Olympiatoppens superbrød

Olympiatoppens superbrød

0
44
Enkel150 min
Supergodt brød etter oppskriften til Olympiatoppens egen kokk Harald Haugen. Brødet blir ekstra godt og saftig med Biola®. Ingenting slår fersk brød med brunost!

Ingredienser

Antall stykker

  • 4 dl
    vann
  • 1 dl
    solsikkekjerner
  • 4 dl
  • 7 ½ dl
    hvetemel
  • 7 ½ dl
    sammalt hvete, grov
  • 1 pakke
    tørrgjær
  • 100 g
    hakkede hasselnøtter
  • 4 ss
    kruskakli (kan sløyfes)
  • 2 ts
    salt

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp vann og hell det i en bakebolle sammen med solsikkekjernene. La stå i 10 minutter

  2. 2

    Når vannet med solsikkekjerner har stått i 10 minutter blander du inn Biola, mel, gjær, nøtter og kruskakli. Elt på lavest hastighet i 5-6 minutter.

  3. 3

    Ha i salt og elt videre i 4 minutter.

    Tips

    Ha gjerne i tørkede tranebær, rosiner eller valnøtter også.

  4. 4

    La heve i ca. 30 minutter.

  5. 5

    Form fine brød, og hev til deigen kjennes luftig, ca. 30-40 minutter.

  6. 6

    Sett stekeovnen på 180 °C.

  7. 7

    Stek brødene på nederste rille i ovnen i 40-50 minutter. Server nybakt brød med brunost.

Tips

Denne oppskriften gir 2 store eller 3 mindre brød. Lager du 3 små brød stekes de i ca. 40 minutter. 2 større brød trenger ca. 50 minutter i ovnen.

Del denne oppskriften: