
Gulrot-falafel med rødbetsalat
Enkel•70 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
700 ggulrøtter
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
1 tspaprikapulver
-
1 tschilipulver
-
½ tsmalt spisskummen
-
½ tsgurkemeie
-
3 dlkikertmel
-
4 sssesamfrø
RØDBETESALAT
-
2 stkrødbeter
-
2 sssitronsaft
-
1 tshonning
-
1 tssesamolje
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 sshakket bladpersille
FETAKREM
-
150 gfetaost
-
2 dl
-
2 sshakket bladpersille
TIL SERVERING
-
1 stksitron
-
1 stkhjertesalat
Slik gjør du det
-
1
Skrell og del gulrot i biter. Ha gulrot, hvitløk, salt, pepper, paprika, chilipulver, spisskummen og gurkemeie i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en fin masse.
-
2
Ha gulrotblandingen i en miksebolle og rør inn kikertmel til godt blandet.
-
3
Sett ovnen på 160 °C. Form små boller av gulrotdeigen og tykk dem litt flate. Vend bollene i sesamfrø og legg på bakepapirkledd stekebrett. Stek falaflene i 40 minutter til lett gylne.
-
4
Skrell rødbete og riv grovt. Rør sammen sitronsaft, honning, sesamolje, salt, pepper og hakket bladpersille, og vend dressingen med rødbeten.
-
5
Smuldre fetaost og rør sammen med yoghurt og hakket bladpersille.
Tips
Bytt ut fetaost med blåmuggost, og få en enda skarpere ostekrem til retten.
-
6
Skjær sitron i båter og riv salat i biter. Server falafler med rødbetesalat, ostekrem, hjertesalat og sitronbåter.