Spinatsuppe

Spinatsuppe med sprøstekte kikerter

0
25
Enkel45 min
En grønn vegetarsuppe med spinat og sprøstekte kikerter. Super middag til kjøttfri mandag.

Ingredienser

Antall porsjoner

RISTEDE KIKERTER

  • 200 g
    hermetiske kikerter
  • 1 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    chilipulver
  • ½ ts
    paprikapulver
  • ½ ts
    salt

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 175 °C. Skyll kikertene godt og la renne av. Vend dem med olje, chili- og paprikapulver og salt. Spre utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen til sprø, ca. 40 minutter.

  2. 2

    Hakk løk og hvitløk og fres blankt i smør. Tilsett spinat og fres til bladene faller sammen. Hell i grønnsaksbuljong og kok suppen i 5-10 minutter.

  3. 3

    Kjør suppen jevn med stavmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og muskat.

  4. 4

    Kok suppen opp før servering og server med ristede kikerter, TINE® Petite Fraîche og grovt brød med smør.

    Tips

    Topp gjerne suppen med andre ting som for eksempel sprøstekt bacon, krutonger eller hardkokt egg.

Tips

Supper er både raskt og enkelt å lage, men det lønner seg å ha en stavmikser tilgjengelig. Da er det bare å kjøre suppen glatt i gryten slik at det ikke blir noe ekstra oppvask.

Del denne oppskriften: