
Grønn ertesuppe med strimlet svinekjøtt
Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk og innbydende suppe.
Ingredienser
Antall porsjoner
Strimlet kjøtt:
Ertesuppe:
Tilbehør:
Fremgangsmåte
- 1
Varm smør i en stekepanne og stek strimlet svinekjøtt på sterk varme i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper og sett til side.
Tips
Stek gjerne kjøttet i flere omganger. Da unngår du at kjøttet kokes og blir tørt.
Ertesuppe:
- 2
Fres løk og hvitløk raskt i en gryte sammen med smør. Ha i vann og buljongterning. Kok opp.
- 3
Tilsett erter og kok i 3–4 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server suppen toppet med kjøtt og crème fraîche.
Tips
Bytt gjerne ut strimlet svinekjøtt med en kokt svineknoke. Da får du god kraft til suppen også.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



