Kremost

Hjemmelaget kremost

0
0
Enkel120 min
Oppskrift på hjemmelaget kremost. Kremosten passer perfekt som pålegg på brød og knekkebrød, og den kan gjerne varieres med forskjellige urter og krydder. Osten skal henge i 2-12 timer, avhengig av hvor fast du vil ha den. 

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 l
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 2 ss
    hakkede urter , for eksempel oregano, timian eller gressløk

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett et dørslag over en bolle og legg i et tynt klede, for eksempel en osteduk eller kjøkkenhåndkle. Tips! Du kan også bruke et kaffefilter stående i en kaffefilterholder slik at væsken renner ut som når du trakter kaffe.

  2. 2

    Ha i yoghurt og la den stå og renne av seg i 2-12 timer. Knyt gjerne igjen kledet og heng det opp over en bolle eller i vasken om du ønsker en rund form.

  3. 3

    Jo lengre yoghurten renner av seg, jo fastere blir osten. Rør inn salt, pepper og hakkede urter.

    Tips

    Ferskoster har kort holdbarhet, så ikke lag for store porsjoner. Oppbevar osten godt dekket til i kjøleskapet. Da holder de i ca. 1 uke.

Tips

Ferskoster har kort holdbarhet, så ikke lag for store porsjoner. Oppbevar osten godt dekket til i kjøleskapet. Da holder de i ca. 1 uke.

Del denne oppskriften: