Dette er årets TINE-nyheter

TINE kommer med en rekke nyheter i årets største lansering. I løpet av februar og mars vil man blant annet kunne finne en ny og unik Gudbrandsdalsost, en norskprodusert salatost, ferske tilskudd i suksess-serien YT, IsKaffe med ny smak, Biola med fiber og vitamin C – og GRYR Havregrøt.


En av nyhetene vi vet at veldig mange har ventet på er vår nye Gudbrandsdalsost Anno 1863 fra meieriet på Lom og Skjåk. Osten er inspirert av «brunost-oppfinneren» Anne Hov sin oppskrift fra samme år. Den er tilsatt ekstra fløte, «kokt på gamlemåten» og brunet ekstra lenge for økt karamellisering, noe som gir en god, rund og myk smak.

Ny norsk salatost


TINE lanserer også endelig en norsk salatost, osten er ternet i krydderolje og kommer i to varianter: med urter og hvitløk, og med fennikel og chili. Et helnorsk alternativ med mild og god smak som passer svært godt til salat, tapas, i pai eller andre varme retter. Krydderoljen kan brukes som dressing i salaten.

– Vi har brukt mye tid på å utvikle smaken og osten på anlegget vårt i Selbu, og er veldig stolte over å kunne presentere en helt ny norsk salatost. Vi håper den føyer seg inn i porteføljen av premierte oster fra oss, forteller anleggssjef i Selbu, Heidi Kristin Mathisen.

Stor proteintrend


Proteinrike produkter er i vinden som aldri før, noe som har ført til en betydelig vekst for YT de siste årene. Nå utvider YT sortimentet ytterligere med nye varianter, deriblant kommer YT Proteinyoghurt med de bestselgende smakene Bringebær og Naturell. I tillegg til at favoritten YT Proteinshake Vanilje endelig er tilbake, lanseres også YT Cottage Cheese Vanilje – et perfekt proteinrikt mellommåltid i beger, for den aktive på farta.

– Flere og flere får øynene opp for proteinprodukter, og vi er stolte over at mange aktive og treningsglade folk velger YT. For å møte etterspørselen lanserer vi nå fire nye produkter som vi har tro på vil falle i smak, sier Kristin Drange, ansvarlig for lanseringer i TINE.

Også på yoghurt-fronten ser man at høyt proteininnhold blir verdsatt.

– Vi opplever en økt interesse innen for eksempel yoghurt Gresk Type. Den har en fyldigere konsistens og er rik på proteiner, og nå utvider vi med en ny variant: TINE Gresk Type Mango & Pasjonsfrukt. I tillegg kommer TINE Yoghurt på kartong med smak av morell. Dette passer godt både til frokost og mellommåltid, sier Drange, og legger til:

– TINE Junior lanserer også en ny og spennende delserie uten tilsatt sukker, som den eneste på det norske markedet, og kommer med smakene Eple og Vanilje og Tropisk. Serien har et naturlig innhold av sukker, og er selvfølgelig også uten tilsatt kunstig søtning, som all barneyoghurt.

IsKaffe med ekstra koffein


TINE kommer også med en ny oppkvikker, nemlig TINE Iskaffe Dobbel Latte, som inneholder koffein tilsvarende en trippel espresso. Den er uten kunstig søtning og inneholder mindre sukker enn mange andre varianter i markedet. Denne kommer også i 1-literskartong, for den som vil kickstarte dagen.

Smaksatt melk blir stadig mer populært, derfor kommer nå også bestselgeren TINE Lettmelk med smak av sjokolade både på 1,75 liters storformat og i en praktisk «på-farta»-kartong. Denne er usøtet, som betyr at den verken inneholder kunstig søtning eller tilsatt sukker – men har et naturlig innhold av sukker. Fint for de som ønsker et alternativ til vanlig hvit melk.


Plantebasert norsk havre og Biola med fiber og vitamin C


GRYR lanserer et plantebasert og godt mellommåltid i praktisk «på farta»-format, nemlig GRYR havregrøt med jordbær. Grøten er laget av norsk havre, og er en kilde til fiber.

I tillegg kommer Biola med en ny serie som har enda flere fordeler for fordøyelse og immunforsvar. I tillegg til nøye utvalgte melkesyrebakterier og vitamin D, inneholder nye Biola fiber og vitamin C.


– Undersøkelser viser at kostfiberinntaket i befolkningen er noe lavere enn anbefalt. Til tross for dette, oppgir mange at fiber er blant de viktigste næringsstoffene som de ønsker å sikre gjennom kosten. Grovt brød, grønnsaker, frukt og bær er gode kilder til fiber, og her kan Biola med Fiber og Vitamin C være et godt tillegg, sier Drange.

Biola-serien kommer i yoghurtdrikk med smakene Rødbete/Eple/Lime og Sitron/Ingefær på kartong. I tillegg til 4-pakninger yoghurt med smakene Blåbær/Acai og Mango/Gurkemeie. Alle produktene i serien er laktose- og glutenfrie.

Grillnyheter og smaken av vår


TINE lanserer også TINE Grill & Stek, som er laget av 75 prosent Jarlsberg. Et godt vegetaralternativ som passer godt til burger, salat, wrap eller som tilbehør til kjøtt og fisk.

– I tillegg lanserer vi et smakfullt TINE Kryddersmør, som er perfekt til kjøtt, fisk eller grillmat, sier Drange.

Av sesongvarianter trekker Drange også fram årets TINE Yoghurt Sesong Vår/Sommer som kommer i 8-pakning med nye spennende smaker: Sitron og Lime, Jordbær og Vanilje, Kokos og Morell.

Sunniva Presset Eple & Bringebær er tilbake, med sin forfriskende smak av epler fra Sydtyrol og norske bringebær fra Sogn. I tillegg lanseres også Sunniva Original Frokostjuice med en smakfull blanding av eple, appelsin og gulrot.

Jarlsberg Lettost med 16 prosent fett kommer i et større format med sine 700 gram – hverdagsosten har mindre fett uten at det går på bekostning av smaken.

– Dette er viktige bidrag i arbeidet med å redusere mettet fett i tråd med intensjonsavtalen for et sunnere kosthold, avslutter Drange.

Vedlegg: