Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Indisk paneer

Enkel
2t

Paneer er en indisk variant av cottage cheese. Her viser vi deg hvordan du kan lage den selv! Osten skal ligge i press i 2-6 timer, så beregn tid til dette.

3.0
(2)
Next ImageIndisk paneer

Ingredienser

Antall porsjoner

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk og yoghurt, senk varmen og la småkoke i ca. 1 minutt til ostemassen skiller seg fra mysen. Rør rolig og pass på så den ikke brenner seg i bunnen.

    Kok opp melk og yoghurt i en kjele
  2. Kle en sikt med et rent og godt skylt, fuktet osteklede eller kjøkkenhåndkle. Ha ostemassen i og la renne av seg over en bolle.

    Ostemasse i et klede
  3. Samle endene på kledet over osten og vri godt til slik at væsken presses ut og ostemassen samles til en rund klump.

    Ostemasse i et knyttet klede
  4. Knyt igjen kledet, heng opp over en bolle eller i vasken og la dryppe av seg i ca. 30 minutter.

    ostemasse i klede drypper av i en glassbolle
  5. Osten før den legges i press. Da smuldrer den mer, men kan fint brukes i salater .

    ostemasse i åpent klede
  6. Pakk osten stramt i kledet og legg osten i en skål eller form med en vekt, f.eks. et syltetøyglass fylt med vann, på toppen og la ligge i press i 2-6 timer.

    ostemasse ligger i press
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne osten har en mild smak og passer godt i indiske gryter eller marinert i salater. Den er også god i stedet for mozzarella på brødskiven med tomat, basilikum, olivenolje, salt og pepper. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter