Hvordan steke lammelår og lammestek
Her finner du all informasjon som trengs for å steke det perfekte lammelår eller lammestek. Steketid, steketemperatur, langtidssteking og kjernetemperatur er avgjørende for det beste resultatet. Vi gir deg også fristende lammeoppskrifter med perfekt tilbehør og saus som passer til.
Steketemperatur og steketid
- Steketemperatur: Bruk over- og undervarme og sett ovnen på 125 °C. Sett lammelåret eller lammesteken midt i ovnen
- Steketid: Steketiden varierer med tykkelsen på kjøttstykket, men 2-3 timer må du beregne på et lammelår, og 1-2 timer på en lammestek uten ben.. Bruk derfor et steketermometer for perfekt resultat. Langtidssteking gir best resultat.
Kjernetemperatur
Bruk steketermometer for best resultat. Stikk steketermometeret midt i den tykkeste delen av kjøttstykket, men ikke inntil benet.
- Kjernetemperatur for medium stekt kjøtt, rosa i midten: 65-70 °C
- Kjernetemperatur for gjennomstekt kjøtt: 76 °C
La lammekjøttet hvile 15-20 minutter før du skjærer det opp. Husk at kjernetemperaturen stiger 1-2 °C mens det hviler.
Prøv en av våre oppskrifter med lam

Helstekt lammelår med ovnsbakte grønnsaker
En klassiker! Et helstekt lammelår med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter, samler store og små til et festmåltid.

Lammestek med fløtegratinerte poteter
Lam og fløtegratinerte poteter går hånd i hånd. Her har vi fylt den saftige lammesteken med hvitløk og rosmarin.

Lam med fløtegratinerte poteter
Perfekt stekte lammeskiver servert med fløtegratinerte poteter, lettkokte grønnsaker og kryddersmør smaker nydelig til søndagsmiddag om høsten eller som påskelam.

Lam- og grønnsaksform
En varmende gryte med lam og grønnsaker er perfekt søndagsmiddag.

Lam i rømme og dill
Dette er en gammel, tradisjonell oppskrift på en gryterett med lam, rømme, dill og sopp. En perfekt søndagsmiddag.

Øl-braisert lammeskank
Lammekjøtt er noe av det beste vi har i Norge, og det finnes få ting som er bedre enn langtidskokte lammeskanker. Sammen med rotmos av poteter og sellerirot er dette perfekt søndagsmiddag!

Lammekarré med risotto
Oppskrift på et festmåltid med lammecarré og risotto med sopp og vellagret ost. Perfekt til både søndagsmiddag og fest.

Marokkansk lammegryte med korianderyoghurt
En smaksrik gryte med lammekjøtt og marokkanske krydderier som spisskummen, kanel og koriander. Perfekt mat å lage til mange eller fordele på flere middager utover uken.

Urtepanert lammecarré med rotmos
Lammekarré er både lekkert og godt å servere. Det saftige kjøttet paneres med aromatiske urter, nøtter og hvitløk og serveres med rotmos og grønne bønner

Grillede lammeskiver med gresk vri
Herlige lammeskiver med hjemmelaget tzatziki til. Med riktig gresk tilbehør, som agurk, oliven og urter, blir måltidet en fest.