TINE beklager feilmerking på lettmelk med 0,5 % fett

På kartongen som i øyeblikket brukes til 1,75 og 1 liter lettmelk 0,5 % fett er det oppført et D-vitamininnhold på 0,8 mikrogram per liter. Det er dessverre feil. Innholdet av D-vitamin er 0,4 mikrogram per liter.

Publisert 17.09.2021

 Emballasjen ble bestilt, fordi TINE etter planen skulle berike lettmelk 0,5 % fett fra juli 2021 av. Fordi søknaden om dette fra Mattilsynet foreløpig ikke er godkjent, endte TINE opp med en emballasje der varedeklarasjonen avviker fra innholdet i forhold til mengde D-vitamin. Det er TINEs ansvar, og vi beklager dette.

Utfra et miljøperspektiv er det likevel ikke hensiktsmessig å vrake den nye emballasjen, samtidig som emballasjeprodusentene opplever en mangel på trefiber (som de trenger i produksjonen) i øyeblikket. TINE vil derfor bruke den nye emballasjen i en periode frem til slutten av november. Da vil ny juleemballasje bli tatt i bruk. 

Så, for å summere opp: Melka er den samme – og D-vitamininnholdet er i henhold til regelverket. Men i en kort periode, vil emballasjen på 1,75 og 1-literen med lettmelk 0,5 % fett, være feilmerket med hensyn til D-vitamininnhold.