placeholder image
2

Linsesuppe med strimlet kjøtt

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En rykende varm suppe med røde linser, chili, tomat og saftig oksekjøtt smaker godt uansett vær og vind.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 stkrød chili
1 ssTINE Meierismør til steking
1 bokshermetiske røde linser
1 bokshakkede hermetiske tomater
1 lhønsebuljong (vann + buljongterning)
½ tssalt
¼ tspepper
400 gstrimlet oksekjøtt, eller svin
1 ssTINE Meierismør til steking

Tilbehør:

4 stkbrødskiver
4 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Skrell løk og hvitløk. Hakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør i 2 minutter i en kjele, til løken er myk.
    2. Skyll linser godt i kaldt vann og ha dem i kjelen med løken, sammen med tomat og buljong.

      Tips:

      Linsene kan byttes ut med hermetiske bønner.

    3. Kok under lokk i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
    4. Stek kjøttstrimler i smør i 2–3 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.

      Tips:

      Stek strimlene i to omganger så de blir stekt, ikke kokt.

    5. Ha kjøttstrimlene i suppen og server med brød og smør.

Tips:

Lag gjerne dobbel porsjon suppe. Restene kan fryses til senere.

Kommentarer