem steke på litt under middels varme, under lokk, til grønnsakene er møre. Ha i honning og salt. Dryss over sesamfrø.

Tips

#1: Bruk rotgrønnsaker etter smak og tilgjengelighet.#2: Bakte rotgrønnsaker blir en ekstra smakfull rotmos. Tilsett 2 dl matfløte og bruk en stavmikser til å lage mos.

Del denne oppskriften: