Rekesuppe til fest
Denne oppskriften på rekesuppe tar ikke lang tid å lage og smaker nydelig. En skvett fløte gjør susen og runder av smaken perfekt. Suppen passer fint som forrett til middag og i en større festmeny.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk purre
- 2 stykk gulrot
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 ss hvetemel
- 1 l vann
- 2 stykk hønsebuljongterning, eventuelt fiskebuljong
- 2 dl TINE® Matfløte, eller kremfløte
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 400 g rensede reker
- 1 ss hakket frisk timian
Slik gjør du
1
Vask og skrell gulroten. Strimle gulrot og purre tynt, ca 5 cm lange strimler.
2
Surr i smør, på middels sterk varme i noen minutter. Strø på hvetemel, tilsett vann og buljongterninger og la alt koke opp.
TipsTilsett gjerne et finhakket hvitløkfedd med grønnsakene for ekstra god smak.
3
Rør inn fløte og la det koe på svak varme i 3-5 minutter. Rør inn rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt).
TipsGi suppen ekstra god smak ved å smake til suppen med litt soyasaus.
4
Smak suppen til med salt og nykvernet pepper. Server suppen med et dryss av timian og godt brød til.
TipsHusk at rekene må legges i rett før servering, slik at de ikke blir seige.