Race report, Sondre: Ironman Italia

Da er man på nytt plantet på sofaen etter noen begivenhetsrike dager i Italia. Denne gangen i Cervia, Italia – plassert helt ute ved Adriaterhavet.

Det var jeg og Per Arne med følge som tok turen denne gang. For å komme oss ned tok vi fly til Milano, før vi leide leiebil og kjørte til Cervia - en kjøretur på om lag 3-4 timer. Byen vi kom til lignet mye på et slags feriested for italienere, et typisk «syden-sted».

Vi var veldig heldige med været også denne gangen. Konkurransedagen lørdag var det sol fra skyfri himmel og 25 grader – nesten litt for bra, sett med ironman-øyne. 

Gjennomføring

Svømming: Vi stilte oss opp i gruppen med antatt svømmetid på èn time. Vi skulle svømme to loop`er i sjøen, èn på 2200 meter og den andre på 1600 meter. Jeg var ute av vannet på 1.01, som er ny rekord! Det var dog mange sterke svømmere som deltok så jeg var ikke alene om å komme opp av vannet på denne tiden, men er uansett veldig fornøyd med svømmingen.

Sykkel: Ut på sykkel danner det seg tidlig store grupper, noe den flate høydeprofilen er årsaken til. Jeg støter meg forbi veldig mange i starten før jeg finner folk som kjører i noenlunde samme tempo som meg. Vinden gjør at mange ligger på hjul og snylter, noe som ikke er lov. Jeg gjør det tidvis selv, uten at det er meningen. Den ene bakken gjør at «gruppene» sprekker opp og man kan kjøre i egen fart. Jeg kjenner på varmen hele veien, og selv om jeg drikker godt blir jeg tung i hodet. Etter 185 km på sykkelen var det godt å komme seg i joggeskoa.

Sondre løper i Ironman Italia

Løp: Hodepinen løsner heldigvis så fort jeg kommer meg ut på løpingen. Jeg setter opp en litt for høy fart, men tenker at jeg bare må kjøre på så lenge det går. Passerer den første halvmaratonen på 1.38. Siste halvdel blir farta vanskelig å holde, noe jeg vet. Jeg klarer heldigvis å unngå en kjempesprekk og klokker inn på 3.24 på maraton og en samlet tid på 9t 43min – ny pers!

Jeg havner cirka som nr 100 av litt over 2500 stk. Det holder ikke til Hawaii, men utviklingen har vært bra dette året og jeg er fornøyd. Så gleder jeg meg til å se hvor høyt det kan gå neste år.

Nå blir det litt «off-season» med tid til andre ting 😊

 

// Sondre