Jordskokksuppe med smørstekt sopp og hvitløkskrutonger
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ss
-
7 stkjordskokker
-
1 stkfinhakket hvitløksfedd
-
3 stkfinhakket sjalottløk
-
1 sshvitvinseddik
-
1 l
-
¼ stksitron
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Smørstekt sopp
-
4 dlskivet sopp
-
2 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Hvitløkskrutonger
-
4 skivertørt brød i terninger
-
2 ssolivenolje
-
1 stkfinhakket hvitløksfedd
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 sshakket timian
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 210 °C. Skrell jordskokk og del i biter. Smelt smør i en gryte og ha i jordskokk, finhakket hvitløk og sjalottløk og fres til blanke, ca. 3 minutter. Tilsett hvitvinseddik og la koke inn 1 minutt.
Tips
Du skreller knudrete jordskokk best ved å bruke en spiseskje og skrape av skallet med siden av skjeen.
-
2
Ha i melk og la småkoke på lav varme til jordskokkene er møre, ca. 20 minutter.
-
3
Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med salt, pepper og juice fra sitron.
-
4
Vend brødterninger og finhakket hvitløk godt med olje og spre utover en stekeplate. Dryss over salt, pepper og timian og stek i ovnen til sprø og gylne, ca. 8 minutter. Vend på dem underveis.
-
5
Stek skivet sopp sprø i smør i en panne på middels høy varme, ca. 5 minutter. Dryss med salt og pepper.
-
6
Server jordskokksuppe toppet med smørstekt sopp, hvitløkskrutonger og godt brød med smør.