Spinatsuppe

Spinatsuppe med sprøstekte kikerter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
En grønn vegetarsuppe med spinat og sprøstekte kikerter. Super middag til kjøttfri mandag.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
2 ss TINE Meierismør
300 g spinat
7 dl grønnsaksbuljong
1 dl TINE Matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts revet muskat

RISTEDE KIKERTER

200 g hermetiske kikerter
1 ss olivenolje
½ ts chilipulver
½ ts paprikapulver
½ ts salt

TIL SERVERING

3 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
4 skiver grovt brød , eller rundstykker
1 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Skyll kikertene godt og la renne av. Vend dem med olje, chili- og paprikapulver og salt. Spre utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen til sprø, ca. 40 minutter.
    2. Hakk løk og hvitløk og fres blankt i smør. Tilsett spinat og fres til bladene faller sammen. Hell i grønnsaksbuljong og kok suppen i 5-10 minutter.
    3. Kjør suppen jevn med stavmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og muskat.
    4. Kok suppen opp før servering og server med ristede kikerter, Crème Fraîche og grovt brød med smør.
      Tips!

      Topp gjerne suppen med andre ting som for eksempel sprøstekt bacon, krutonger eller hardkokt egg.

Tips!

Supper er både raskt og enkelt å lage, men det lønner seg å ha en stavmikser tilgjengelig. Da er det bare å kjøre suppen glatt i gryten slik at det ikke blir noe ekstra oppvask.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat