TINE® Gudbrandsdalsost Anno 1863 er brunost fra Gudbrandsdalen - inspirert av "gudbrandsdalsosten mor" Anne Hovs opprinnelige oppskrift med historie tilbake til 1863. Osten kokes i gryter, tilsettes ekstra fløte og brunes lengre. Dette gir en ost med mykere konsistens, en rund og fyldig smak med et hint av karamell.
-
Anne Hov var ei seterjente fra Gudbrandsdalen som er kjent for å ha utviklet forløperen til brunosten slik vi kjenner den i dag. Hun var 17 år da hun i 1863 gjorde et «fløte-eksperiment», og tilsatt ekstra fløte i mysosten som ble produsert på Solbråsetra. Osten ble etter hvert populær langt utover Gudbrandsdalen, og fikk stor økonomisk betydning særlig for Innlandet, ysting og seterbruk. Anne Hov ble i 1933, da hun var 87 år gammel, overrakt kongens fortjenstmedalje for sitt bidrag til norsk matkultur og økonomi.
Osten egner seg perfekt som pålegg på brød, knekkebrød og vafler. Den hever smaker på sauser og gryter, og er perfekt topping til havregrøten.
TINE® Gudbrandsdalsost Anno 1863 kommer i 450 gDenne osten har en mild til middels smaksstyrke. Ønsker du deg en ost med enda mer smak? Prøv TINE® Heidal, en mørk og kraftig gudbrandsdalsost.
-
myse,pasteurisert geitemelk (140g til 100g ferdigvare),pasteurisert fløte, pasteurisertmelk
-
Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
-
energi 1875 kJ ( 450 kcal) fett 30 g -hvorav mettede fettsyrer 21 g karbohydrat 34 g -hvorav sukkerarter 29 g protein 11 g salt 0,79 g pantotensyre 2,6 mg kalium 1346 mg magnesium 82,7 mg molybden 18 µg kalsium 543 mg (68 %') vitamin A 288 µg (36 %') riboflavin 1,1 mg (77 %') folsyre 67,9 µg (34 %') vitamin B12 2,0 µg (80 %') vitamin B6 0,35 mg (25 %') fosfor 549 mg (78 %') selen 35 µg (63 %') jod 177 µg (118 %') ' av referanseverdien -
Kjølevare 0 °C - 4 °C. Kan uåpnet oppbevares ved romtemperatur i kortere perioder. Skives best avkjølt.
-
- 1/2 kg, plastemballasje