Valnøttbrød

Valnøttbrød

23
  • Enkel
  • 105 min
Dette er et halvgrovt brød med smak av valnøtter. Brødet smaker godt til det meste, og har god holdbarhet.

Ingredienser

5 dl TINE Kulturmjølk
5 dl vann
50 g gjær (1 pk.)
2 ts salt
1 ss sirup
200 g sammalt rug, grov
150 g sammalt rug, fin
200 g sammalt hvete, fin
800 g hvetemel (ca.)
150 g valnøtter
1 stk egg

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne oppskriften får du to runde brød.
    2. Bland melk og lunkent vann. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett salt, sirup og mel. Elt deigen godt til den slipper bollen.
    3. Sett deigen tildekket på lunt sted, la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.
    4. Grovhakk valnøttene og arbeid dem inn i deigen. Del deigen i to. Form deigen til runde brød eller til formbrød. Legg brødene på bakepapir på stekeplate. La brødene etterheve i ca. 30 minutter.
    5. Pensle med egg og stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
Tips

Dette brødet smaker også godt med andre typer nøtter, for eksempel pistasjnøtter.

Kommentarer

  • Siri

    4 år siden
    Dette er husets favoritt. Jeg halverer saltmengden, dobler mengde sirup og legger til et par never knust linfrø, solsikkekjerner og grovhakkede hasselnøtter ??

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Siri, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips til hvordan man kan variere Valnøttbrødet :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat