Smøreksperten svarer
Hva er forskjellen på smør og margarin?
Smør og margarin skiller seg på flere måter.
Smør er laget av rent melkefett, vann og salt. Ingrediensene i margarin kan variere veldig fra variant til variant. Så lenge det er en minimum 80% fett, kan opphavet være både animalsk, marin eller vegetabilsk. Det er også tillatt med surhetsregulerende midler, antiskummemidler, antioksidanter, emulgatorer, smaksforsterkere, konserveringsmidler, stabilisatorer og fortykningsmidler. Det er i tillegg tillatt å modifisere ingrediensene brukt i margarin ved for eksempel fraksjonering, interesterifisering, deodorisering og hydrogenering, man kan altså bearbeide ingrediensene for å oppnå ønskede egenskaper.
Hvorfor bruke smør til baking?
Gi dine bakverk en ekstra touch med TINE Meierismør! Melkefettet gir en rik smak og luftig bakst og flakete tekstur i brød, boller og kaker. Kontrollert overgang fra fast til flytende gir deg den perfekte bakepartneren!
Hvorfor bruke smør til bruning?
TINE Meierismør gjør bruning til en kunst! Melkeproteiner og sukkerarter karamelliseres, gir en nøtteaktig smak. Margarin kan brunes, men TINE gir den rike, karakteristiske smaken uten risiko for brent smak!
Hvorfor bruke smør til steking?
TINE Meierismør er stekemesteren! Med høyere melkefett og mindre vann gir det en jevn varmefordeling for optimal steking. Margarin kan skape problemer med vanninnholdet og oljene under høy varme. Velg TINE for bedre kontroll og unngå brent mat!
Hva er smør laget av?
Smør er laget av hovedsakelig melkefett fra homogenisert fløte. Tillatte ingredienser er salt, melkesyrekultur og vann. Sammensetningen er minimum 80% melkefett, maksimum 16% vann og maksimum 2 % melketørrstoff.
Hvordan temperere smør?
Gjør TINE Meierismør smørbar på et øyeblikk! Kutt det i små terninger, riv det kaldt på et rivjern, eller legg det på en metallplate eller i en metallbolle for rask temperering. Vil du ha det enda raskere? Varm det forsiktig i mikrobølgeovn og nyt det silkemyke resultatet!
Hvorfor hever smør smaken?
Mange smaker løses godt opp i fett. Det vil altså si at smaken fra ingredienser blander seg med fettet som gjør at det blir mer smak. Det høye fettinnholdet i smør gjør derfor at smaker fra andre ingredienser kommer blir forsterket.