Kremet gresskarsuppe
Oppskrift på en mettende suppe med høstens gresskar. Med ristede gresskarkjerner blir suppen ekstra innbydende.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ristede gresskarkjerner:
Suppe:
Fremgangsmåte
- 1
Rist tørre gresskarkjerner gylne i en tørr stekepanne. Dryss på salt og avkjøl.
Suppe:
- 2
Skjær toppen av gresskar, hul ut kjøttet og skjær det i terninger.
- 3
Smelt smør i en kjele ved sterk varme, men uten at det bruner. Surr gresskar, løk, hvitløk, chili og koriander i ca. 1 minutt. Tilsett appelsinsaft, buljong og Crème Fraîche. Kok suppen ved svak varme og under lokk i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper Server med de ristede gresskarfrøene oppå.
Tips
I denne oppskriften bruker vi Lett Crème Fraîche som gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Alle typer crème fraîche passer godt i sauser, supper og gryteretter eller som tilbehør. Den er friskere enn fløte og mildere enn rømme.