Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Fikenmarmelade

Enkel
45min

Denne fikenmarmeladen med hint av krydder og urter er spesielt egnet til kraftige blåmuggoster.

4.6
(5)
Next ImageFikenmarmelade

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

8 stk
hele kardemommekapsel
12 stk
fiken
2 stk
kvister rosmarin
1.5 dl
brandy
1 dl
brunt sukker
2 ss
honning
1 stk
sitron

Fremgangsmåte

  1. Knus kardemommen lett med en kjevle eller siden av en kniv slik at de åpner seg og frøene kommer til syne. Ha i en varm gryte og rist i ca. 1 minutt.

  2. Del fiken i biter og ha i gryten med rosmarin, brandy, brunt sukker, honning og saften fra sitron.

  3. La koke under omrøring i ca. 30 minutter eller til en tykk marmelade.

  4. Fjern kardemommekapslene og rosmarinkvisene og kjør eventuelt glatt med en stavmikser. Ha over på steriliserte glass og oppbevar kjølig.

Trykk for å vurdere oppskriften

Flere fristende oppskrifter