Olympiatoppens superbrød

(23)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Supergodt brød etter oppskriften til Olympiatoppens egen kokk Harald Haugen. Brødet blir ekstra godt og saftig med Biola®. Ingenting slår fersk brød med brunost!

Antall stykker

2

Ingredienser

4 dlvann
1 dlsolsikkekjerner
4 dlBiola® syrnet lettmelk Naturell
7 ½ dlhvetemel
7 ½ dlsammalt hvete, grov
1 pakketørrgjær
100 ghakkede hasselnøtter
4 sskruskakli (kan sløyfes)
2 tssalt

Til servering

1 stkTINE Gudbrandsdalsost Original
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann og hell det i en bakebolle sammen med solsikkekjernene. La stå i 10 minutter
    2. Når vannet med solsikkekjerner har stått i 10 minutter blander du inn Biola, mel, gjær, nøtter og kruskakli. Elt på lavest hastighet i 5-6 minutter.
    3. Ha i salt og elt videre i 4 minutter.

      Tips:

      Ha gjerne i tørkede tranebær, rosiner eller valnøtter også.

    4. La heve i ca. 30 minutter.
    5. Form fine brød, og hev til deigen kjennes luftig, ca. 30-40 minutter.
    6. Sett stekeovnen på 180 °C.
    7. Stek brødene på nederste rille i ovnen i 40-50 minutter. Server nybakt brød med brunost.

Tips:

Denne oppskriften gir 2 store eller 3 mindre brød. Lager du 3 små brød stekes de i ca. 40 minutter. 2 større brød trenger ca. 50 minutter i ovnen.

Kommentarer

  Legg til kommentar