Skip to main content

Grytebrød med Kesam®

Enkel
1t 45min

Lag hjemmelaget proteinrikt brød på 1-2-3!

4.6
(10)
Next ImageGrytebrød med Kesam®

Ingredienser

Antall porsjoner

2

Ingredienser

50 g
gjær
4 dl
lunkent vann
2 ss
gresskarkjerner
2 ss
linfrø
3 ss
sesamfrø
6 dl
sammalt hvetemel
6 dl
finmalt speltmel
3 ts
salt

Fremgangsmåte

  1. Ha gjær i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og rør til gjæren er løst opp. Ha i Kesam® og frø. Bland alt til en jevn røre. Ha i mel og salt. Se an på slutten om du trenger alt melet, eventuelt spe på med mer vann om du ønsker en mer klissete deig.

  2. Del deigen og form 2 runde brød for hånd. Legg brødene på et bakepapir eller melet bakebord mens de hever i 45 minutter.

  3. Varm opp en ildfast gryte med lokk i ovnen på 250 °C. Når brødet har hevet klart, gjør et snitt i brødet med en kniv. Plasser brødet i den glovarme gryta og sett på lokket. Stek på 250 °C i 30 minutter.

  4. Ta av lokket og senk temperaturen til 220 °C. Stek videre i 20 minutter. Gjør det samme med neste brød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk de frøene du har hjemme og liker. Om du ikke har en gryte som tåler ovn, kan du bruke en brødform.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter