
Rødbetsuppe og varmt ostesmørbrød
Enkel•30 min min
Ferske rødbeter gir en herlig og nesten blodrød suppe med god sødme. Suppe er nydelig mat, særlig om høsten.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkrødbeter (á ca 150 gram)
-
1 stkløk
-
8 dlvann
-
2 stkhønsebuljongterninger
-
3 dl
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
Ostetoast:
-
8 skivergrovt brød
-
2 ss
-
8 skiver
Tilbehør (kan sløyfes):
-
4 ssTINE® Lettrømme 17 % eller Crème Fraîche
-
2 ssgressløk , hakket
Slik gjør du det
-
1
Skrell rødbete og skjær i skiver. Rens løk og del i biter. Tilsett vann og smuldre i buljongterning.
-
2
Kok suppen i ca. 15 minutter. Hell i fløte og la suppen koke opp. Kjør suppen i en food processor eller bruke en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
-
3
Skjær brød i skiver og smør på rikelig med smør. Legg ost mellom to brødskiver som du steker sprø i et varmt vaffeljern. Server suppen med rømme eller Crème Fraîche, og strø over gressløk.