Håndkle og blad
Sopp- og løksuppe
(6161)

Sopp- og løksuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne suppen er rask og enkel å lage. Hvorfor ikke ta oppmålte ingredienser med ut i skogen og koke den på primusen?

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

400 gfersk sopp (i skiver)
1 stkrødløk (hakket)
1 stkpurre (i skiver)
1 ssTINE Meierismør
spiseskjemel
3 dlTinemelk® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett
3 dlbuljong (vann + 1 terning)
1 ½ dlTINE Matfløte
½ tssalt og pepper
1 littpersille
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Stek sopp, løk og purre i smør i 5–10 minutter. Dryss over mel og spe ut med melk og buljong. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
    2. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper.
    3. Pynt med litt finhakket rødløk, persille og soppskiver på hver tallerken. Server suppen rykende varm.
Blått hjerte
Tips!

Ta med NÅ ferdig pannekakerøre og stek i panne på primusen til dessert. Smaker godt for store og små.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat