Håndkle og blad
Paneer i spicy tomatsaus med couscous
(66)

Paneer i spicy tomatsaus med couscous

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Paneer er både mettende og god på smak, som gjør den perfekt i kjøttfrie middager. Den godt krydrede tomatsausen suges fint opp i couscousen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkgrønn chili
2 centimeterfrisk ingefær
1 stkløk
2 ssTINE Meierismør
1 tsgaram masala
1 dlvann
1 bokshakket hermetiske tomater
½ tssalt
¼ tspepper
300 gpaneer eventuelt halloumi eller tofu

TIL SERVERING

3 dlcouscous
1 dlsitronsaft
1 ssTINE Meierismør
1 dlpistasjenøtter
2 sshakket frisk koriander
2 ssgranateplekjerner
1 stksitron
1 dlTINE Lettrømme 10 %
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Finsnitt chili, riv ingefær og finhakk løk. Fres gyllent i smør i ca. 5 minutter.
    2. Strø over garam masala og hell over hakket tomat og vann. Kok i 10 minutter og smak til med salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Om du ønsker tomatsausen glatt kan du kjøre den med stavmikser.

    3. Del paneer-osten i store biter og stek i en panne med smør, til gyllen. Vend osten i tomatsausen.
    4. Lag couscous etter anvisning på pakken. Rør inn smør og sitronsaft.
    5. Hakk pistasjnøtter og koriander. Del granateplet for å ta ut kjernene. Skjær sitronen i båter og ha rømme i en skål ved siden av.
    6. Server paneer i tomatsaus med couscous og sitronbåter. Dryss over pistasjnøtter, granateplekjerner, koriander og ha på en klatt rømme.
Blått hjerte
Tips!

Paneer er en indisk ferskost som kan minne litt om feta eller halloumi i konsistens, men den smaker som cottage cheese. Den er enkel å lage selv, om du ikke finner i butikk. Les mer om hvordan du enkelt lager paneer på osteriet.no.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat