
Rundstykker med Kesam® og gulrot
Enkel•75 min15 min
Prøv disse saftige rundstykkene med gulrot. 1 deig gir 12 rundstykker.
Ingredienser
Antall stykker
-
50 ggjær
-
50 g
-
2 ½ dl
-
3 dlfint rugmel
-
2 tssalt
-
2 sshonning
-
3 dl
-
3 dlraspet gulrøtter
-
7 dlhvetemel
-
2 ssTINE® Lettmelk 0,5 % fett til pensling
Slik gjør du det
-
1
Smuldre gjær i en bakebolle.
Tips
Nystekte rundstykker smaker nydelig toppet med skivet Jarlsberg® eller Norvegia®.
-
2
Smelt smør i en kasserolle og tilsett melk. Varm opp til fingervarmt, ca. 37 °C. Hell melkeblandingen over gjæren i bakebollen og la gjæren løse seg opp under elting. Ha i rugmel, salt, honning, Kesam® og raspet gulrot. Tilsett hvetemel litt etter litt. Spar eventuelt litt til utbaking. La deigen heve i 30 minutter tildekket.
Tips
Deigen skal være litt klissete.
-
3
Ha deigen på et bakebord. Del den opp i 12 biter og form til boller. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir.
-
4
Sett ovnen på 200 °C. La deigen heve i 15 minutter under et kjøkkenhåndkle. Pensle bollene med melk. Stek rundstykkene i ovnen i 12-15 minutter.