Skip to main content

Pizza med grov bunn og grillede grønnsaker

Enkel
1t 50min

En grov vegetarpizza med grillede grønnsaker er en super vri på lørdagspizzaen.

4.0
(18)
Next ImagePizza med grov bunn og grillede grønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

GROV PIZZABUNN

6.5 dl
sammalt hvete, fin
2.5 dl
hvetemel
0.5 ts
salt
25 g
gjær
4.5 dl
vann
1 ss
olivenolje

TOPPING

1 stk
rødløk
0.5 stk
aubergine
0.5 stk
squash
1 stk
rød paprika
4 ss
olivenolje
1 ts
tørket oregano
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 dl
tomatsaus
250 g
TINE® Ekte Revet Ost 4 oster eller annen god ost

SALAT

12 stk
cherrytomat
1 dl
pinjekjerner
65 g
ruccola
2 ss
olivenolje
1 ss
balsamicoeddik
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha mel og salt i en bakebolle og smuldre i gjær. Ha i vann og olivenolje og elt godt sammen med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter. La deigen heve under et klede i ca. 1 time.

  2. Skjær rødløk, aubergine, squash og paprika i biter eller skiver, vend med olje, oregano, salt og pepper, og grill grønnsakene til myke i en grillpanne eller på grill.

  3. Sett ovnen på 220 °C. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut tynne pizzabunner i ønsket størrelse. Forstek i ca. 5 minutter.

    Tips

    Om bunnen blåser seg opp i ovnen, er det bare å stikke hull på luftboblene med en gaffel slik at den forblir flat.

  4. Fordel tomatsaus og revet ost på bunnen. Topp med grillede grønnsaker og stek i ovnen til gyllen og sprø i kantene eller osten er smeltet. Bruk gjerne en pizzastein.

    Tips

    Her er oppskrift på enkel Hjemmelaget pizzasaus. Nam!

  5. Del cherrytomater i to og rist pinjekjernene gylne i en varm, tørr stekepanne. Vend med ruccola, olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og server ved siden av eller på toppen av pizzaen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du et alternativ til denne vegetarvarianten, kan du toppe den med tynne skiver av grillet oksekjøtt eller spekeskinke.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter