Kremet gresskarsuppe

Kremet gresskarsuppe

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Oppskrift på en mettende suppe med høstens gresskar. Med ristede gresskarkjerner blir suppen ekstra innbydende.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ristede gresskarkjerner:

50 g tørrede gresskarkjerner
¼ ts salt

Suppe:

650 g gresskar , i biter
10 g TINE Meierismør
2 stk hakket sjalottløk
3 stk hvitløksfedd
2 ss finhakket rød chili
2 ts korianderfrø
1 ½ dl Sunniva® Original Appelsinjuice
5 dl hummer buljong , gjerne hummerfond
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ½ ts salt
1 ts pepper

Slik gjør du det

    1. Rist tørre gresskarkjerner gylne i en tørr stekepanne. Dryss på salt og avkjøl.
  1. Suppe:

    1. Skjær toppen av gresskar, hul ut kjøttet og skjær det i terninger.
    2. Smelt smør i en kjele ved sterk varme, men uten at det bruner. Surr gresskar, løk, hvitløk, chili og koriander i ca. 1 minutt. Tilsett appelsinsaft, buljong og Crème Fraîche. Kok suppen ved svak varme og under lokk i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper Server med de ristede gresskarfrøene oppå.
Tips!

I denne oppskriften bruker vi Lett Crème Fraîche som gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Alle typer crème fraîche passer godt i sauser, supper og gryteretter eller som tilbehør. Den er friskere enn fløte og mildere enn rømme.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat