Simen jobber som salgskonsulent mot skoler og bedrifter

Bort med boller og brus!

Simen trigges av å bidra til at ungdomsskoleelever har enkel tilgang til sunne produkter. Han er salgskonsulent for TINE, og målet er å lande avtaler med skoler og idrettsforeninger om salg av sunne mellommåltider.
Navn Simen
Tittel / Stilling Salgskonsulent – vending. Selger avtaler om M&D-automater til skoler og bedrifter.
Utdanning Høyskolen Kristiania, markedsføring og salgsledelse. 

Jeg har vært aktiv idrettsutøver selv, og vet at man trenger påfyll for å holde energinivået oppe og yte det beste man kan. For ungdomsskoleelever holder det sjelden med en kjapp lunsj midt på dagen. Når man trenger ekstra næring, bør det finnes bedre alternativer enn å stikke i kiosken og kjøpe brus og boller.

Har vært på en del FAU-møter om kveldene

Simen selger avtaler med skolene om vending-maskiner. Dette er automater som inneholder sunne produkter spesielt tilpasset ungdomsskoleelever. Man betaler med en chip. Før Simen begynte i TINE, tilbød de kun abonnementsløsninger til skolene. Da betalte man en fast sum for å kunne ta ut 1-4 produkter fra automaten hver dag.

– For å kunne tilby avtaler tilpasset skolenes ønsker, er det viktig å lytte til dem som tar avgjørelsene. Det er en lang prosess. Først må skolens ledelse være positive. Deretter må både foreldreutvalg og elevråd ønske en slik avtale, sier den nyutdannede salgskonsulenten.

Han har deltatt på mange FAU-møter og elevrådsmøter, og tilbakemeldingene var ofte de samme:  De ønsket ikke faste abonnementer, men ville heller ha klippekort slik at elevene kun betaler for de produktene de henter ut.

Alle får prøve

­– Jeg ønsket å kunne tilby skolene en klippekortordning, og tok dette videre internt. Ganske raskt fant vi frem til en løsning slik at vi kunne tilby dette. Det har gått kjempebra, og tilbakemeldingene er overveldende positive.

Når skolen inngår en slik avtale får elevene hente ut to produkter gratis. Simen er glad for at de på denne måten kan gi alle elevene en mulighet til å prøve automaten.

Stort handlingsrom

Salgskonsulenten er takknemlig for at han ble lyttet til internt, selv om han kom rett fra skolebenken og ikke hadde lang erfaring fra arbeidslivet.

Nå gleder han seg over hvert nye salg, og å kunne se muligheter utover sitt opprinnelige ansvarsområde. Han har blitt kjent med mange nye kolleger, og opplever at innsatsen hans bidrar til gode resultater for TINE på mange områder. En ekstra bonus er at flere elever får en bedre skolehverdag.
 

Møt flere som jobber med salg