Skip to main content

Grønnsaksgrateng

Enkel
1t

En fristende julegrateng full av gode smaker! Dette er en vegansk vri på den klassiske Janssons fristelse. Gratengen kan også tilberedes i små porsjonformer og serveres som tilbehør.

(0)
Next ImageGrønnsaksgrateng

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2000 g
kokefast potet, strimlet
400 g
løk, strimlet
4 ss
solsikkeolje
2 stk
stjerneanis
2 ss
korianderfrø
4 stk
kardemommefrø
6 stk
nellikspiker
2 ss
salt
200 g
Panko eller kavring

Fremgangsmåte

  1. Kok opp poteter og kutt dem deretter i strimler.

  2. Stek løken i olje i til den blir myk. Legg strimlet potet og stekt løk lagvis i en ovnsform.

  3. Miks krydderne til ett pulver i mørtel eller kryddermikser.

  4. Kok opp GRYR® Matfløyel sammen med krydder og salt. Sil væsken over potet- og løkblandingen. Fordel panko over gratengen og stek i ovn på 180 °C i cirka 35 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter