
Kyllingbowl med spicy Kesam®-dressing
Enkel•35 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 dlfullkornsris
-
100 grødkål
-
1 posesukkererter
-
4 stilkervårløk
-
1 stkmango
-
1 pottekoriander
-
1 stklime , delt i båter
Kylling
-
600 gkyllinglårfilet
-
1 dl
-
3 feddhvitløk
-
½ tstørket chiliflak
-
1 tsspisskummen
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 dlPanko eller griljermel
Dressing
-
2 dl
-
3 sspeanøttsmør
-
1 sssriracha eller annen chilisaus
-
1 sssoyasaus
Slik gjør du det
-
1
Begynn med å koke ris. Deretter har du kyllinglårfilet i en bolle. Tilsett Kesam®, raspet hvitløk, chili, spisskummen, salt og pepper. La kjøttet marinere i 10 minutter mens du lager dressingen og kutter grønnsakene.
Tips
Kyllingen kan marineres dagen før. Du kan også lage dressingen i forkant og ha i en tett oppbevaringsboks i kjøleskapet.
-
2
Skjær rødkål og sukkererter i strimler. Vårløk finhakker du i små biter. Bland sammen TINE Kesam® med peanøttsmør og chilisaus. Smak til med soyasaus.
-
3
Ha panko på en tallerken. Dypp kylling i panko. Stek deretter kylling i olje på middels varme i en stekepanne, ca. 5 minutter på hver side.
-
4
Server kylling med nykokt fullkornsris og friske grønnsaker. Server med koriander og limebåt, og topp med spicy kesamdressing.