Kremostlaks på rotgrønnsaker

Kremostlaks på rotgrønnsaker

4
  • Enkel
  • 30 min
  • 25 min
En god og næringsrik lakserett som passer til både hverdags og fest. Fylt med grønnsaker og toppet med kremost.

Ingredienser

2 ss TINE Meierismør
5 dl vann
1 stk fiskebuljongterning
500 g gulrøtter (gjerne en blanding av gulrøtter, blomkål og persillerot)
2 ts salt
600 g laksefilet eller SALMA
125 g TINE Kremgo® Krydder eller annen smak
½ ts pepper
1 ts dill
200 g kokte kikerter

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Smør en stor ildfast form.
    2. Kok opp vann og buljong. Skrell og del gulrot og eventuelt andre grønnsaker i strimler, og legg dem i formen. Dryss over salt, og hell over buljongen. Sett i ovnen og la det stå i ca. 15 minutter.
    3. Skjær laks i porsjonsstykker og lag et dypt kutt i hvert stykke. Legg laksebitene på grønnsakssengen, og fordel kremosten i snittene på laksen. Dryss litt salt og pepper over fisken. Tilsett de ferdigkokte kikertene.
    4. Sett i ovnen igjen i ytterligere ca, 10 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt. Pynt med litt dill ved servering.
Tips

Det smaker også godt med brekkbønner eller snittbønner i stedet for kikerter.

Kommentarer

  • Synnøve

    6 år siden
    Istedenfor ost ville jeg jevne kraften med litt matfløte. Dette var ikke vellykket da fløten skilte seg. Hvorfor gjorde en nyinnkjøpt fløte med holdbarhetstid vel 2 mnd frem i tid det?

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Synnøve, Det var leit å høre at sausen ble mislykket. Matfløte skiller seg hvis den tilsettes en rett som får for høy temperatur over lengre tid. Matfløte kan småkoke, men skiller seg ved fosskoking. Vi anbefaler derfor å tilsette matfløte mot slutten av koketiden og at sausen ikke bør fosskoke etter at matfløten er tilsatt. Kremfløte har en høyere fettprosent og tåler høyere temperatur.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat