Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Grønn ertesuppe med strimlet svinekjøtt

Enkel
20min

Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk og innbydende suppe.

3.9
(28)

Ingredienser

Antall porsjoner

Strimlet kjøtt:

1 ss
TINE® Meierismør til steking
400 g
strimlet svinekjøtt
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Ertesuppe:

2 stk
løk, grovhakket
1 stk
hvitløksfedd, grovhakket
2 ss
TINE® Meierismør til steking
5 dl
vann
1 stk
buljongterning
500 g
dypfryste erter
4 ss
sitronsaft
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Varm smør i en stekepanne og stek strimlet svinekjøtt på sterk varme i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper og sett til side.

    Tips

    Stek gjerne kjøttet i flere omganger. Da unngår du at kjøttet kokes og blir tørt.

Ertesuppe:

  1. Fres løk og hvitløk raskt i en gryte sammen med smør. Ha i vann og buljongterning. Kok opp.

  2. Tilsett erter og kok i 3–4 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server suppen toppet med kjøtt og crème fraîche.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bytt gjerne ut strimlet svinekjøtt med en kokt svineknoke. Da får du god kraft til suppen også.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter