Spinatsuppe

Spinatsuppe med sprøstekte kikerter

0
25
Enkel45 min
En grønn vegetarsuppe med spinat og sprøstekte kikerter. Super middag til kjøttfri mandag.

Ingredienser

Antall porsjoner

RISTEDE KIKERTER

  • 200 g
    hermetiske kikerter
  • 1 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    chilipulver
  • ½ ts
    paprikapulver
  • ½ ts
    salt

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 175 °C. Skyll kikertene godt og la renne av. Vend dem med olje, chili- og paprikapulver og salt. Spre utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen til sprø, ca. 40 minutter.

  2. 2

    Hakk løk og hvitløk og fres blankt i smør. Tilsett spinat og fres til bladene faller sammen. Hell i grønnsaksbuljong og kok suppen i 5-10 minutter.

  3. 3

    Kjør suppen jevn med stavmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og muskat.

  4. 4

    Kok suppen opp før servering og server med ristede kikerter, Crème Fraîche og grovt brød med smør.

    Tips

    Topp gjerne suppen med andre ting som for eksempel sprøstekt bacon, krutonger eller hardkokt egg.

Tips

Supper er både raskt og enkelt å lage, men det lønner seg å ha en stavmikser tilgjengelig. Da er det bare å kjøre suppen glatt i gryten slik at det ikke blir noe ekstra oppvask.

Del denne oppskriften: