Spinatsuppe med sprøstekte kikerter

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En grønn vegetarsuppe med spinat og sprøstekte kikerter. Super middag til kjøttfri mandag.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
1 stkhvitløksfedd
2 ssTINE Meierismør
300 gspinat
7 dlgrønnsaksbuljong
1 dlTINE Matfløte
½ tssalt
¼ tspepper
¼ tsrevet muskat

RISTEDE KIKERTER

200 ghermetiske kikerter
1 ssolivenolje
½ tschilipulver
½ tspaprikapulver
½ tssalt

TIL SERVERING

3 dlTINE Lett Crème Fraîche 10 %
4 stkgrovt brød eller rundstykker
1 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Skyll kikertene godt og la renne av. Vend dem med olje, chili- og paprikapulver og salt. Spre utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen til sprø, ca. 40 minutter.
    2. Hakk løk og hvitløk og fres blankt i smør. Tilsett spinat og fres til bladene faller sammen. Hell i grønnsaksbuljong og kok suppen i 5-10 minutter.
    3. Kjør suppen jevn med stavmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og muskat.
    4. Kok suppen opp før servering og server med ristede kikerter, Crème Fraîche og grovt brød med smør.

      Tips:

      Topp gjerne suppen med andre ting som for eksempel sprøstekt bacon, krutonger eller hardkokt egg.

Tips:

Supper er både raskt og enkelt å lage, men det lønner seg å ha en stavmikser tilgjengelig. Da er det bare å kjøre suppen glatt i gryten slik at det ikke blir noe ekstra oppvask.

Kommentarer

  Legg til kommentar