Olympiatoppens superbrød

Olympiatoppens superbrød

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 150 min
  • 40 min
Supergodt brød etter oppskriften til Olympiatoppens egen kokk Harald Haugen. Brødet blir ekstra godt og saftig med Biola®. Ingenting slår fersk brød med brunost!

Ingredienser

Antall porsjoner

4 dl vann
1 dl solsikkekjerner
4 dl Biola® syrnet lettmelk Naturell
7 ½ dl hvetemel
7 ½ dl sammalt hvete, grov
1 pakke tørrgjær
100 g hakkede hasselnøtter
4 ss kruskakli (kan sløyfes)
2 ts salt

Til servering

1 stk TINE Gudbrandsdalsost Original

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann og hell det i en bakebolle sammen med solsikkekjernene. La stå i 10 minutter
    2. Når vannet med solsikkekjerner har stått i 10 minutter blander du inn Biola, mel, gjær, nøtter og kruskakli. Elt på lavest hastighet i 5-6 minutter.
    3. Ha i salt og elt videre i 4 minutter.
      Tips!

      Ha gjerne i tørkede tranebær, rosiner eller valnøtter også.

    4. La heve i ca. 30 minutter.
    5. Form fine brød, og hev til deigen kjennes luftig, ca. 30-40 minutter.
    6. Sett stekeovnen på 180 °C.
    7. Stek brødene på nederste rille i ovnen i 40-50 minutter. Server nybakt brød med brunost.
Tips!

Denne oppskriften gir 2 store eller 3 mindre brød. Lager du 3 små brød stekes de i ca. 40 minutter. 2 større brød trenger ca. 50 minutter i ovnen.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat