Jordskokksuppe med smørstekt sopp og hvitløkskrutonger

Jordskokksuppe med smørstekt sopp og hvitløkskrutonger

0
12
Enkel30 min
Jordskokk er perfekt som suppe med sin nøttete, søte smak. Toppet med sprøstekt sopp og knasende krutonger, er dette en innertier.

Ingredienser

Antall porsjoner

Smørstekt sopp

Hvitløkskrutonger

  • 4 skiver
    tørt brød i terninger
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss
    hakket timian

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 210 °C. Skrell jordskokk og del i biter. Smelt smør i en gryte og ha i jordskokk, finhakket hvitløk og sjalottløk og fres til blanke, ca. 3 minutter. Tilsett hvitvinseddik og la koke inn 1 minutt.

    Tips

    Du skreller knudrete jordskokk best ved å bruke en spiseskje og skrape av skallet med siden av skjeen.

  2. 2

    Ha i melk og la småkoke på lav varme til jordskokkene er møre, ca. 20 minutter.

  3. 3

    Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med salt, pepper og juice fra sitron.

  4. 4

    Vend brødterninger og finhakket hvitløk godt med olje og spre utover en stekeplate. Dryss over salt, pepper og timian og stek i ovnen til sprø og gylne, ca. 8 minutter. Vend på dem underveis.

  5. 5

    Stek skivet sopp sprø i smør i en panne på middels høy varme, ca. 5 minutter. Dryss med salt og pepper.

  6. 6

    Server jordskokksuppe toppet med smørstekt sopp, hvitløkskrutonger og godt brød med smør.

Tips

Det å lage krutonger selv, er en god måte å bruke opp gammelt, tørt brød på. Om du har dårlig tid, kan du selvsagt kjøpe ferdige krutonger i butikken.

Del denne oppskriften: