placeholder image
4

Kremostlaks på rotgrønnsaker

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En god og næringsrik lakserett som passer til både hverdags og fest. Fylt med en grønnsaker og toppet med kremost.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ssTINE Meierismør
5 dlvann
1 stkfiskebuljongterning
500 ggulrøtter (gjerne en blanding av gulrøtter, blomkål og persillerot)
2 tssalt
600 glaksefilet eller SALMA
125 g TINE Kremgo’® Krydder eller annen smak
½ tspepper
1 tsdill
200 gkokte kikerter

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Smør en stor ildfast form.
    2. Kok opp vann og buljong. Skrell og del gulrot og eventuelt andre grønnsaker i strimler, og legg dem i formen. Dryss over salt, og hell over buljongen. Sett i ovnen og la det stå i ca. 15 minutter.
    3. Skjær laks i porsjonsstykker og lag et dypt kutt i hvert stykke. Legg laksebitene på grønnsakssengen, og fordel kremosten i snittene på laksen. Dryss litt salt og pepper over fisken. Tilsett de ferdigkokte kikertene.
    4. Sett i ovnen igjen i ytterligere ca, 10 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt. Pynt med litt dill ved servering.

Tips:

Det smaker også godt med brekkbønner eller snittbønner i stedet for kikerter.

Kommentarer