
Nøttebrød
Enkel•45 min min
Delikate brød med valnøtter og sesamfrø. Passer perfekt å servere til supper, salater eller en god gryterett. Smaker helt fantastisk nybakt med litt ekte meierismør på.
Ingredienser
Antall stykker
-
50 ggjær
-
1 tssalt
-
5 dl
-
2 tshonning
-
2 ss
-
3 dlvalnøtter (lett delte)
-
1 dlsesamfrø
-
600 ghvetemel
Pensling:
-
1 stksammenvispet egg
Dryss:
-
2 dlhavregryn
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
-
2
Lunk melken og smuldre gjæren i den. Ha i salt, honning og smeltet smør, valnøttkjerner og sesamfrø. Bland alt godt sammen og ha i så mye hvetemel at du får en passe fast deig. La deigen heve under plast på et lunt sted til ca. dobbel størrelse.
-
3
Del deigen i to, og trill hvert emne til runde brød. Snitt i brødene for å få en fin fasong. La brødene etterheve på en smurt stekeplate eller bakepapir under plast på et lunt sted.
-
4
Pensle med sammenvispet egg eller vann og dryss over havregryn. Stek brødene på nederste rille i stekeovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl brødene på rist.