Gulrot-falafel med rødbetsalat

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er det masse smak, så hvem trenger vel kjøtt? Disse saftige falaflene serveres med en frisk rødbetesalat og ostekrem. Perfekt til meet free monday!

Antall porsjoner

Ingredienser

700 ggulrøtter
2 stkhvitløksfedd
1 tssalt
1 tspepper
1 tspaprikapulver
1 tschilipulver
½ tsmalt spisskummen
½ tsgurkemeie
3 dlkikertmel
4 sssesamfrø

RØDBETESALAT

2 stkrødbeter
2 sssitronsaft
1 tshonning
1 tssesamolje
½ tssalt
¼ tspepper
2 sshakket bladpersille

FETAKREM

150 gfetaost
2 dlTINE Yoghurt Naturell
2 sshakket bladpersille

TIL SERVERING

1 stksitron
1 stkhjertesalat
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Skrell og del gulrot i biter. Ha gulrot, hvitløk, salt, pepper, paprika, chilipulver, spisskummen og gurkemeie i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en fin masse.
    2. Ha gulrotblandingen i en miksebolle og rør inn kikertmel til godt blandet.
    3. Sett ovnen på 160 °C. Form små boller av gulrotdeigen og tykk dem litt flate. Vend bollene i sesamfrø og legg på bakepapirkledd stekebrett. Stek falaflene i 40 minutter til lett gylne.
    4. Skrell rødbete og riv grovt. Rør sammen sitronsaft, honning, sesamolje, salt, pepper og hakket bladpersille, og vend dressingen med rødbeten.
    5. Smuldre fetaost og rør sammen med yoghurt og hakket bladpersille.

      Tips:

      Bytt ut fetaost med blåmuggost, og få en enda skarpere ostekrem til retten.

    6. Skjær sitron i båter og riv salat i biter. Server falafler med rødbetesalat, ostekrem, hjertesalat og sitronbåter.

Tips:

Gulrot-falafler med sesamfrø er en super forrett, men kan også være fine å ta med i matpakke. Ved å bruke kikertmel i falaflene sparer du deg litt mosing.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar