Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kyllingbowl med spicy Kesam®-dressing

Enkel
35min

Lag en smakfull middagsbowl med asiatiske smaker. Topp med spicy dressing og nyt!

3.8
(29)
Next ImageKyllingbowl med spicy Kesam®-dressing

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl
fullkornsris
100 g
rødkål
1 pose
sukkererter
4 stilk
vårløk
1 stk
mango
1 potte
koriander
1 stk
lime, delt i båter

Kylling

600 g
kyllinglårfilet
3 fedd
hvitløk
0.5 ts
tørket chiliflak
1 ts
spisskummen
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 dl
Panko eller griljermel

Dressing

3 ss
peanøttsmør
1 ss
sriracha eller annen chilisaus
1 ss
soyasaus

Fremgangsmåte

  1. Begynn med å koke ris. Deretter har du kyllinglårfilet i en bolle. Tilsett Kesam®, raspet hvitløk, chili, spisskummen, salt og pepper. La kjøttet marinere i 10 minutter mens du lager dressingen og kutter grønnsakene.

    Tips

    Kyllingen kan marineres dagen før. Du kan også lage dressingen i forkant og ha i en tett oppbevaringsboks i kjøleskapet.
  2. Skjær rødkål og sukkererter i strimler. Vårløk finhakker du i små biter. Bland sammen TINE Kesam® med peanøttsmør og chilisaus. Smak til med soyasaus.

  3. Ha panko på en tallerken. Dypp kylling i panko. Stek deretter kylling i olje på middels varme i en stekepanne, ca. 5 minutter på hver side.

  4. Server kylling med nykokt fullkornsris og friske grønnsaker. Server med koriander og limebåt, og topp med spicy kesamdressing.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tilpass innholdet i bollen ut i fra hva du har i kjøleskapet. En super måte å bruke opp rester på!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter