Skip to main content

Fikenmarmelade

Enkel
45min

Denne fikenmarmeladen med hint av krydder og urter er spesielt egnet til kraftige blåmuggoster.

4.6
(5)
Next ImageFikenmarmelade

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

8 stk
hele kardemommekapsel
12 stk
fiken
2 stk
kvister rosmarin
1.5 dl
brandy
1 dl
brunt sukker
2 ss
honning
1 stk
sitron

Fremgangsmåte

  1. Knus kardemommen lett med en kjevle eller siden av en kniv slik at de åpner seg og frøene kommer til syne. Ha i en varm gryte og rist i ca. 1 minutt.

  2. Del fiken i biter og ha i gryten med rosmarin, brandy, brunt sukker, honning og saften fra sitron.

  3. La koke under omrøring i ca. 30 minutter eller til en tykk marmelade.

  4. Fjern kardemommekapslene og rosmarinkvisene og kjør eventuelt glatt med en stavmikser. Ha over på steriliserte glass og oppbevar kjølig.

Trykk for å vurdere oppskriften

Flere fristende oppskrifter