Asiatisk salat med kesamdressing

Asiatisk salat med mango, nudler og kesamdressing

1
5
Enkel30 min
Nyt en smakfull salat med friske og asiatiske smaker! Dette er en vegetarsalat, men kan også varieres ved å tilsette kylling eller laks. Den passer godt til både lunsj og middag, og hvorfor ikke unne seg en ekstra fristende og fargerik matpakke? 

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 pakke
    risnudler , eller andre nudler
  • 160 g
    rødkål , finstrimlet
  • 120 g
    syltet gulrot
  • 120 g
    agurk , strimlet
  • 100 g
    mango , i terninger
  • 60 g
    edamamebønner
  • 1 stk
    vårløk , i tynne skiver
  • 1 stk
    rød chili , i tynne skiver
  • 120 g
    cashewnøtter , ristede
  • 4 ts
    sesamfrø, ristede
  • ½ potte
    frisk koriander

Kesamdressing

  • 300 g
  • 2 ss
    soyasaus
  • 1 ss
    sriracha
  • 1 ss
    limesaft
  • 1 ss
    akasiehonning
  • 1 fedd
    hvitløk , finrevet
  • 1 ts
    sesamolje

Syltet gulrot (10 porsjoner)

  • 4 stk
    gulrøtter , strimlet
  • 1 dl
    hvitvinseddik
  • 1 dl
    sukker
  • 3 dl
    vann

Slik gjør du det

Kesamdressing

  1. 1

    Bland Kesam®, soyasaus, srirachasaus, limesaft, honning, hvitløk og sesamolje i en bolle.

Syltet gulrot

  1. 2

    Ha strimlede gulrøtter i et syltetøysglass eller annen beholder.

  2. 3

    Bland eddik, sukker og vann i en kjele. Kok opp og hell blandingen over gulrøttene i glasset. La det stå i romtemperatur i 10-15 minutter.

    Tips

    Glasset med syltet gulrot kan oppbevares i kjøleskap i flere måneder. 

Salat

  1. 4

    Strimle opp agurk og rødkål. Skjær mango i terninger og vårløk og chili i skiver.

  2. 5

    Kok risnudler som anvist på pakken.

  3. 6

    Fordel nudlene i 4 skåler og bland inn 2 spiseskjeer kesamdressing i hver skål.

  4. 7

    Bland strimlet kål, syltet gulrot og agurk og fordel dette over nudlene.

  5. 8

    Topp salaten med mango, edamamebønner, vårløk, chili, cashewnøtter, sesamfrø og koriander. Ha på mer dressing, eller server i en egen skål ved siden av.

Tips

Hvis det mot formodning blir igjen rester av salaten, passer den godt både som tilbehør til annen mat og som spennende innhold i matboksen. 

Del denne oppskriften: