Bugnende ostebrett | ostefat
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 gvalnøtter
-
50 ghonning
-
150 gJarlsberg® Original eller Jarlsberg® Vellagret
-
150 g
-
1 stk
-
150 g
-
½ stkChevre Naturell
-
2 sshakkede urter f.eks. dill, gressløk eller timian
-
2 stkpærer
-
2 stkfikener
-
4 skiverfrukt- og nøttebrød
-
100 gfikenmarmelade
-
100 gappelsinmarmelade
-
100 gspekemat spekeskinke og spekepølse
-
50 gristede, salte mandler
-
200 gdruer
-
4 stilkerrips
-
150 goliven
Slik gjør du det
-
1
Ønsker du å lage hjemmelaget frukt- og nøttebrød starter du med dette. Du finner også oppskrifter på en rekke marmelader og chutneyer på TINE Kjøkken.
Tips
Prøv denne oppskriften på frukt- og nøttebrød: https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/brod-og-rundstykker/frukt-og-n%C3%B8ttebr%C3%B8d
-
2
Rist valnøtter i en tørr, varm panne. Avkjøl nøttene, bland inn honning og ha i en skål.
-
3
Del Jarlsberg og Sveitser i tynne skiver med kniv. Del i staver og trekanter. Del Brie i kakestykker og Selbu Blå i terninger.
-
4
Rull Haukli Chevre i hakkede urter.
-
5
Del pære i tynne skiver og fiken i båter.
-
6
Del skivene med frukt- og nøttebrød i mindre biter.
-
7
Ha marmelader i skåler og fordel etter hvert alt på fjøla. Pynt gjerne med friske urter.
Tips
Hjemmelaget fikenmarmelade er ekstra godt!