
Rekesuppe til fest
Denne oppskriften på rekesuppe tar ikke lang tid å lage og smaker nydelig. En skvett fløte gjør susen og runder av smaken perfekt. Suppen passer fint som forrett til middag og i en større festmeny.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Vask og skrell gulroten. Strimle gulrot og purre tynt, ca 5 cm lange strimler.
- 2
Surr i smør, på middels sterk varme i noen minutter. Strø på hvetemel, tilsett vann og buljongterninger og la alt koke opp.
Tips
Tilsett gjerne et finhakket hvitløkfedd med grønnsakene for ekstra god smak.
- 3
Rør inn fløte og la det koe på svak varme i 3-5 minutter. Rør inn rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt).
Tips
Gi suppen ekstra god smak ved å smake til suppen med litt soyasaus.
- 4
Smak suppen til med salt og nykvernet pepper. Server suppen med et dryss av timian og godt brød til.
Tips
Husk at rekene må legges i rett før servering, slik at de ikke blir seige.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



