
Sopp- og løksuppe
Enkel•15 min min
Denne suppen er rask og enkel å lage. Hvorfor ikke ta oppmålte ingredienser med ut i skogen og koke den på primusen?
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gfersk sopp (i skiver)
-
1 stkrødløk (hakket)
-
1 stkpurre (i skiver)
-
1 ss
-
2 sshvetemel
-
3 dl
-
3 dlbuljong (vann + 1 terning)
-
1 ½ dl
-
½ tssalt og pepper
-
1 littpersille
Slik gjør du det
-
1
Stek sopp, løk og purre i smør i 5–10 minutter. Dryss over mel og spe ut med melk og buljong. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
-
2
Rør inn fløten og smak til med salt og pepper.
-
3
Pynt med litt finhakket rødløk, persille og soppskiver på hver tallerken. Server suppen rykende varm.