
Olympiatoppens superbrød
Enkel•150 min40 min
Supergodt brød etter oppskriften til Olympiatoppens egen kokk Harald Haugen. Brødet blir ekstra godt og saftig med Biola®. Ingenting slår fersk brød med brunost!
Ingredienser
Antall stykker
-
4 dlvann
-
1 dlsolsikkekjerner
-
4 dl
-
7 ½ dlhvetemel
-
7 ½ dlsammalt hvete, grov
-
1 pakketørrgjær
-
100 ghakkede hasselnøtter
-
4 sskruskakli (kan sløyfes)
-
2 tssalt
Til servering
-
1 stk
Slik gjør du det
-
1
Kok opp vann og hell det i en bakebolle sammen med solsikkekjernene. La stå i 10 minutter
-
2
Når vannet med solsikkekjerner har stått i 10 minutter blander du inn Biola, mel, gjær, nøtter og kruskakli. Elt på lavest hastighet i 5-6 minutter.
-
3
Ha i salt og elt videre i 4 minutter.
Tips
Ha gjerne i tørkede tranebær, rosiner eller valnøtter også.
-
4
La heve i ca. 30 minutter.
-
5
Form fine brød, og hev til deigen kjennes luftig, ca. 30-40 minutter.
-
6
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
7
Stek brødene på nederste rille i ovnen i 40-50 minutter. Server nybakt brød med brunost.