Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Øl-braisert lammeskank

Enkel
3t 20min

Lammekjøtt er noe av det beste vi har i Norge, og det finnes få ting som er bedre enn langtidskokte lammeskanker. Sammen med rotmos av poteter og sellerirot er dette perfekt søndagsmiddag!

3.8
(82)
Øl-braisert lammeskank

Ingredienser

4 stk
lammeskank
8 stk
sjalottløk
1 stk
hvitløk
3 stk
gulrot
½ stk
purre
2 ss
hvetemel
1 ss
spisskummen
3 ss
tomatpuré
1 boks
hakkede hermetiske tomater
4 dl
mørk øl
4 dl
kraft
2 kvist
frisk rosmarin
2 stk
laurbærblad
1 ts
pepper
1 ts
salt

Selleri- og mandelpuré

1 stk
sellerirot
300 g
mandelpotet
½ ts
salt
½ ts
pepper

Slik gjør du

  1. Tips

    Det er også godt med kokte poteter eller mos av søtpotet, kålrot og kun potet.

Tips

Du kan gjerne bytte ut øl med rødvin hvis du ønsker en mer klassisk variant.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter