Rødbetsuppe og varmt ostesmørbrød

(26)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ferske rødbeter gir en herlig og nesten blodrød suppe med god sødme. Suppe er nydelig mat, særlig om høsten.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkrødbeter (á ca 150 gram)
1 stkløk
8 dlvann
2 stkhønsebuljongterninger
3 dlTINE Matfløte
¼ tssalt
½ tspepper

Ostetoast:

8 skivergrovt brød
2 ssTINE Meierismør
8 skiverNorvegia® Original

Tilbehør (kan sløyfes):

4 ssTINE Lettrømme 18 % eller Crème Fraîche
2 ssgressløk, hakket
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Skrell rødbete og skjær i skiver. Rens løk og del i biter. Tilsett vann og smuldre i buljongterning.
    2. Kok suppen i ca. 15 minutter. Hell i fløte og la suppen koke opp. Kjør suppen i en food processor eller bruke en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
    3. Skjær brød i skiver og smør på rikelig med smør. Legg ost mellom to brødskiver som du steker sprø i et varmt vaffeljern. Server suppen med rømme eller Crème Fraîche, og strø over gressløk.

Tips:

Når du kjøper rødbeter, skal de ha en fast konsistens. Rødbeter oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks. Da tørker de ikke så lett inn.

 Les kommentarer (4)

Kommentarer

  Legg til kommentar