Grønn ertesuppe med strimlet svinekjøtt
Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk og innbydende suppe.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
Strimlet kjøtt:
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 400 g strimlet svinekjøtt
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Ertesuppe:
- 2 stykk løk, , grovhakket
- 1 stykk hvitløksfedd, , grovhakket
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
- 5 dl vann
- 1 stykk buljongterning
- 500 g dypfryste erter
- 4 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Tilbehør:
- 4 ss TINE® Crème Fraîche Original
Slik gjør du
1
Varm smør i en stekepanne og stek strimlet svinekjøtt på sterk varme i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper og sett til side.
TipsStek gjerne kjøttet i flere omganger. Da unngår du at kjøttet kokes og blir tørt.
Ertesuppe:
1
Fres løk og hvitløk raskt i en gryte sammen med smør. Ha i vann og buljongterning. Kok opp.
2
Tilsett erter og kok i 3–4 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server suppen toppet med kjøtt og crème fraîche.
TipsBytt gjerne ut strimlet svinekjøtt med en kokt svineknoke. Da får du god kraft til suppen også.