Paneer i spicy tomatsaus med couscous
Enkel•30 min min
Paneer er både mettende og god på smak, som gjør den perfekt i kjøttfrie middager. Den godt krydrede tomatsausen suges fint opp i couscousen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkgrønn chili
-
2 cmfrisk ingefær
-
1 stkløk
-
2 ss
-
1 tsgaram masala
-
1 dlvann
-
1 bokshakket hermetiske tomater
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
300 gpaneer eventuelt halloumi eller tofu
TIL SERVERING
-
3 dlcouscous
-
1 dlsitronsaft
-
1 ss
-
1 dlpistasjenøtter
-
2 sshakket frisk koriander
-
2 ssgranateplekjerner
-
1 stksitron
-
1 dl
Slik gjør du det
-
1
Finsnitt chili, riv ingefær og finhakk løk. Fres gyllent i smør i ca. 5 minutter.
-
2
Strø over garam masala og hell over hakket tomat og vann. Kok i 10 minutter og smak til med salt og pepper.
Tips
Om du ønsker tomatsausen glatt kan du kjøre den med stavmikser.
-
3
Del paneer-osten i store biter og stek i en panne med smør, til gyllen. Vend osten i tomatsausen.
-
4
Lag couscous etter anvisning på pakken. Rør inn smør og sitronsaft.
-
5
Hakk pistasjnøtter og koriander. Del granateplet for å ta ut kjernene. Skjær sitronen i båter og ha rømme i en skål ved siden av.
-
6
Server paneer i tomatsaus med couscous og sitronbåter. Dryss over pistasjnøtter, granateplekjerner, koriander og ha på en klatt rømme.