Asiatisk salat med mango, nudler og kesamdressing
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakkerisnudler , eller andre nudler
-
160 grødkål , finstrimlet
-
120 gsyltet gulrot
-
120 gagurk , strimlet
-
100 gmango , i terninger
-
60 gedamamebønner
-
1 stkvårløk , i tynne skiver
-
1 stkrød chili , i tynne skiver
-
120 gcashewnøtter , ristede
-
4 tssesamfrø, ristede
-
½ pottefrisk koriander
Kesamdressing
-
300 g
-
2 sssoyasaus
-
1 sssriracha
-
1 sslimesaft
-
1 ssakasiehonning
-
1 feddhvitløk , finrevet
-
1 tssesamolje
Syltet gulrot (10 porsjoner)
-
4 stkgulrøtter , strimlet
-
1 dlhvitvinseddik
-
1 dlsukker
-
3 dlvann
Slik gjør du det
Kesamdressing
-
1
Bland Kesam®, soyasaus, srirachasaus, limesaft, honning, hvitløk og sesamolje i en bolle.
Syltet gulrot
-
2
Ha strimlede gulrøtter i et syltetøysglass eller annen beholder.
-
3
Bland eddik, sukker og vann i en kjele. Kok opp og hell blandingen over gulrøttene i glasset. La det stå i romtemperatur i 10-15 minutter.
Tips
Glasset med syltet gulrot kan oppbevares i kjøleskap i flere måneder.
Salat
-
4
Strimle opp agurk og rødkål. Skjær mango i terninger og vårløk og chili i skiver.
-
5
Kok risnudler som anvist på pakken.
-
6
Fordel nudlene i 4 skåler og bland inn 2 spiseskjeer kesamdressing i hver skål.
-
7
Bland strimlet kål, syltet gulrot og agurk og fordel dette over nudlene.
-
8
Topp salaten med mango, edamamebønner, vårløk, chili, cashewnøtter, sesamfrø og koriander. Ha på mer dressing, eller server i en egen skål ved siden av.