Indisk paneer

Indisk paneer

0
0
Enkel120 min
Paneer er en indisk variant av cottage cheese. Her viser vi deg hvordan du kan lage den selv! Osten skal ligge i press i 2-6 timer, så beregn tid til dette. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp melk og yoghurt, senk varmen og la småkoke i ca. 1 minutt til ostemassen skiller seg fra mysen. Rør rolig og pass på så den ikke brenner seg i bunnen.

    Kok opp melk og yoghurt i en kjele
  2. 2

    Kle en sikt med et rent og godt skylt, fuktet osteklede eller kjøkkenhåndkle. Ha ostemassen i og la renne av seg over en bolle.

    Ostemasse i et klede
  3. 3

    Samle endene på kledet over osten og vri godt til slik at væsken presses ut og ostemassen samles til en rund klump.

    Ostemasse i et knyttet klede
  4. 4

    Knyt igjen kledet, heng opp over en bolle eller i vasken og la dryppe av seg i ca. 30 minutter.

    ostemasse i klede drypper av i en glassbolle
  5. 5

    Osten før den legges i press. Da smuldrer den mer, men kan fint brukes i salater .

    ostemasse i åpent klede
  6. 6

    Pakk osten stramt i kledet og legg osten i en skål eller form med en vekt, f.eks. et syltetøyglass fylt med vann, på toppen og la ligge i press i 2-6 timer.

    ostemasse ligger i press

Tips

Denne osten har en mild smak og passer godt i indiske gryter eller marinert i salater. Den er også god i stedet for mozzarella på brødskiven med tomat, basilikum, olivenolje, salt og pepper. 

Del denne oppskriften: