Håndkle og blad
Rekesuppe til fest
(1010)

Rekesuppe til fest

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på rekesuppe tar ikke lang tid å lage og smaker nydelig. En skvett fløte gjør susen og runder av smaken perfekt. Suppen passer fint som forrett til middag og i en større festmeny.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkpurre
2 stkgulrøtter
2 ssTINE Meierismør
1 sshvetemel
1 lvann
2 stkhønsebuljongterninger eventuelt fiskebuljong
2 dlTINE Matfløte eller kremfløte
½ tssalt
¼ tspepper
400 grensede reker
Littfrisk timian
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Vask og skrell gulroten. Strimle gulrot og purre tynt, ca 5 cm lange strimler.
    2. Surr i smør, på middels sterk varme i noen minutter. Strø på hvetemel, tilsett vann og buljongterninger og la alt koke opp.
      Blått hjerte
      Tips!

      Tilsett gjerne et finhakket hvitløkfedd med grønnsakene for ekstra god smak.

    3. Rør inn fløte og la det koe på svak varme i 3-5 minutter. Rør inn rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt).
      Blått hjerte
      Tips!

      Gi suppen ekstra god smak ved å smake til suppen med litt soyasaus.

    4. Smak suppen til med salt og nykvernet pepper. Server suppen med et dryss av timian og godt brød til.
Blått hjerte
Tips!

Husk at rekene må legges i rett før servering, slik at de ikke blir seige.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat