Gulrot-falafel med rødbetsalat
Her er det masse smak, så hvem trenger vel kjøtt? Disse saftige falaflene serveres med en frisk rødbetesalat og ostekrem. Perfekt til meet free monday!
Enkel•1 t 10 min•4 personer
Ingredienser
- 700 g gulrot
- 2 stykk hvitløksfedd
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 0.5 ts malt spisskummen
- 0.5 ts gurkemeie
- 3 dl kikertmel
- 4 ss sesamfrø
RØDBETESALAT
- 2 stykk rødbeter
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts honning
- 1 ts sesamolje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss hakket bladpersille
FETAKREM
- 150 g fetaost
- 2 dl TINE® Yoghurt Naturell
- 2 ss hakket bladpersille
TIL SERVERING
- 1 stykk sitron
- 1 stykk hjertesalat
Slik gjør du
1
Skrell og del gulrot i biter. Ha gulrot, hvitløk, salt, pepper, paprika, chilipulver, spisskummen og gurkemeie i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en fin masse.
2
Ha gulrotblandingen i en miksebolle og rør inn kikertmel til godt blandet.
3
Sett ovnen på 160 °C. Form små boller av gulrotdeigen og tykk dem litt flate. Vend bollene i sesamfrø og legg på bakepapirkledd stekebrett. Stek falaflene i 40 minutter til lett gylne.
4
Skrell rødbete og riv grovt. Rør sammen sitronsaft, honning, sesamolje, salt, pepper og hakket bladpersille, og vend dressingen med rødbeten.
5
Smuldre fetaost og rør sammen med yoghurt og hakket bladpersille.
TipsBytt ut fetaost med blåmuggost, og få en enda skarpere ostekrem til retten.
6
Skjær sitron i båter og riv salat i biter. Server falafler med rødbetesalat, ostekrem, hjertesalat og sitronbåter.
TipsGulrot-falafler med sesamfrø er en super forrett, men kan også være fine å ta med i matpakke. Ved å bruke kikertmel i falaflene sparer du deg litt mosing.