
Spinatsuppe med sprøstekte kikerter
En grønn vegetarsuppe med spinat og sprøstekte kikerter. Super middag til kjøttfri mandag.

Ingredienser
Porsjoner
RISTEDE KIKERTER
TIL SERVERING
Slik gjør du
- 1
Sett ovnen på 175 °C. Skyll kikertene godt og la renne av. Vend dem med olje, chili- og paprikapulver og salt. Spre utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen til sprø, ca. 40 minutter.
- 2
Hakk løk og hvitløk og fres blankt i smør. Tilsett spinat og fres til bladene faller sammen. Hell i grønnsaksbuljong og kok suppen i 5-10 minutter.
- 3
Kjør suppen jevn med stavmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og muskat.
- 4
Kok suppen opp før servering og server med ristede kikerter, crème fraîche og grovt brød med smør.
Tips
Topp gjerne suppen med andre ting som for eksempel sprøstekt bacon, krutonger eller hardkokt egg.
Tips
Supper er både raskt og enkelt å lage, men det lønner seg å ha en stavmikser tilgjengelig. Da er det bare å kjøre suppen glatt i gryten slik at det ikke blir noe ekstra oppvask.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


