Kyllingbowl med spicy kesamdressing

Kyllingbowl med spicy Kesam®-dressing

0
23
Enkel35 min
Lag en smakfull middagsbowl med asiatiske smaker. Topp med spicy dressing og nyt!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 dl
    fullkornsris
  • 100 g
    rødkål
  • 1 pose
    sukkererter
  • 4 stilker
    vårløk
  • 1 stk
    mango
  • 1 potte
    koriander
  • 1 stk
    lime , delt i båter

Kylling

  • 600 g
    kyllinglårfilet
  • 1 dl
  • 3 fedd
    hvitløk
  • ½ ts
    tørket chiliflak
  • 1 ts
    spisskummen
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 dl
    Panko eller griljermel

Dressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Begynn med å koke ris. Deretter har du kyllinglårfilet i en bolle. Tilsett Kesam®, raspet hvitløk, chili, spisskummen, salt og pepper. La kjøttet marinere i 10 minutter mens du lager dressingen og kutter grønnsakene.

    Tips

    Kyllingen kan marineres dagen før. Du kan også lage dressingen i forkant og ha i en tett oppbevaringsboks i kjøleskapet.

  2. 2

    Skjær rødkål og sukkererter i strimler. Vårløk finhakker du i små biter. Bland sammen TINE Kesam® med peanøttsmør og chilisaus. Smak til med soyasaus.

  3. 3

    Ha panko på en tallerken. Dypp kylling i panko. Stek deretter kylling i olje på middels varme i en stekepanne, ca. 5 minutter på hver side.

  4. 4

    Server kylling med nykokt fullkornsris og friske grønnsaker. Server med koriander og limebåt, og topp med spicy kesamdressing.

Tips

Tilpass innholdet i bollen ut i fra hva du har i kjøleskapet. En super måte å bruke opp rester på!

Del denne oppskriften: