
160 min
Enkel
3.7
Lag hjemmelaget proteinrikt brød på 1-2-3!
Antall porsjoner
2
Ha gjær i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og rør til gjæren er løst opp. Ha i Kesam® og frø. Bland alt til en jevn røre. Ha i mel og salt. Se an på slutten om du trenger alt melet, eventuelt spe på med mer vann om du ønsker en mer klissete deig.
Del deigen og form 2 runde brød for hånd. Legg brødene på et bakepapir eller melet bakebord mens de hever i 45 minutter.
Varm opp en ildfast gryte med lokk i ovnen på 250 °C. Når brødet har hevet klart, gjør et snitt i brødet med en kniv. Plasser brødet i den glovarme gryta og sett på lokket. Stek på 250 °C i 30 minutter.
Ta av lokket og senk temperaturen til 220 °C. Stek videre i 20 minutter. Gjør det samme med neste brød.
Tips