Rekesuppe til fest

Rekesuppe til fest

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Denne oppskriften på rekesuppe tar ikke lang tid å lage og smaker nydelig. En skvett fløte gjør susen og runder av smaken perfekt. Suppen passer fint som forrett til middag og i en større festmeny.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk purre
2 stk gulrøtter
2 ss TINE Meierismør
1 ss hvetemel
1 l vann
2 stk hønsebuljongterninger eventuelt fiskebuljong
2 dl TINE Matfløte eller kremfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
400 g rensede reker
1 ss hakket frisk timian

Slik gjør du det

    1. Vask og skrell gulroten. Strimle gulrot og purre tynt, ca 5 cm lange strimler.
    2. Surr i smør, på middels sterk varme i noen minutter. Strø på hvetemel, tilsett vann og buljongterninger og la alt koke opp.
      Tips!

      Tilsett gjerne et finhakket hvitløkfedd med grønnsakene for ekstra god smak.

    3. Rør inn fløte og la det koe på svak varme i 3-5 minutter. Rør inn rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt).
      Tips!

      Gi suppen ekstra god smak ved å smake til suppen med litt soyasaus.

    4. Smak suppen til med salt og nykvernet pepper. Server suppen med et dryss av timian og godt brød til.
Tips!

Husk at rekene må legges i rett før servering, slik at de ikke blir seige.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • maiken

    3 år siden
    Hvor mye vann skal det være i suppen ?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Maiken, Her har visst vannet sneket seg ut av oppskriften, jeg retter opp med en gang. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat