
Lag din egen ost hjemme
Hjemmelaget ost er gøy! Selv om butikkenes ostedisker bugner over med gode oster, er det gøy å lage sin egen variant hjemme.
Det er mulig å lage mange forskjellige typer ost hjemme, alt fra enkle ferskoster til mer kompliserte lagrede varianter. På nett finner man utallige oppskrifter og kan kjøpe forskjellige pakker med alt man trenger av utstyr og spesielle produkter, men i utgangspunktet kommer du langt med helt vanlig melk, yoghurt og et kjøkkenhåndkle.
Her får du oppskrift på tre enkle oster som krever minimalt med utstyr og innsats. Paneer er en indisk variant av cottage cheese. Denne ferskosten kan bli ganske fast i konsistensen og har en veldig mild smak som gjør den ekstra godt egnet til bruk i indiske gryter eller marinert i salater da den lett tar opp smak. Den er også god i stedet for mozzarella på brødskiven med tomat, basilikum, olivenolje, salt og pepper.
Hjemmelaget kremost er enda enklere å lage selv og er perfekt som pålegg på brød og knekkebrød. Kremosten kan varieres med forskjellige urter og krydderier. Hjemmelaget kremost kan du lage av både yoghurt og kefir.
Holdbarhet på hjemmelaget ferskost
Ferskoster har kort holdbarhet, så ikke lag for store porsjoner. Oppbevar osten godt dekket til i kjøleskapet. Da holder de i ca. 1 uke.
Oppskrifter på tre hjemmelagde oster

Hjemmelaget kremost
Oppskrift på hjemmelaget kremost. Kremosten passer perfekt som pålegg på brød og knekkebrød, og den kan gjerne varieres med forskjellige urter og krydder. Osten skal henge i 2-12 timer, avhengig av hvor fast du vil ha den.

Indisk paneer
Paneer er en indisk variant av cottage cheese. Her viser vi deg hvordan du kan lage den selv! Osten skal ligge i press i 2-6 timer, så beregn tid til dette.

Hjemmelaget ost av kefir
Lag din egen ost av kefir! Ferskosten er veldig god i salat, på brødskiva og til tapas. Osten skal stå i 5-12 timer, så beregn tid til dette.
Bak noe godt til dine hjemmelagde oster

Hjemmelaget knekkebrød
Knasende godt hjemmelaget knekkebrød med linfrø, sesamfrø og solsikkekjerner. Nydelig til syltetøy eller en god ost.

Grytebrød med Kesam®
Lag hjemmelaget proteinrikt brød på 1-2-3!

Grove polarbrød
Saftige, gode og grove polarbrød kan toppes med alle slags pålegg, enten det er salt eller søtt. En sikker vinner i matpakka til store og små.