Skip to main content

Vinterens grønnsaksgrateng

Enkel
45min

Grateng av de gode norske rotgrønnsakene smaker deilig. Den er enkel å lage og kan gjøres klar god tid i forveien.

3.8
(66)
Next ImageVinterens grønnsaksgrateng

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
1 stk
fennikel
3 stilk
selleri
3 stk
gulrot
4 stk
potet
1 stk
purre
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
2 dl
grønnsaksbuljong
2 dl
TINE® Ekte Revet Ost Original (evt. Norvegia el. annen revet ost)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. Rens og skjær løk, fenikkel, selleri, gulrot og potet i tynne skiver. Hakk purre.

  3. Legg fenikkel i bunnen av en form. Ha så i løk, selleri og gulrot. Krydre med salt og pepper. Legg deretter i 1/3 av potetskivene og all den hakkede purren. Fordel cottage cheese over og ha resten av potetskivene på toppen. Krydre med salt og pepper.

  4. Hell over buljong og sett formen nederst i ovnen i 15 minutter. Ta ut formen, hell på fløte og strø over ost, og stek videre. Sjekk om grønnsakene er møre etter ytterligere 35 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dryss over grovhakket basilikum før servering om du ønsker mer smak.  

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter