Fikenmarmelade
Enkel•45 min min
Denne fikenmarmeladen med hint av krydder og urter er spesielt egnet til kraftige blåmuggoster.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkhele kardemommekapsler
-
12 stkfikener
-
2 stkkvister rosmarin
-
1 ½ dlbrandy
-
1 dlbrunt sukker
-
2 sshonning
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
Knus kardemommen lett med en kjevle eller siden av en kniv slik at de åpner seg og frøene kommer til syne. Ha i en varm gryte og rist i ca. 1 minutt.
-
2
Del fiken i biter og ha i gryten med rosmarin, brandy, brunt sukker, honning og saften fra sitron.
-
3
La koke under omrøring i ca. 30 minutter eller til en tykk marmelade.
-
4
Fjern kardemommekapslene og rosmarinkvisene og kjør eventuelt glatt med en stavmikser. Ha over på steriliserte glass og oppbevar kjølig.