Håndkle og blad
Kremet gresskarsuppe
(4848)

Kremet gresskarsuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en mettende suppe med høstens gresskar. Med ristede gresskarkjerner blir suppen ekstra innbydende.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Ristede gresskarkjerner:

50 gtørrede gresskarkjerner
¼ tssalt

Suppe:

650 ggresskar, i biter
10 gTINE Meierismør
2 stkhakket sjalottløk
3 stkhvitløksfedd
2 ssfinhakket rød chili
2 tskorianderfrø
1 ½ dlSunniva® Original Appelsinjuice
5 dlhummer buljong, gjerne hummerfond
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ½ tssalt
1 tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Rist tørre gresskarkjerner gylne i en tørr stekepanne. Dryss på salt og avkjøl.
    1. Skjær toppen av gresskar, hul ut kjøttet og skjær det i terninger.
    2. Smelt smør i en kjele ved sterk varme, men uten at det bruner. Surr gresskar, løk, hvitløk, chili og koriander i ca. 1 minutt. Tilsett appelsinsaft, buljong og Crème Fraîche. Kok suppen ved svak varme og under lokk i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper Server med de ristede gresskarfrøene oppå.
Blått hjerte
Tips!

I denne oppskriften bruker vi Lett Crème Fraîche som gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Alle typer crème fraîche passer godt i sauser, supper og gryteretter eller som tilbehør. Den er friskere enn fløte og mildere enn rømme.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat