
Valnøttbrød
Enkel•105 min min
Dette er et halvgrovt brød med smak av valnøtter. Brødet smaker godt til det meste, og har god holdbarhet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dl
-
5 dlvann
-
50 ggjær (1 pk.)
-
2 tssalt
-
1 sssirup
-
200 gsammalt rug, grov
-
150 gsammalt rug, fin
-
200 gsammalt hvete, fin
-
800 ghvetemel (ca.)
-
150 gvalnøtter
-
1 stkegg
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne oppskriften får du to runde brød.
-
2
Bland melk og lunkent vann. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett salt, sirup og mel. Elt deigen godt til den slipper bollen.
-
3
Sett deigen tildekket på lunt sted, la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.
-
4
Grovhakk valnøttene og arbeid dem inn i deigen. Del deigen i to. Form deigen til runde brød eller til formbrød. Legg brødene på bakepapir på stekeplate. La brødene etterheve i ca. 30 minutter.
-
5
Pensle med egg og stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.