Spinatsuppe med sprøstekte kikerter
Utførelse
EnkelTid
En grønn vegetarsuppe med spinat og sprøstekte kikerter. Super middag til kjøttfri mandag.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
1 stk | løk |
1 stk | hvitløksfedd |
2 ss | TINE Meierismør |
300 g | spinat |
7 dl | grønnsaksbuljong |
1 dl | TINE Matfløte |
½ ts | salt |
¼ ts | pepper |
¼ ts | revet muskat |
RISTEDE KIKERTER
200 g | hermetiske kikerter |
1 ss | olivenolje |
½ ts | chilipulver |
½ ts | paprikapulver |
½ ts | salt |
TIL SERVERING
3 dl | TINE Lett Crème Fraîche 10 % |
4 stk | grovt brød eller rundstykker |
1 ss | TINE Meierismør |
Slik gjør du det
- Sett ovnen på 175 °C. Skyll kikertene godt og la renne av. Vend dem med olje, chili- og paprikapulver og salt. Spre utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen til sprø, ca. 40 minutter.
- Hakk løk og hvitløk og fres blankt i smør. Tilsett spinat og fres til bladene faller sammen. Hell i grønnsaksbuljong og kok suppen i 5-10 minutter.
- Kjør suppen jevn med stavmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og muskat.
- Kok suppen opp før servering og server med ristede kikerter, Crème Fraîche og grovt brød med smør.
Tips:
Topp gjerne suppen med andre ting som for eksempel sprøstekt bacon, krutonger eller hardkokt egg.
Tips:
Supper er både raskt og enkelt å lage, men det lønner seg å ha en stavmikser tilgjengelig. Da er det bare å kjøre suppen glatt i gryten slik at det ikke blir noe ekstra oppvask.