Skip to main content

Paneer i spicy tomatsaus med couscous

Enkel
30min

Paneer er både mettende og god på smak, som gjør den perfekt i kjøttfrie middager. Den godt krydrede tomatsausen suges fint opp i couscousen.

4.0
(7)
Next ImagePaneer i spicy tomatsaus med couscous

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
grønn chili
2 cm
frisk ingefær
1 stk
løk
1 ts
garam masala
1 dl
vann
1 boks
hakket hermetiske tomater
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
300 g
paneer eventuelt halloumi eller tofu

TIL SERVERING

3 dl
couscous
1 dl
sitronsaft
1 dl
pistasjenøtter
2 ss
hakket frisk koriander
2 ss
granateplekjerner
1 stk
sitron

Fremgangsmåte

  1. Finsnitt chili, riv ingefær og finhakk løk. Fres gyllent i smør i ca. 5 minutter.

  2. Strø over garam masala og hell over hakket tomat og vann. Kok i 10 minutter og smak til med salt og pepper.

    Tips

    Om du ønsker tomatsausen glatt kan du kjøre den med stavmikser.

  3. Del paneer-osten i store biter og stek i en panne med smør, til gyllen. Vend osten i tomatsausen.

  4. Lag couscous etter anvisning på pakken. Rør inn smør og sitronsaft.

  5. Hakk pistasjnøtter og koriander. Del granateplet for å ta ut kjernene. Skjær sitronen i båter og ha rømme i en skål ved siden av.

  6. Server paneer i tomatsaus med couscous og sitronbåter. Dryss over pistasjnøtter, granateplekjerner, koriander og ha på en klatt rømme.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Paneer er en indisk ferskost som kan minne litt om feta eller halloumi i konsistens, men den smaker som cottage cheese. Den er enkel å lage selv, om du ikke finner i butikk. Les mer om hvordan du enkelt lager paneer på osteriet.no.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter