
Linsesuppe med strimlet kjøtt
Enkel•20 min min
En rykende varm suppe med røde linser, chili, tomat og saftig oksekjøtt smaker godt uansett vær og vind.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkrød chili
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 bokshermetiske røde linser
-
1 bokshakkede hermetiske tomater
-
1 lhønsebuljong (vann + buljongterning)
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
400 gstrimlet oksekjøtt , eller svin
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
Tilbehør:
-
4 stkbrødskiver
-
4 ss
Slik gjør du det
-
1
Skrell løk og hvitløk. Hakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør i 2 minutter i en kjele, til løken er myk.
-
2
Skyll linser godt i kaldt vann og ha dem i kjelen med løken, sammen med tomat og buljong.
Tips
Linsene kan byttes ut med hermetiske bønner.
-
3
Kok under lokk i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
-
4
Stek kjøttstrimler i smør i 2–3 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Tips
Stek strimlene i to omganger så de blir stekt, ikke kokt.
-
5
Ha kjøttstrimlene i suppen og server med brød og smør.