Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Grønnsaksgrateng

Enkel
1t

En fristende julegrateng full av gode smaker! Dette er en vegansk vri på den klassiske Janssons fristelse. Gratengen kan også tilberedes i små porsjonformer og serveres som tilbehør.

(0)
Next ImageGrønnsaksgrateng

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2000 g
kokefast potet, strimlet
400 g
løk, strimlet
4 ss
solsikkeolje
2 stk
stjerneanis
2 ss
korianderfrø
4 stk
kardemommefrø
6 stk
nellikspiker
2 ss
salt
200 g
Panko eller kavring

Fremgangsmåte

  1. Kok opp poteter og kutt dem deretter i strimler.

  2. Stek løken i olje i til den blir myk. Legg strimlet potet og stekt løk lagvis i en ovnsform.

  3. Miks krydderne til ett pulver i mørtel eller kryddermikser.

  4. Kok opp GRYR® Matfløyel sammen med krydder og salt. Sil væsken over potet- og løkblandingen. Fordel panko over gratengen og stek i ovn på 180 °C i cirka 35 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter