Grytebrød med Kesam®
Lag hjemmelaget proteinrikt brød på 1-2-3!
Enkel•1 t 45 min•2 personer
Ingredienser
- 50 g gjær
- 4 dl lunkent vann
- 3 dl Kesam® Mager Naturell
- 2 ss gresskarkjerner
- 2 ss linfrø
- 3 ss sesamfrø
- 6 dl sammalt hvetemel
- 6 dl finmalt speltmel
- 3 ts salt
Slik gjør du
1
Ha gjær i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og rør til gjæren er løst opp. Ha i Kesam® og frø. Bland alt til en jevn røre. Ha i mel og salt. Se an på slutten om du trenger alt melet, eventuelt spe på med mer vann om du ønsker en mer klissete deig.
2
Del deigen og form 2 runde brød for hånd. Legg brødene på et bakepapir eller melet bakebord mens de hever i 45 minutter.
3
Varm opp en ildfast gryte med lokk i ovnen på 250 °C. Når brødet har hevet klart, gjør et snitt i brødet med en kniv. Plasser brødet i den glovarme gryta og sett på lokket. Stek på 250 °C i 30 minutter.
4
Ta av lokket og senk temperaturen til 220 °C. Stek videre i 20 minutter. Gjør det samme med neste brød.
TipsBruk de frøene du har hjemme og liker. Om du ikke har en gryte som tåler ovn, kan du bruke en brødform.