
TINE er stolt sponsor av Oste-VM 2023
I år holdes Oste-VM i Norge! 26.-28. oktober samles osteelskere fra alle verdenshjørner i Trondheim, og over 4500 oster kjemper om å bli kåret til verdens beste ost. World Cheese Awards anses som en av verdens mest anerkjente ostekonkurranser. TINE er stolt samarbeidspartner og stiller med flere oster i konkurransen, blant annet oster fra TINE® Ysteriene, TINE® Norsk Cheddar, Norvegia® Smaksrik og Gamalost frå Vik. Les mer om Oste-VM her: https://www.ostevm.no
Konkurranse for Restaurant- og Matfag på VGS
I forbindelse med World Cheese Awards Trondheim 2023 kjører vi i gang en konkurranse for Restaurant- og Matfag på videregående skoler!
Nedenfor ser du oppgavene i konkurransen.
Evalueringskriteriene for begge oppgaver er:
- Velsmakende og spennende ost/rett
- Gode bilder og presentasjon av ost/rett
- For ferskost: pluss for å vise hvordan pakning kan se ut for forbruker
- Ekstra pluss for spesielt innovative ideer
Oppgave 1: Lag en ferskost!
Bruk fantasien og lag den ultimate kremosten! Prøv dere frem med forskjellige typer melk: kumelk, geitemelk, økologisk melk, syrnet melk eller en blanding.
Osten kan modnes, smakstilsettes eller røykes.
Forslag til grunnoppskrifter:
Frist for levering av ferskosten er i løpet av 24. oktober 2023 til:
Byåsen vgs v/Bente Hansen
Selsbakkvegen 34
7027 Trondheim
Tips: Ferskosten kan smakstilsettes med nær sagt alt. Det er nok vanligst med krydder og urter, men her er det bare å bruke fantasien! Smakstilsetningen kan være inni eller utenpå ‒ prøv dere frem.
Tenk litt på hva osten skal brukes til og hva den skal passe til. Hvilke smaker bør være fremtredende, søtt, salt, syrlig eller umami?
Oppgave 2: Lag en unik rett med TINE® Norsk Alpeost
Bruk alpeosten som ingrediens eller la osten spille hovedrollen i retten. Server retten og ta fristende bilder. Presenter en oppskrift med gode forklaringer.
Mulighetene er mange:
- Toast
- Sufflé
- Fondue
- Raclette
- Saus
- Marinering
- Panering
- Fritering
- Gratinering
- Bruke i en rett istedenfor kjøtt
- Eventuelt som ingrediens i et produkt
Slik deltar du:
Send inn alpeostoppskriften med dette skjemaet.
Bilder kan sendes via WeTransfer til: katharina.sandberg.lund@tine.no. Husk å merke bildene med navn/avsender!
Frist for å sende inn oppskrift og bilde er 16. oktober 2023.
Lykke til!