
Indisk paneer
Enkel•120 min min
Paneer er en indisk variant av cottage cheese. Her viser vi deg hvordan du kan lage den selv! Osten skal ligge i press i 2-6 timer, så beregn tid til dette.
Slik gjør du det
-
1
Kok opp melk og yoghurt, senk varmen og la småkoke i ca. 1 minutt til ostemassen skiller seg fra mysen. Rør rolig og pass på så den ikke brenner seg i bunnen.
-
2
Kle en sikt med et rent og godt skylt, fuktet osteklede eller kjøkkenhåndkle. Ha ostemassen i og la renne av seg over en bolle.
-
3
Samle endene på kledet over osten og vri godt til slik at væsken presses ut og ostemassen samles til en rund klump.
-
4
Knyt igjen kledet, heng opp over en bolle eller i vasken og la dryppe av seg i ca. 30 minutter.
-
5
Osten før den legges i press. Da smuldrer den mer, men kan fint brukes i salater .
-
6
Pakk osten stramt i kledet og legg osten i en skål eller form med en vekt, f.eks. et syltetøyglass fylt med vann, på toppen og la ligge i press i 2-6 timer.