Paneer i spicy tomatsaus med couscous

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Paneer er både mettende og god på smak, som gjør den perfekt i kjøttfrie middager. Den godt krydrede tomatsausen suges fint opp i couscousen.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkgrønn chili
2 centimeterfrisk ingefær
1 stkløk
2 ssTINE Meierismør
1 tsgaram masala
1 dlvann
1 bokshakket hermetiske tomater
½ tssalt
¼ tspepper
300 gpaneer eventuelt halloumi eller tofu

TIL SERVERING

3 dlcouscous
1 dlsitronsaft
1 ssTINE Meierismør
1 dlpistasjenøtter
2 sshakket frisk koriander
2 ssgranateplekjerner
1 stksitron
1 dlTINE Lettrømme 10 %

Slik gjør du det

    1. Finsnitt chili, riv ingefær og finhakk løk. Fres gyllent i smør i ca. 5 minutter.
    2. Strø over garam masala og hell over hakket tomat og vann. Kok i 10 minutter og smak til med salt og pepper.

      Tips:

      Om du ønsker tomatsausen glatt kan du kjøre den med stavmikser.

    3. Del paneer-osten i store biter og stek i en panne med smør, til gyllen. Vend osten i tomatsausen.
    4. Lag couscous etter anvisning på pakken. Rør inn smør og sitronsaft.
    5. Hakk pistasjnøtter og koriander. Del granateplet for å ta ut kjernene. Skjær sitronen i båter og ha rømme i en skål ved siden av.
    6. Server paneer i tomatsaus med couscous og sitronbåter. Dryss over pistasjnøtter, granateplekjerner, koriander og ha på en klatt rømme.

Tips:

Paneer er en indisk ferskost som kan minne litt om feta eller halloumi i konsistens, men den smaker som cottage cheese. Den er enkel å lage selv, om du ikke finner i butikk. Les mer om hvordan du enkelt lager paneer på osteriet.no.

Kommentarer

  Legg til kommentar