Skip to main content

Grønnsakssuppe

Enkel
30min

Velsmakende variant av en grønnsakssuppe. Med grønnsaksbuljong får du lett en vegetar-middag hele familien vil digge.

4.1
(152)
Next ImageGrønnsakssuppe

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
gulrot
3 stilk
stangselleri
1 stk
løk
1 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 stk
tomat
1 ts
timian
2 ss
persille
1 dl
mais
1 dl
erter
1 l
grønnsaksbuljong, kyllingbuljong eller kyllingkraft
2 stk
hvitløksfedd
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell gulrot og vask stangselleri. Riv gulrot og stangselleri fint på et rivjern. Skrell løk og kutt i jevnstore biter.

  2. Varm olje i en middels varm kjele eller gryte, og stek grønnsakene til de er myke, i 5–7 minutter.

  3. Skyll tomat og del i terninger. Finnhakk timian og persille.

  4. Ha tomatterninger, mais og erter i gulrotblandingen. Hell kyllingbuljong over, press hvitløksfedd i kjelen og smak til med timian, salt og pepper. Gi alt et oppkok, skru ned varmen, og la suppen småkoke til grønnsakene er møre, 10–15 minutter.

  5. Ta kjelen av platen, rør inn persille og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I likhet med de fleste supper smaker denne kjempegodt hvis den blir laget dagen før.

Flere fristende oppskrifter