
Hjemmelaget ost av kefir
Lag din egen ost av kefir! Ferskosten er veldig god i salat, på brødskiva og til tapas. Osten skal stå i 5-12 timer, så beregn tid til dette.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Fremgangsmåte
- 1
Riv skall av den ene sitronen og press saften av begge. Bland skall og saft med kefir i en gryte og varm opp til 50-60 °C. Rør forsiktig av og til.
- 2
Når kefiren begynner å skille seg, skal du ta gryten av varmen. Det tar ca. 15-20 minutter.
- 3
Løft massen over i sil dekket med et fuktet osteklede, rent kjøkkenhåndkle eller kaffefilter satt over en bolle. La stå i kjøleskapet 5-12 timer, gjerne over natten, slik at ostemassen renner av seg. Jo lengre den står, jo fastere blir den.
- 4
Nå har du ferskost! Mysen som renner fra ostemassen kan også brukes, Myse er både sunt og næringsrikt. Ha den på flaske og oppbevar i kjøleskap. Den kan også fryses. Bruk den i smoothies, i kimchi og bakst. Myse gjør blant annet at surdeigsbrød hever ekstra godt.
- 5
Du får omtrent 300 gram ost. Osten holder noen dager i kjøleskap, men ikke særlig mer. Lag ostekake om du ikke får spist den opp. Du kan spise ferskosten som den er eller røre inn hva du vil av smakstilsetninger.