Rekesuppe til fest
Enkel•30 min min
Denne oppskriften på rekesuppe tar ikke lang tid å lage og smaker nydelig. En skvett fløte gjør susen og runder av smaken perfekt. Suppen passer fint som forrett til middag og i en større festmeny.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkpurre
-
2 stkgulrøtter
-
2 ss
-
1 sshvetemel
-
1 lvann
-
2 stkhønsebuljongterninger eventuelt fiskebuljong
-
2 dlTINE® Matfløte eller kremfløte
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
400 grensede reker
-
1 sshakket frisk timian
Slik gjør du det
-
1
Vask og skrell gulroten. Strimle gulrot og purre tynt, ca 5 cm lange strimler.
-
2
Surr i smør, på middels sterk varme i noen minutter. Strø på hvetemel, tilsett vann og buljongterninger og la alt koke opp.
Tips
Tilsett gjerne et finhakket hvitløkfedd med grønnsakene for ekstra god smak.
-
3
Rør inn fløte og la det koe på svak varme i 3-5 minutter. Rør inn rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt).
Tips
Gi suppen ekstra god smak ved å smake til suppen med litt soyasaus.
-
4
Smak suppen til med salt og nykvernet pepper. Server suppen med et dryss av timian og godt brød til.