Paneer i spicy tomatsaus med couscous

Paneer i spicy tomatsaus med couscous

0
6
Enkel30 min
Paneer er både mettende og god på smak, som gjør den perfekt i kjøttfrie middager. Den godt krydrede tomatsausen suges fint opp i couscousen.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    grønn chili
  • 2 cm
    frisk ingefær
  • 1 stk
    løk
  • 2 ss
  • 1 ts
    garam masala
  • 1 dl
    vann
  • 1 boks
    hakket hermetiske tomater
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 300 g
    paneer eventuelt halloumi eller tofu

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    Finsnitt chili, riv ingefær og finhakk løk. Fres gyllent i smør i ca. 5 minutter.

  2. 2

    Strø over garam masala og hell over hakket tomat og vann. Kok i 10 minutter og smak til med salt og pepper.

    Tips

    Om du ønsker tomatsausen glatt kan du kjøre den med stavmikser.

  3. 3

    Del paneer-osten i store biter og stek i en panne med smør, til gyllen. Vend osten i tomatsausen.

  4. 4

    Lag couscous etter anvisning på pakken. Rør inn smør og sitronsaft.

  5. 5

    Hakk pistasjnøtter og koriander. Del granateplet for å ta ut kjernene. Skjær sitronen i båter og ha rømme i en skål ved siden av.

  6. 6

    Server paneer i tomatsaus med couscous og sitronbåter. Dryss over pistasjnøtter, granateplekjerner, koriander og ha på en klatt rømme.

Tips

Paneer er en indisk ferskost som kan minne litt om feta eller halloumi i konsistens, men den smaker som cottage cheese. Den er enkel å lage selv, om du ikke finner i butikk. Les mer om hvordan du enkelt lager paneer på osteriet.no.

Del denne oppskriften: