Vinterens grønnsaksgrateng
Grateng av de gode norske rotgrønnsakene smaker deilig. Den er enkel å lage og kan gjøres klar god tid i forveien.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk løk
- 1 stykk fennikel
- 3 stilk selleri
- 3 stykk gulrot
- 4 stykk potet
- 1 stykk purre
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 3 dl TINE® Cottage Cheese Original
- 2 dl grønnsaksbuljong
- 2 dl TINE® Matfløte
- 2 dl TINE® Ekte Revet Ost Original, (evt. Norvegia el. annen revet ost)
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
2
Rens og skjær løk, fenikkel, selleri, gulrot og potet i tynne skiver. Hakk purre.
3
Legg fenikkel i bunnen av en form. Ha så i løk, selleri og gulrot. Krydre med salt og pepper. Legg deretter i 1/3 av potetskivene og all den hakkede purren. Fordel cottage cheese over og ha resten av potetskivene på toppen. Krydre med salt og pepper.
4
Hell over buljong og sett formen nederst i ovnen i 15 minutter. Ta ut formen, hell på fløte og strø over ost, og stek videre. Sjekk om grønnsakene er møre etter ytterligere 35 minutter.
TipsDryss over grovhakket basilikum før servering om du ønsker mer smak.