Sopp- og løksuppe

Sopp- og løksuppe

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 15 min
Denne suppen er rask og enkel å lage. Hvorfor ikke ta oppmålte ingredienser med ut i skogen og koke den på primusen?

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g fersk sopp (i skiver)
1 stk rødløk (hakket)
1 stk purre (i skiver)
1 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
3 dl Tinemelk® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett
3 dl buljong (vann + 1 terning)
1 ½ dl TINE Matfløte
½ ts salt og pepper
1 litt persille

Slik gjør du det

    1. Stek sopp, løk og purre i smør i 5–10 minutter. Dryss over mel og spe ut med melk og buljong. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
    2. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper.
    3. Pynt med litt finhakket rødløk, persille og soppskiver på hver tallerken. Server suppen rykende varm.
Tips!

Ta med NÅ ferdig pannekakerøre og stek i panne på primusen til dessert. Smaker godt for store og små.

Kommentar

Kommentarer

  • Pomfritta

    2 år siden
    For å få en spiss uten å miste hovedfokuset i smaken er det bare å tilsette litt hvitvin og koke inn før du har i melet. Litt syre gjør seg alltid.

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Takk for at du deler tipset ditt med oss :) Ha en fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Jon

    3 år siden
    Ble litt vel rundt og mild i smaken for min del, skulle gjerne hatt noe som supplementerte med "spiss" smak.

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Jon, Denne suppen skal være rund slik at man kjenner smaken av sopp og løk. Du kan selvsagt tilsette chili eller en urteplante, men da tar for smaken fra disse fokuset vekk fra soppen og løken :)

      Kommenter  (10)


Det er mye kjærlighet i god mat