Fikenmarmelade

Fikenmarmelade

0
0
Enkel45 min
Denne fikenmarmeladen med hint av krydder og urter er spesielt egnet til kraftige blåmuggoster.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 8 stk
    hele kardemommekapsler
  • 12 stk
    fikener
  • 2 stk
    kvister rosmarin
  • 1 ½ dl
    brandy
  • 1 dl
    brunt sukker
  • 2 ss
    honning
  • 1 stk
    sitron

Slik gjør du det

  1. 1

    Knus kardemommen lett med en kjevle eller siden av en kniv slik at de åpner seg og frøene kommer til syne. Ha i en varm gryte og rist i ca. 1 minutt.

  2. 2

    Del fiken i biter og ha i gryten med rosmarin, brandy, brunt sukker, honning og saften fra sitron.

  3. 3

    La koke under omrøring i ca. 30 minutter eller til en tykk marmelade.

  4. 4

    Fjern kardemommekapslene og rosmarinkvisene og kjør eventuelt glatt med en stavmikser. Ha over på steriliserte glass og oppbevar kjølig.

Del denne oppskriften: