Kremet gresskarsuppe

Kremet gresskarsuppe

2
58
Enkel20 min
Oppskrift på en mettende suppe med høstens gresskar. Med ristede gresskarkjerner blir suppen ekstra innbydende.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ristede gresskarkjerner:

  • 50 g
    tørrede gresskarkjerner
  • ¼ ts
    salt

Suppe:

Slik gjør du det

  1. 1

    Rist tørre gresskarkjerner gylne i en tørr stekepanne. Dryss på salt og avkjøl.

Suppe:

  1. 2

    Skjær toppen av gresskar, hul ut kjøttet og skjær det i terninger.

  2. 3

    Smelt smør i en kjele ved sterk varme, men uten at det bruner. Surr gresskar, løk, hvitløk, chili og koriander i ca. 1 minutt. Tilsett appelsinsaft, buljong og Crème Fraîche. Kok suppen ved svak varme og under lokk i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper Server med de ristede gresskarfrøene oppå.

Tips

I denne oppskriften bruker vi Lett Crème Fraîche som gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Alle typer crème fraîche passer godt i sauser, supper og gryteretter eller som tilbehør. Den er friskere enn fløte og mildere enn rømme.

Del denne oppskriften: