placeholder image
0

Tomatsuppe

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Å lage tomatsuppe fra grunnen er lett og smaker herlig. Litt løk, hakkede tomater og buljong, og suppen er klar til servering.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkhardkokte egg delt i to
2 ½ dlukokt pasta skruer, kokt
1 stkgul løk
2 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør til steking
1 sshvetemel
2 bokserhermetiske tomater, hakkede
6 dlvann
2 ssgrønnsakfond, eller
1 stkbuljongterning, om du ikke bruker fond
1 dlTINE Crème Fraîche Original
½ tssalt
¼ tspepper

Tilbehør:

4 skivergodt brød

Slik gjør du det

    1. Kok egg i 10 minutter.
    2. Kok pasta etter anvisningen på pakken.
    3. Skrell og hakk løk og hvitløk, og surr i smør i 2 minutter til løken er myk.
    4. Pisk inn mel. Tilsett tomat, vann og fond eller buljongterning.
    5. Kok under lokk i 10 minutter.
    6. Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser.

      Tips:

      Crème fraîche kan erstattes med matfløte.

    7. Smak til suppen med salt og pepper. Server med godt brød til.

Tips:

Friske krydderurter smaker godt i tomatsuppe. Prøv med timian, rosmarin, kjørvel, oregano eller basilikum.

Kommentarer