Bugnende ostebrett

Bugnende ostebrett | ostefat

0
25
Enkel20 min
Ostebrett fylt med deilig ost og masse godt tilbehør. Ostefat servert med en vri - både ser og smaker fantastisk godt. Perfekt å servere når du skal ha gjester på besøk!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 50 g
    valnøtter
  • 50 g
    honning
  • 150 g
    Jarlsberg® Original eller Jarlsberg® Vellagret
  • 150 g
  • 1 stk
  • 150 g
  • ½ stk
    Chevre Naturell
  • 2 ss
    hakkede urter f.eks. dill, gressløk eller timian
  • 2 stk
    pærer
  • 2 stk
    fikener
  • 4 skiver
    frukt- og nøttebrød
  • 100 g
    fikenmarmelade
  • 100 g
    appelsinmarmelade
  • 100 g
    spekemat spekeskinke og spekepølse
  • 50 g
    ristede, salte mandler
  • 200 g
    druer
  • 4 stilker
    rips
  • 150 g
    oliven

Slik gjør du det

  1. 1

    Ønsker du å lage hjemmelaget frukt- og nøttebrød starter du med dette. Du finner også oppskrifter på en rekke marmelader og chutneyer på TINE Kjøkken.

    Frukt- og nøttebrød

    Tips

    Prøv denne oppskriften på frukt- og nøttebrød: https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/brod-og-rundstykker/frukt-og-n%C3%B8ttebr%C3%B8d

  2. 2

    Rist valnøtter i en tørr, varm panne. Avkjøl nøttene, bland inn honning og ha i en skål.

  3. 3

    Del Jarlsberg og Sveitser i tynne skiver med kniv. Del i staver og trekanter. Del Brie i kakestykker og Selbu Blå i terninger.

  4. 4

    Rull Haukli Chevre i hakkede urter.

  5. 5

    Del pære i tynne skiver og fiken i båter.

  6. 6

    Del skivene med frukt- og nøttebrød i mindre biter.

  7. 7

    Ha marmelader i skåler og fordel etter hvert alt på fjøla. Pynt gjerne med friske urter.

    Tips

    Hjemmelaget fikenmarmelade er ekstra godt!

Tips

Her er det nesten bare fantasien som setter grenser på hva du kan fylle opp med. Er det sesong for epler, kan du gjerne lage en eplemos. Er det sesong for aprikos og fersken, pynt med båter av disse. 

Del denne oppskriften: