Fikenmarmelade

Fikenmarmelade

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Denne fikenmarmeladen med hint av krydder og urter er spesielt egnet til kraftige blåmuggoster.

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stk hele kardemommekapsler
12 stk fikener
2 stk kvister rosmarin
1 ½ dl brandy
1 dl brunt sukker
2 ss honning
1 stk sitron

Slik gjør du det

    1. Knus kardemommen lett med en kjevle eller siden av en kniv slik at de åpner seg og frøene kommer til syne. Ha i en varm gryte og rist i ca. 1 minutt.
    2. Del fiken i biter og ha i gryten med rosmarin, brandy, brunt sukker, honning og saften fra sitron.
    3. La koke under omrøring i ca. 30 minutter eller til en tykk marmelade.
    4. Fjern kardemommekapslene og rosmarinkvisene og kjør eventuelt glatt med en stavmikser. Ha over på steriliserte glass og oppbevar kjølig.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat