Skip to main content

Rødbetsuppe og varmt ostesmørbrød

Enkel
30min

Ferske rødbeter gir en herlig og nesten blodrød suppe med god sødme. Suppe er nydelig mat, særlig om høsten.

3.9
(30)
Next ImageRødbetsuppe og varmt ostesmørbrød

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk
rødbeter (á ca 150 gram)
1 stk
løk
8 dl
vann
2 stk
hønsebuljongterning
0.25 ts
salt
0.5 ts
pepper

Ostetoast:

8 skiver
grovt brød

Tilbehør (kan sløyfes):

4 ss
TINE® Lettrømme 17 % eller Crème Fraîche
2 ss
gressløk, hakket

Fremgangsmåte

  1. Skrell rødbete og skjær i skiver. Rens løk og del i biter. Tilsett vann og smuldre i buljongterning.

  2. Kok suppen i ca. 15 minutter. Hell i fløte og la suppen koke opp. Kjør suppen i en food processor eller bruke en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

  3. Skjær brød i skiver og smør på rikelig med smør. Legg ost mellom to brødskiver som du steker sprø i et varmt vaffeljern. Server suppen med rømme eller Crème Fraîche, og strø over gressløk.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Når du kjøper rødbeter, skal de ha en fast konsistens. Rødbeter oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks. Da tørker de ikke så lett inn.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter