Linsesuppe med strimlet kjøtt

Linsesuppe med strimlet kjøtt

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 20 min
En rykende varm suppe med røde linser, chili, tomat og saftig oksekjøtt smaker godt uansett vær og vind.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
1 ss TINE Meierismør til steking
1 boks hermetiske røde linser
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 l hønsebuljong (vann + buljongterning)
½ ts salt
¼ ts pepper
400 g strimlet oksekjøtt , eller svin
1 ss TINE Meierismør til steking

Tilbehør:

4 stk brødskiver
4 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Skrell løk og hvitløk. Hakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør i 2 minutter i en kjele, til løken er myk.
    2. Skyll linser godt i kaldt vann og ha dem i kjelen med løken, sammen med tomat og buljong.
      Tips!

      Linsene kan byttes ut med hermetiske bønner.

    3. Kok under lokk i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
    4. Stek kjøttstrimler i smør i 2–3 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
      Tips!

      Stek strimlene i to omganger så de blir stekt, ikke kokt.

    5. Ha kjøttstrimlene i suppen og server med brød og smør.
Tips!

Lag gjerne dobbel porsjon suppe. Restene kan fryses til senere.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ravna

    4 år siden
    Hvor mye linser er det snakk om? Har ikke sett annet enn tørre linser på butikken, så jeg må nok koke dem selv.

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Ravna, En boks røde linser veier 425 gram. Dette er da ferdige kokte linser med væske, som veier noe mer enn tørre linser.

      Kommenter  (9)


Det er mye kjærlighet i god mat