Ostebrett fylt med deilig ost og masse godt tilbehør. Ostefat servert med en vri - både ser og smaker fantastisk godt. Perfekt å servere når du skal ha gjester på besøk!
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
50 g valnøtter
50 g honning
150 g Jarlsberg® Original, eller Jarlsberg® Vellagret
150 g TINE® Norsk Sveitser
1 stykk Dovre Norsk Brie
150 g Selbu Blå® Original
0.5 stykk Chevre Naturell
2 ss hakkede urter, f.eks. dill, gressløk eller timian
2 stykk pære
2 stykk fiken
4 skive frukt- og nøttebrød
100 g fikenmarmelade
100 g appelsinmarmelade
100 g spekemat, spekeskinke og spekepølse
50 g ristede, salte mandler
200 g drue
4 stilk rips
150 g oliven
Slik gjør du
1
Ønsker du å lage hjemmelaget frukt- og nøttebrød starter du med dette. Du finner også oppskrifter på en rekke marmelader og chutneyer på TINE Kjøkken.
Tips
Prøv denne oppskriften på frukt- og nøttebrød!
2
Rist valnøtter i en tørr, varm panne. Avkjøl nøttene, bland inn honning og ha i en skål.
3
Del Jarlsberg og Sveitser i tynne skiver med kniv. Del i staver og trekanter. Del Brie i kakestykker og Selbu Blå i terninger.
4
Rull Haukli Chevre i hakkede urter.
5
Del pære i tynne skiver og fiken i båter.
6
Del skivene med frukt- og nøttebrød i mindre biter.
7
Ha marmelader i skåler og fordel etter hvert alt på fjøla. Pynt gjerne med friske urter.
Tips
Hjemmelaget fikenmarmelade er ekstra godt!
Tips
Her er det nesten bare fantasien som setter grenser på hva du kan fylle opp med. Er det sesong for epler, kan du gjerne lage en eplemos. Er det sesong for aprikos og fersken, pynt med båter av disse.
Lagre
Skriv ut
Del
Bugnende ostebrett | ostefat
Enkel
20min
Ostebrett fylt med deilig ost og masse godt tilbehør. Ostefat servert med en vri - både ser og smaker fantastisk godt. Perfekt å servere når du skal ha gjester på besøk!
Her er det nesten bare fantasien som setter grenser på hva du kan fylle opp med. Er det sesong for epler, kan du gjerne lage en eplemos. Er det sesong for aprikos og fersken, pynt med båter av disse.