Antall porsjoner
12
1. Smuldre gjær i en bakebolle.
2. Smelt smør i en kasserolle og tilsett melk. Varm opp til fingervarmt, ca. 37 °C. Hell melkeblandingen over gjæren i bakebollen og la gjæren løse seg opp under elting. Ha i rugmel, salt, honning, Kesam® og raspet gulrot. Tilsett hvetemel litt etter litt. Spar eventuelt litt til utbaking. La deigen heve i 30 minutter tildekket.
3. Ha deigen på et bakebord. Del den opp i 12 biter og form til boller. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir.
4. Sett ovnen på 200 °C. La deigen heve i 15 minutter under et kjøkkenhåndkle. Pensle bollene med melk. Stek rundstykkene i ovnen i 12-15 minutter.
Rundstykker med Kesam® og gulrot
Prøv disse saftige rundstykkene med gulrot. 1 deig gir 12 rundstykker.
porsjoner