Rundstykker med Kesam® og gulrot

Rundstykker med Kesam® og gulrot

4
39
Enkel75 min
Prøv disse saftige rundstykkene med gulrot. 1 deig gir 12 rundstykker.

Ingredienser

Antall stykker

Slik gjør du det

  1. 1

    Smuldre gjær i en bakebolle.

    Tips

    Nystekte rundstykker smaker nydelig toppet med skivet Jarlsberg® eller Norvegia®.

  2. 2

    Smelt smør i en kasserolle og tilsett melk. Varm opp til fingervarmt, ca. 37 °C. Hell melkeblandingen over gjæren i bakebollen og la gjæren løse seg opp under elting. Ha i rugmel, salt, honning, Kesam® og raspet gulrot. Tilsett hvetemel litt etter litt. Spar eventuelt litt til utbaking. La deigen heve i 30 minutter tildekket.

    Tips

    Deigen skal være litt klissete.

  3. 3

    Ha deigen på et bakebord. Del den opp i 12 biter og form til boller. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir.

  4. 4

    Sett ovnen på 200 °C. La deigen heve i 15 minutter under et kjøkkenhåndkle. Pensle bollene med melk. Stek rundstykkene i ovnen i 12-15 minutter.

Del denne oppskriften: