Kremostlaks på rotgrønnsaker

Kremostlaks på rotgrønnsaker

4
7
Enkel30 min
En god og næringsrik lakserett som passer til både hverdags og fest. Fylt med grønnsaker og toppet med kremost.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 ss
  • 5 dl
    vann
  • 1 stk
    fiskebuljongterning
  • 500 g
    gulrøtter (gjerne en blanding av gulrøtter, blomkål og persillerot)
  • 2 ts
    salt
  • 600 g
    laksefilet eller SALMA
  • 125 g
    TINE Kremgo® Krydder eller annen smak
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ts
    dill
  • 200 g
    kokte kikerter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Smør en stor ildfast form.

  2. 2

    Kok opp vann og buljong. Skrell og del gulrot og eventuelt andre grønnsaker i strimler, og legg dem i formen. Dryss over salt, og hell over buljongen. Sett i ovnen og la det stå i ca. 15 minutter.

  3. 3

    Skjær laks i porsjonsstykker og lag et dypt kutt i hvert stykke. Legg laksebitene på grønnsakssengen, og fordel kremosten i snittene på laksen. Dryss litt salt og pepper over fisken. Tilsett de ferdigkokte kikertene.

  4. 4

    Sett i ovnen igjen i ytterligere ca, 10 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt. Pynt med litt dill ved servering.

Tips

Det smaker også godt med brekkbønner eller snittbønner i stedet for kikerter.

Del denne oppskriften: