
Grønnsakssuppe
Enkel•30 min min
Velsmakende variant av en grønnsakssuppe. Med grønnsaksbuljong får du lett en vegetar-middag hele familien vil digge.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkgulrøtter
-
3 stilkerstangselleri
-
1 stkløk
-
1 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
2 stktomater
-
1 tstimian
-
2 sspersille
-
1 dlmais
-
1 dlerter
-
1 lgrønnsaksbuljong , kyllingbuljong eller kyllingkraft
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Skrell gulrot og vask stangselleri. Riv gulrot og stangselleri fint på et rivjern. Skrell løk og kutt i jevnstore biter.
-
2
Varm olje i en middels varm kjele eller gryte, og stek grønnsakene til de er myke, i 5–7 minutter.
-
3
Skyll tomat og del i terninger. Finnhakk timian og persille.
-
4
Ha tomatterninger, mais og erter i gulrotblandingen. Hell kyllingbuljong over, press hvitløksfedd i kjelen og smak til med timian, salt og pepper. Gi alt et oppkok, skru ned varmen, og la suppen småkoke til grønnsakene er møre, 10–15 minutter.
-
5
Ta kjelen av platen, rør inn persille og server.