Linsesuppe med strimlet kjøtt

Linsesuppe med strimlet kjøtt

3
  • Enkel
  • 20 min
En rykende varm suppe med røde linser, chili, tomat og saftig oksekjøtt smaker godt uansett vær og vind.

Ingredienser

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
1 ss TINE Meierismør til steking
1 boks hermetiske røde linser
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 l hønsebuljong (vann + buljongterning)
½ ts salt
¼ ts pepper
400 g strimlet oksekjøtt , eller svin
1 ss TINE Meierismør til steking

Tilbehør:

4 stk brødskiver
4 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Skrell løk og hvitløk. Hakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør i 2 minutter i en kjele, til løken er myk.
    2. Skyll linser godt i kaldt vann og ha dem i kjelen med løken, sammen med tomat og buljong.
      Tips

      Linsene kan byttes ut med hermetiske bønner.

    3. Kok under lokk i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
    4. Stek kjøttstrimler i smør i 2–3 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
      Tips

      Stek strimlene i to omganger så de blir stekt, ikke kokt.

    5. Ha kjøttstrimlene i suppen og server med brød og smør.
Tips

Lag gjerne dobbel porsjon suppe. Restene kan fryses til senere.

Kommentarer

  • Geir-Ove Rasmussen

    27 dager siden
    Mye av dette er godt men det som forundrer meg er at når jeg først vil lage noe i fra bunnen så ønsker jeg ikke noen ferdig produkter i det hele tatt, som for eksempel hermetiske bokser med tomater eller linser, dette er kun med på å ødelegge smaken, i stede for hermetiske tomater kjøper du vanlig tomat lag et kryss på toppen kok opp vann og legg tomatene i vannet. Når du ser at skallet løsner tar du tomatene i kaldt vann og preller av skallet... linser må tydeligvis kjøpes på utenlandske butikker som det kryr av overalt

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat