Skip to main content

Rundstykker med Kesam® og gulrot

Enkel
1t 15min

Prøv disse saftige rundstykkene med gulrot. 1 deig gir 12 rundstykker.

3.5
(39)
Next ImageRundstykker med Kesam® og gulrot

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Ingredienser

50 g
gjær
3 dl
fint rugmel
2 ts
salt
2 ss
honning
3 dl
raspet gulrot
7 dl
hvetemel
2 ss

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjær i en bakebolle.

    Tips

    Nystekte rundstykker smaker nydelig toppet med skivet Jarlsberg® eller Norvegia®.
  2. Smelt smør i en kasserolle og tilsett melk. Varm opp til fingervarmt, ca. 37 °C. Hell melkeblandingen over gjæren i bakebollen og la gjæren løse seg opp under elting. Ha i rugmel, salt, honning, Kesam® og raspet gulrot. Tilsett hvetemel litt etter litt. Spar eventuelt litt til utbaking. La deigen heve i 30 minutter tildekket.

    Tips

    Deigen skal være litt klissete.
  3. Ha deigen på et bakebord. Del den opp i 12 biter og form til boller. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir.

  4. Sett ovnen på 200 °C. La deigen heve i 15 minutter under et kjøkkenhåndkle. Pensle bollene med melk. Stek rundstykkene i ovnen i 12-15 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter