Grønnsakslasagne

(95)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En deilig vegetarisk oppskrift på grønnsakslasagne er helt perfekt til de dagene du har grønnsaksrester.

Antall porsjoner

Ingredienser

Grønnsaker:

2 stkrødløk
2 stkhvitløksfedd
2 stkrød paprika i biter
1 stkaubergine i skiver
1 stksquash i skiver
1 ssolje til steking

Saus:

800 ghakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
2 dlTINE Lettrømme 18 %
¼ tssalt
¼ tspepper
2 ssfrisk basilikum

Lasagne:

12 stklasagneplater
200 gfetaost i terninger
2 dlNorvegia® Original eller annen god gulost
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C, og finn frem en ildfast form.
  • Grønnsaker:

    1. Hakk rødløk og hvitløk. Skjær paprika, aubergine og squash i skriver.
    2. Stek løk, hvitløk, paprika, aubergine og squash i olje i omganger til de er litt brunet.
  • Saus:

    1. Kok opp hakkede tomater i en kjele, og rør i rømme. Krydre med salt, pepper og basilikum.
  • Lasagne:

    1. Legg grønnsaker, saus, lasagneplater og fetaost lagvis i formen. Avslutt med saus, og dryss revet ost over.
    2. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til den er gjennomstekt og har pen farge.

Tips:

Varier gjerne grønnsakene i lasagnen alt etter hva du har hjemme, eller hva du har lyst på.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar