Rødbetsuppe og varmt ostesmørbrød

Rødbetsuppe og varmt ostesmørbrød

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Ferske rødbeter gir en herlig og nesten blodrød suppe med god sødme. Suppe er nydelig mat, særlig om høsten.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk rødbeter (á ca 150 gram)
1 stk løk
8 dl vann
2 stk hønsebuljongterninger
3 dl TINE Matfløte
¼ ts salt
½ ts pepper

Ostetoast:

8 skiver grovt brød
2 ss TINE Meierismør
8 skiver Norvegia® Original

Tilbehør (kan sløyfes):

4 ss TINE Lettrømme 18 % eller Crème Fraîche
2 ss gressløk , hakket

Slik gjør du det

    1. Skrell rødbete og skjær i skiver. Rens løk og del i biter. Tilsett vann og smuldre i buljongterning.
    2. Kok suppen i ca. 15 minutter. Hell i fløte og la suppen koke opp. Kjør suppen i en food processor eller bruke en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
    3. Skjær brød i skiver og smør på rikelig med smør. Legg ost mellom to brødskiver som du steker sprø i et varmt vaffeljern. Server suppen med rømme eller Crème Fraîche, og strø over gressløk.
Tips!

Når du kjøper rødbeter, skal de ha en fast konsistens. Rødbeter oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks. Da tørker de ikke så lett inn.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Christine

    2 år siden
    Kan man bruke lett-matfløte i stedet for den originale?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Christine, Det går helt fint å bytte den ut med en lettere fløte :)

      Kommenter  (0)


  • Margrethe

    4 år siden
    Denne suppen var fantastisk god! Kan være lurt å bruke engangshansker når når rødbetene skjæres.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Ja det er et godt tips, Margrethe! Jeg skal legge det inn i oppskriften:) Godt å høre at du likte suppen.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat