Grønnsakssuppe

Grønnsakssuppe

14
146
Enkel30 min
Velsmakende variant av en grønnsakssuppe. Med grønnsaksbuljong får du lett en vegetar-middag hele familien vil digge.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    gulrøtter
  • 3 stilker
    stangselleri
  • 1 stk
    løk
  • 1 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
  • 2 stk
    tomater
  • 1 ts
    timian
  • 2 ss
    persille
  • 1 dl
    mais
  • 1 dl
    erter
  • 1 l
    grønnsaksbuljong , kyllingbuljong eller kyllingkraft
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell gulrot og vask stangselleri. Riv gulrot og stangselleri fint på et rivjern. Skrell løk og kutt i jevnstore biter.

  2. 2

    Varm olje i en middels varm kjele eller gryte, og stek grønnsakene til de er myke, i 5–7 minutter.

  3. 3

    Skyll tomat og del i terninger. Finnhakk timian og persille.

  4. 4

    Ha tomatterninger, mais og erter i gulrotblandingen. Hell kyllingbuljong over, press hvitløksfedd i kjelen og smak til med timian, salt og pepper. Gi alt et oppkok, skru ned varmen, og la suppen småkoke til grønnsakene er møre, 10–15 minutter.

  5. 5

    Ta kjelen av platen, rør inn persille og server.

Tips

I likhet med de fleste supper smaker denne kjempegodt hvis den blir laget dagen før.

Del denne oppskriften: