Grønnsakssuppe

Grønnsakssuppe

8
  • Enkel
  • 30 min
Velsmakende variant av en grønnsakssuppe. Med grønnsaksbuljong får du lett en vegetar-middag hele familien vil digge.

Ingredienser

2 stk gulrøtter
3 stilker stangselleri
1 stk løk
1 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 stk tomater
1 ts timian
2 ss persille
1 dl mais
1 dl erter
1 l grønnsaksbuljong , kyllingbuljong eller kyllingkraft
2 stk hvitløksfedd
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Skrell gulrot og vask stangselleri. Riv gulrot og stangselleri fint på et rivjern. Skrell løk og kutt i jevnstore biter.
    2. Varm olje i en middels varm kjele eller gryte, og stek grønnsakene til de er myke, i 5–7 minutter.
    3. Skyll tomat og del i terninger. Finnhakk timian og persille.
    4. Ha tomatterninger, mais og erter i gulrotblandingen. Hell kyllingbuljong over, press hvitløksfedd i kjelen og smak til med timian, salt og pepper. Gi alt et oppkok, skru ned varmen, og la suppen småkoke til grønnsakene er møre, 10–15 minutter.
    5. Ta kjelen av platen, rør inn persille og server.
Tips

I likhet med de fleste supper smaker denne kjempegodt hvis den blir laget dagen før.

Kommentarer

  • Gardalf

    4 måneder siden
    Går det bra å bare koke alt. Droppe stekingen?
    takk

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Det går nok fint det, men stekingen er for å fremme den gode smaken av grønnsaker i suppen. Om du bare koker det kan suppen bli litt tamm. :)

       (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Det går nok fint det, men stekingen er for å fremme den gode smaken av grønnsaker i suppen. Om du bare koker det kan suppen bli litt tamm. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat