Paneer i spicy tomatsaus med couscous
Paneer er både mettende og god på smak, som gjør den perfekt i kjøttfrie middager. Den godt krydrede tomatsausen suges fint opp i couscousen.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk grønn chili
- 2 cm frisk ingefær
- 1 stykk løk
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 ts garam masala
- 1 dl vann
- 1 boks hakket hermetiske tomater
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 300 g paneer, eventuelt halloumi eller tofu
TIL SERVERING
- 3 dl couscous
- 1 dl sitronsaft
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 dl pistasjnøtter
- 2 ss hakket frisk koriander
- 2 ss granateplekjerner
- 1 stykk sitron
- 1 dl TINE® Lettrømme 10 %
Slik gjør du
1
Finsnitt chili, riv ingefær og finhakk løk. Fres gyllent i smør i ca. 5 minutter.
2
Strø over garam masala og hell over hakket tomat og vann. Kok i 10 minutter og smak til med salt og pepper.
TipsOm du ønsker tomatsausen glatt kan du kjøre den med stavmikser.
3
Del paneer-osten i store biter og stek i en panne med smør, til gyllen. Vend osten i tomatsausen.
4
Lag couscous etter anvisning på pakken. Rør inn smør og sitronsaft.
5
Hakk pistasjnøtter og koriander. Del granateplet for å ta ut kjernene. Skjær sitronen i båter og ha rømme i en skål ved siden av.
6
Server paneer i tomatsaus med couscous og sitronbåter. Dryss over pistasjnøtter, granateplekjerner, koriander og ha på en klatt rømme.
TipsPaneer er en indisk ferskost som kan minne litt om feta eller halloumi i konsistens, men den smaker som cottage cheese. Den er enkel å lage selv, om du ikke finner i butikk. Les mer om hvordan du enkelt lager paneer på osteriet.no.