Skip to main content

Kremet gresskarsuppe

Enkel
20min

Oppskrift på en mettende suppe med høstens gresskar. Med ristede gresskarkjerner blir suppen ekstra innbydende.

3.9
(63)
Next ImageKremet gresskarsuppe

Ingredienser

Antall porsjoner

Ristede gresskarkjerner:

50 g
tørrede gresskarkjerner
0.25 ts
salt

Suppe:

650 g
gresskar, i biter
2 stk
hakket sjalottløk
3 stk
hvitløksfedd
2 ss
finhakket rød chili
2 ts
korianderfrø
5 dl
hummer buljong, gjerne hummerfond
1.5 ts
salt
1 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Rist tørre gresskarkjerner gylne i en tørr stekepanne. Dryss på salt og avkjøl.

Suppe:

  1. Skjær toppen av gresskar, hul ut kjøttet og skjær det i terninger.

  2. Smelt smør i en kjele ved sterk varme, men uten at det bruner. Surr gresskar, løk, hvitløk, chili og koriander i ca. 1 minutt. Tilsett appelsinsaft, buljong og Crème Fraîche. Kok suppen ved svak varme og under lokk i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper Server med de ristede gresskarfrøene oppå.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I denne oppskriften bruker vi Lett Crème Fraîche som gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Alle typer crème fraîche passer godt i sauser, supper og gryteretter eller som tilbehør. Den er friskere enn fløte og mildere enn rømme.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter