Paneer i spicy tomatsaus med couscous

Paneer i spicy tomatsaus med couscous

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Paneer er både mettende og god på smak, som gjør den perfekt i kjøttfrie middager. Den godt krydrede tomatsausen suges fint opp i couscousen.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk grønn chili
2 centimeter frisk ingefær
1 stk løk
2 ss TINE Meierismør
1 ts garam masala
1 dl vann
1 boks hakket hermetiske tomater
½ ts salt
¼ ts pepper
300 g paneer eventuelt halloumi eller tofu

TIL SERVERING

3 dl couscous
1 dl sitronsaft
1 ss TINE Meierismør
1 dl pistasjenøtter
2 ss hakket frisk koriander
2 ss granateplekjerner
1 stk sitron
1 dl TINE Lettrømme 10 %

Slik gjør du det

    1. Finsnitt chili, riv ingefær og finhakk løk. Fres gyllent i smør i ca. 5 minutter.
    2. Strø over garam masala og hell over hakket tomat og vann. Kok i 10 minutter og smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Om du ønsker tomatsausen glatt kan du kjøre den med stavmikser.

    3. Del paneer-osten i store biter og stek i en panne med smør, til gyllen. Vend osten i tomatsausen.
    4. Lag couscous etter anvisning på pakken. Rør inn smør og sitronsaft.
    5. Hakk pistasjnøtter og koriander. Del granateplet for å ta ut kjernene. Skjær sitronen i båter og ha rømme i en skål ved siden av.
    6. Server paneer i tomatsaus med couscous og sitronbåter. Dryss over pistasjnøtter, granateplekjerner, koriander og ha på en klatt rømme.
Tips!

Paneer er en indisk ferskost som kan minne litt om feta eller halloumi i konsistens, men den smaker som cottage cheese. Den er enkel å lage selv, om du ikke finner i butikk. Les mer om hvordan du enkelt lager paneer på osteriet.no.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat