Skip to main content
Lag din egen ost hjemme

Lag din egen ost hjemme

Hjemmelaget ost er gøy! Selv om butikkenes ostedisker bugner over med gode oster, er det gøy å lage sin egen variant hjemme.

Det er mulig å lage mange forskjellige typer ost hjemme, alt fra enkle ferskoster til mer kompliserte lagrede varianter. På nett finner man utallige oppskrifter og kan kjøpe forskjellige pakker med alt man trenger av utstyr og spesielle produkter, men i utgangspunktet kommer du langt med helt vanlig melk, yoghurt og et kjøkkenhåndkle.

Her får du oppskrift på tre enkle oster som krever minimalt med utstyr og innsats. Paneer er en indisk variant av cottage cheese. Denne ferskosten kan bli ganske fast i konsistensen og har en veldig mild smak som gjør den ekstra godt egnet til bruk i indiske gryter eller marinert i salater da den lett tar opp smak. Den er også god i stedet for mozzarella på brødskiven med tomat, basilikum, olivenolje, salt og pepper.

Hjemmelaget kremost er enda enklere å lage selv og er perfekt som pålegg på brød og knekkebrød. Kremosten kan varieres med forskjellige urter og krydderier. Hjemmelaget kremost kan du lage av både yoghurt og kefir. 

Holdbarhet på hjemmelaget ferskost

Ferskoster har kort holdbarhet, så ikke lag for store porsjoner. Oppbevar osten godt dekket til i kjøleskapet. Da holder de i ca. 1 uke.

Oppskrifter på tre hjemmelagde oster

Bak noe godt til dine hjemmelagde oster