
Kremet gresskarsuppe
Enkel•20 min min
Oppskrift på en mettende suppe med høstens gresskar. Med ristede gresskarkjerner blir suppen ekstra innbydende.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ristede gresskarkjerner:
-
50 gtørrede gresskarkjerner
-
¼ tssalt
Suppe:
-
650 ggresskar , i biter
-
10 g
-
2 stkhakket sjalottløk
-
3 stkhvitløksfedd
-
2 ssfinhakket rød chili
-
2 tskorianderfrø
-
1 ½ dl
-
5 dlhummer buljong , gjerne hummerfond
-
3 dl
-
1 ½ tssalt
-
1 tspepper
Slik gjør du det
-
1
Rist tørre gresskarkjerner gylne i en tørr stekepanne. Dryss på salt og avkjøl.
Suppe:
-
2
Skjær toppen av gresskar, hul ut kjøttet og skjær det i terninger.
-
3
Smelt smør i en kjele ved sterk varme, men uten at det bruner. Surr gresskar, løk, hvitløk, chili og koriander i ca. 1 minutt. Tilsett appelsinsaft, buljong og Crème Fraîche. Kok suppen ved svak varme og under lokk i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper Server med de ristede gresskarfrøene oppå.