Asiatisk salat med mango, nudler og kesamdressing
Nyt en smakfull salat med friske og asiatiske smaker! Dette er en vegetarsalat, men kan også varieres ved å tilsette kylling eller laks. Den passer godt til både lunsj og middag, og hvorfor ikke unne seg en ekstra fristende og fargerik matpakke?
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 pakke risnudler, , eller andre nudler
- 160 g rødkål, , finstrimlet
- 120 g syltet gulrot
- 120 g agurk, , strimlet
- 100 g mango, , i terninger
- 60 g edamamebønne
- 1 stykk vårløk, , i tynne skiver
- 1 stykk rød chili, , i tynne skiver
- 120 g cashewnøtter, , ristede
- 4 ts sesamfrø, ristede
- 0.5 potte frisk koriander
Kesamdressing
- 300 g Kesam® Mager Naturell
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sriracha
- 1 ss limesaft
- 1 ss akasiehonning
- 1 fedd hvitløk, , finrevet
- 1 ts sesamolje
Syltet gulrot (10 porsjoner)
- 4 stykk gulrøtter, , strimlet
- 1 dl hvitvinseddik
- 1 dl sukker
- 3 dl vann
Slik gjør du
Kesamdressing
1
Bland Kesam®, soyasaus, srirachasaus, limesaft, honning, hvitløk og sesamolje i en bolle.
Syltet gulrot
1
Ha strimlede gulrøtter i et syltetøysglass eller annen beholder.
2
Bland eddik, sukker og vann i en kjele. Kok opp og hell blandingen over gulrøttene i glasset. La det stå i romtemperatur i 10-15 minutter.
TipsGlasset med syltet gulrot kan oppbevares i kjøleskap i flere måneder.
Salat
1
Strimle opp agurk og rødkål. Skjær mango i terninger og vårløk og chili i skiver.
2
Kok risnudler som anvist på pakken.
3
Fordel nudlene i 4 skåler og bland inn 2 spiseskjeer kesamdressing i hver skål.
4
Bland strimlet kål, syltet gulrot og agurk og fordel dette over nudlene.
5
Topp salaten med mango, edamamebønner, vårløk, chili, cashewnøtter, sesamfrø og koriander. Ha på mer dressing, eller server i en egen skål ved siden av.
TipsHvis det mot formodning blir igjen rester av salaten, passer den godt både som tilbehør til annen mat og som spennende innhold i matboksen.