Jeg er god nok til å kvalifisere meg til Hawaii

Siste mulighet for kvalifisering til Hawaii nærmer seg med stormskritt for oss nå. 19. august skal vi i ilden i en av Europas mest populære Ironman-konkurranser. Dette er vår siste mulighet ettersom vi ikke er påmeldt i flere Ironman konkurranser dette året.

Løypa er relativt lett sammenlignet med Haugesund. Vi svømmer i sjøen utenfor København sentrum, sykler 2x90 km runder i området rundt København og løper maratonen blant 150 000 tilskuere midt i København sentrum. JEG GLEDER MEG!

Dersom jeg ikke kvalifiserer meg for Hawaii blir det naturlig nok en skuffelse. Det er mye arbeid som er lagt ned for å nå målet. Men dersom det er så enkelt at andre er bedre enn meg i Køben vil jeg tenke tilbake å si «jeg har gjort hva jeg kunne». Det er alltid noen ting man kunne gjort annerledes og/eller bedre, men slik vil det alltid være; det er vanskelig å til enhver tid ta de riktige avgjørelsene når man er sin egen trener og i tillegg har full jobb og familie å ta hensyn til.

Jeg heier også på Sondre og Christian like mye som jeg heier på meg selv! Jeg vet de har slitt like mye som meg for dette – og det ville vært en stor prestasjon uansett hvem av oss som kvalifiserer oss. Kanskje spesielt av Sondre som for 9-10 år siden røyket 20 om dagen og for 4-5 år siden ikke klarte å svømme 25 meter crawl i et innendørs basseng; Respekt! Jeg og Christian konkurrerer i samme klasse, noe som er sårbart ift. kvalik til Hawaii. Ender det med at Christian får plassen foran meg vil det naturlig nok være en skuffelse for meg pga. jeg var så nære, men jeg vet også at jeg vil kunne glede meg stort på hans vegne. 

Vi gikk inn i dette prosjektet med en hårete målsetting! Klassene vi konkurrerer i, samt aldersklassene over og under er kanskje de hardeste i hele Ironman sirkuset, målt i antall deltagere. Ironman, eller triatlon er også mye større lengre sør i Europa enn det er her hjemme i Norge, spesielt i vinterbyen Lillehammer 😊 Vi visste det ville bli tøft, og vi viste det krevde utrolig mye arbeid for å lykkes, men arbeidet som er lagt ned har også vært formidabelt. Det er kjørt 4 og 5 timers økter på sykkelrulle. Vi har svømt 5-6000 meters økter i et lite tjern ved Birkebeinerstadion, og vi har løpt intervaller og lange seige turer i skog og mark – men det er det som kreves!

Vi har alle gode nok for til å kvalifisere oss, men da må vi ha dagen, og unngå uhell! Jeg krysser fingrene for alle mann!

Uansett; skjer det ikke denne gangen er jeg såpass bitt av Ironman-basillen at jeg kommer til å prøve igjen 😊

/ Per Arne