Nøttebrød

Nøttebrød

2
 • Enkel
 • 45 min
Delikate brød med valnøtter og sesamfrø. Passer perfekt å servere til supper, salater eller en god gryterett. Smaker helt fantastisk nybakt med litt ekte meierismør på.

Ingredienser

50 g gjær
1 ts salt
5 dl TINE Kulturmjølk
2 ts honning
2 ss TINE Meierismør
3 dl valnøtter (lett delte)
1 dl sesamfrø
600 g hvetemel

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Dryss:

2 dl havregryn

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Lunk melken og smuldre gjæren i den. Ha i salt, honning og smeltet smør, valnøttkjerner og sesamfrø. Bland alt godt sammen og ha i så mye hvetemel at du får en passe fast deig. La deigen heve under plast på et lunt sted til ca. dobbel størrelse.
  3. Del deigen i to, og trill hvert emne til runde brød. Snitt i brødene for å få en fin fasong. La brødene etterheve på en smurt stekeplate eller bakepapir under plast på et lunt sted.
  4. Pensle med sammenvispet egg eller vann og dryss over havregryn. Stek brødene på nederste rille i stekeovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl brødene på rist.
Tips

Det er koselig å gi bort nybakte brød i "vertinnegave". Pakk brødene pent inn med silkepapir og bånd og skrive et hyggelig kort. Det kommer til å bli satt stor pris på.

Kommentarer

 • LINDA

  12 måneder siden
  KNALLGODT BRØD JEG 4 DOBBLET OPPSKRIFTEN OG BYTTET UT SESAMFRØ MED 1 L RASPET GULRØTTER ISTEDENFOR OG SÅ BRUKTE JEG HAVREMEL I DEIGEN HALVT OM HALVT MED HVETEMEL ISTEDENFOR OG DRYSSE HAVREGRYN OVER BRØDENE DET BLE KJEMPEGODT OG JEG BRUKTE EGGENE I DEIGEN ISTEDENFOR OG PENSLE MED DEM JEG PENSLET MED VANN ISTEDENFOR SÅ SKORPEN BLE EKSTRA SPRØ OG JEG ENDTE OPP MED 6 STORE SMAKFULLE BRØD NÅR JEG 4 DOBBLET OPPSKRIFTEN JEG ENDRET LITT PÅ OPPSKRIFTEN SÅ DET IKKE SKULLE BLI BARE SUPPEBRØD NÅR JEG ENDRET DI SMÅ DETALJENE SÅ FIKK JEG ET KNALLGODT BRØD SOM KAN BRUKES TIL DET MESTE DET SMAKER NYDELIG MED BARE SMØR PÅ OG OST PASSER SIKKERT OG GODT SIDEN BRØDET BLIR LITT SYRLIG PÅGRUNN AV KULTURMELKEN DERFOR BRUKTE JEG OG 5 SS HONNING TIL 4 DOBBLET OPPSKRIFT OG DET SAMMEN MED ALT DET ANDRE GJORDE BRØDET SAFTIG MED MASSE SMAK BÅDE JEG OG MANNEN MIN ELSKET BRØDET .

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   11 måneder siden
   Hei Linda!

   Ja der kan du se! Det er kun fantasien det står på. Helt supert at du kan ta en oppskrift og gjøre den om til din egen! Fortsatt go bakst! :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat