Grønnsakssuppe

Grønnsakssuppe

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 30 min
Velsmakende variant av en grønnsakssuppe. Med grønnsaksbuljong får du lett en vegetar-middag hele familien vil digge.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk gulrøtter
3 stilker stangselleri
1 stk løk
1 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 stk tomater
1 ts timian
2 ss persille
1 dl mais
1 dl erter
1 l grønnsaksbuljong , kyllingbuljong eller kyllingkraft
2 stk hvitløksfedd
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Skrell gulrot og vask stangselleri. Riv gulrot og stangselleri fint på et rivjern. Skrell løk og kutt i jevnstore biter.
    2. Varm olje i en middels varm kjele eller gryte, og stek grønnsakene til de er myke, i 5–7 minutter.
    3. Skyll tomat og del i terninger. Finnhakk timian og persille.
    4. Ha tomatterninger, mais og erter i gulrotblandingen. Hell kyllingbuljong over, press hvitløksfedd i kjelen og smak til med timian, salt og pepper. Gi alt et oppkok, skru ned varmen, og la suppen småkoke til grønnsakene er møre, 10–15 minutter.
    5. Ta kjelen av platen, rør inn persille og server.
Tips!

I likhet med de fleste supper smaker denne kjempegodt hvis den blir laget dagen før.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ruben

    2 år siden
    smakte veldig godt :) mangla nokre ingrediensar, men resultatet var dessutan toppers

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ruben, Takk for hyggelig tilbakemeldig, så bra at det smakte :) God Høst!

      Kommenter  (1)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Dette suppen har en fantastisk god smak av mange forskjellige grønnsaker, det blir ikke siste gang jeg kommer til å lage den.

    Kommenter  (10)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Wenche, Takk for positiv tilbakemeldig!

      Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Wenche, Takk for positiv tilbakemeldig!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat