Kremostlaks på rotgrønnsaker
Enkel•30 min25 min
En god og næringsrik lakserett som passer til både hverdags og fest. Fylt med grønnsaker og toppet med kremost.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ss
-
5 dlvann
-
1 stkfiskebuljongterning
-
500 ggulrøtter (gjerne en blanding av gulrøtter, blomkål og persillerot)
-
2 tssalt
-
600 glaksefilet eller SALMA
-
125 gTINE Kremgo® Krydder eller annen smak
-
½ tspepper
-
1 tsdill
-
200 gkokte kikerter
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Smør en stor ildfast form.
-
2
Kok opp vann og buljong. Skrell og del gulrot og eventuelt andre grønnsaker i strimler, og legg dem i formen. Dryss over salt, og hell over buljongen. Sett i ovnen og la det stå i ca. 15 minutter.
-
3
Skjær laks i porsjonsstykker og lag et dypt kutt i hvert stykke. Legg laksebitene på grønnsakssengen, og fordel kremosten i snittene på laksen. Dryss litt salt og pepper over fisken. Tilsett de ferdigkokte kikertene.
-
4
Sett i ovnen igjen i ytterligere ca, 10 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt. Pynt med litt dill ved servering.