Spinatsuppe med sprøstekte kikerter
Enkel•45 min min
En grønn vegetarsuppe med spinat og sprøstekte kikerter. Super middag til kjøttfri mandag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 ss
-
300 gspinat
-
7 dlgrønnsaksbuljong
-
1 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
¼ tsrevet muskat
RISTEDE KIKERTER
-
200 ghermetiske kikerter
-
1 ssolivenolje
-
½ tschilipulver
-
½ tspaprikapulver
-
½ tssalt
TIL SERVERING
-
3 dl
-
4 skivergrovt brød , eller rundstykker
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 175 °C. Skyll kikertene godt og la renne av. Vend dem med olje, chili- og paprikapulver og salt. Spre utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen til sprø, ca. 40 minutter.
-
2
Hakk løk og hvitløk og fres blankt i smør. Tilsett spinat og fres til bladene faller sammen. Hell i grønnsaksbuljong og kok suppen i 5-10 minutter.
-
3
Kjør suppen jevn med stavmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og muskat.
-
4
Kok suppen opp før servering og server med ristede kikerter, TINE® Petite Fraîche og grovt brød med smør.
Tips
Topp gjerne suppen med andre ting som for eksempel sprøstekt bacon, krutonger eller hardkokt egg.