Møt Thea som jobber i produksjonen hos TINE

Gir TINE godt driv

– TINE gir meg stor frihet, sier Thea (29). Hun er fagspesialist i produksjonssystemer, og jobber for at de mange medarbeiderne i TINE Produksjon skal trives og bruke energi på å dra TINE fremover.
Navn Thea
Tittel / Stilling Fagspesialist Produksjonssystem
Utdanning Maskiningeniør NTNU (sivilingeniør Produktutvikling og produksjon)
Arbeidserfaring Aker Solutions og GE Oil & Gas

Thea er utdannet maskiningeniør fra NTNU og valgte TINE på grunn av tre ting: Verdier, karrieremuligheter og arbeidsmiljø. 

– Det viste seg å stemme godt. I min rolle har jeg fått stor frihet til å utvikle meg og til å styre egen arbeidshverdag. Jeg har fått mye ansvar, og det at virksomheten og ledelsen har tillit til meg gjør at jeg både vil og må prestere. En av de viktigste faktorene for å lykkes er at jeg har støttende og dyktige kolleger som jeg kan utvikle meg sammen med og diskutere løsninger med.

«Sånn gjør vi det i TINE Produksjon»

Thea ble rekruttert for å jobbe med DRIV, som er produksjonssystemet til TINE Produksjon. Systemet er basert på LEAN-prinsipper og -metodikk, men selve DRIV er utviklet i TINE. Thea har vært med å utvikle dette fra start. 

– Produksjonssystemet er ikke bare en verktøykasse. Det handler om hvordan vi jobber, hvordan vi samarbeider, hva slags kultur vi har og hva som definerer oss. Da må vi utvikle organisasjonen som helhet. DRIV skal bidra til at vi blir flinkere til å bruke og dele beste praksis, og at vi gjennom det skal tenke forbedring i alt vi gjør.

I dag er det rundt 2 000 ansatte i TINE Produksjon, som omfatter hele prosessen fra melken kommer inn på anleggene til produktene er klare på lager. Produksjonssystemet har betydning for både kvaliteten og leveransene. 

– Vi skal ha trygge og sikre meierier, bruke anleggene mest mulig effektivt og ha medarbeidere som trives og bruker energi på å dra TINE fremover.

Motiverende å se resultater

– På de anleggene der DRIV er implementert, jobber man på en annen måte enn før og det er stor forståelse for at DRIV er «måten å jobbe på» i TINE Produksjon. Vi ser en kulturendring, og det er gøy å se at det gir resultater.

Flere firmaer har tatt kontakt for å lære om DRIV, og Thea har fortalt om TINEs erfaringer både til næringsmiddelprodusenter og andre typer virksomheter. 

Utfordres hele tiden

¬Thea synes det mest spennende med denne rollen er å være involvert i hele prosessen, fra utvikling av strategi til å se og evaluere hvordan det fungerer i praksis. 

– Arbeidsoppgavene er ekstremt varierte. Jeg jobber med alt fra å utvikle hvordan vi skal jobbe på anleggene, til å veilede medarbeidere og diskutere strategiske valg for DRIV i ledergruppen. Når jeg får jobbe med mange forskjellige mennesker på alle nivå, får jeg utfordret mange sider ved meg selv. Og så er det ekstra gøy når resultatene er gode.

 

Møt flere som jobber med produksjon