Jordskokksuppe med smørstekt sopp og hvitløkskrutonger

Jordskokksuppe med smørstekt sopp og hvitløkskrutonger

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Jordskokk er perfekt som suppe med sin nøttete, søte smak. Toppet med sprøstekt sopp og knasende krutonger, er dette en innertier.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ss TINE Meierismør
7 stk jordskokker
1 stk finhakket hvitløksfedd
3 stk finhakket sjalottløk
1 ss hvitvinseddik
1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
¼ stk sitron
½ ts salt
¼ ts pepper

Smørstekt sopp

4 dl skivet sopp
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper

Hvitløkskrutonger

4 skiver tørt brød i terninger
2 ss olivenolje
1 stk finhakket hvitløksfedd
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss hakket timian

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 210 °C. Skrell jordskokk og del i biter. Smelt smør i en gryte og ha i jordskokk, finhakket hvitløk og sjalottløk og fres til blanke, ca. 3 minutter. Tilsett hvitvinseddik og la koke inn 1 minutt.
      Tips!

      Du skreller knudrete jordskokk best ved å bruke en spiseskje og skrape av skallet med siden av skjeen.

    2. Ha i melk og la småkoke på lav varme til jordskokkene er møre, ca. 20 minutter.
    3. Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med salt, pepper og juice fra sitron.
    4. Vend brødterninger og finhakket hvitløk godt med olje og spre utover en stekeplate. Dryss over salt, pepper og timian og stek i ovnen til sprø og gylne, ca. 8 minutter. Vend på dem underveis.
    5. Stek skivet sopp sprø i smør i en panne på middels høy varme, ca. 5 minutter. Dryss med salt og pepper.
    6. Server jordskokksuppe toppet med smørstekt sopp, hvitløkskrutonger og godt brød med smør.
Tips!

Det å lage krutonger selv, er en god måte å bruke opp gammelt, tørt brød på. Om du har dårlig tid, kan du selvsagt kjøpe ferdige krutonger i butikken.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat