Sopp- og løksuppe

Sopp- og løksuppe

4
  • Enkel
  • 15 min
Denne suppen er rask og enkel å lage. Hvorfor ikke ta oppmålte ingredienser med ut i skogen og koke den på primusen?

Ingredienser

400 g fersk sopp (i skiver)
1 stk rødløk (hakket)
1 stk purre (i skiver)
1 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
3 dl Tinemelk® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett
3 dl buljong (vann + 1 terning)
1 ½ dl TINE Matfløte
½ ts salt og pepper
1 litt persille

Slik gjør du det

    1. Stek sopp, løk og purre i smør i 5–10 minutter. Dryss over mel og spe ut med melk og buljong. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
    2. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper.
    3. Pynt med litt finhakket rødløk, persille og soppskiver på hver tallerken. Server suppen rykende varm.

Kommentarer

  • Pomfritta

    3 år siden
    For å få en spiss uten å miste hovedfokuset i smaken er det bare å tilsette litt hvitvin og koke inn før du har i melet. Litt syre gjør seg alltid.

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei, Takk for at du deler tipset ditt med oss :) Ha en fin dag!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat