Nøttebrød

Nøttebrød

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Delikate brød med valnøtter og sesamfrø. Passer perfekt å servere til supper, salater eller en god gryterett. Smaker helt fantastisk nybakt med litt ekte meierismør på.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g gjær
1 ts salt
5 dl TINE Kulturmjølk
2 ts honning
2 ss TINE Meierismør
3 dl valnøtter (lett delte)
1 dl sesamfrø
600 g hvetemel

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Dryss:

2 dl havregryn

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Lunk melken og smuldre gjæren i den. Ha i salt, honning og smeltet smør, valnøttkjerner og sesamfrø. Bland alt godt sammen og ha i så mye hvetemel at du får en passe fast deig. La deigen heve under plast på et lunt sted til ca. dobbel størrelse.
    3. Del deigen i to, og trill hvert emne til runde brød. Snitt i brødene for å få en fin fasong. La brødene etterheve på en smurt stekeplate eller bakepapir under plast på et lunt sted.
    4. Pensle med sammenvispet egg eller vann og dryss over havregryn. Stek brødene på nederste rille i stekeovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl brødene på rist.
Tips!

Det er koselig å gi bort nybakte brød i "vertinnegave". Pakk brødene pent inn med silkepapir og bånd og skrive et hyggelig kort. Det kommer til å bli satt stor pris på.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat