Skip to main content

Tomatsuppe

Enkel
20min

Å lage tomatsuppe fra grunnen er lett og smaker herlig. Litt løk, hakkede tomater og buljong, og suppen er klar til servering.

3.9
(62)
Next ImageTomatsuppe

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
hardkokte egg delt i to
2.5 dl
pastaskruer
1 stk
gul løk
2 stk
hvitløksfedd
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 ss
hvetemel
2 boks
hermetiske tomater, hakkede
6 dl
vann
2 ss
grønnsakfond, eller
1 stk
buljongterning, om du ikke bruker fond
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Tilbehør:

4 skiver
godt brød

Fremgangsmåte

  1. Kok egg i 10 minutter.

  2. Kok pasta etter anvisningen på pakken.

  3. Skrell og hakk løk og hvitløk, og surr i smør i 2 minutter til løken er myk.

  4. Pisk inn mel. Tilsett tomat, vann og fond eller buljongterning.

  5. Kok under lokk i 10 minutter.

  6. Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser.

    Tips

    Crème fraîche kan erstattes med matfløte.

  7. Smak til suppen med salt og pepper. Server med godt brød til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Friske krydderurter smaker godt i tomatsuppe. Prøv med timian, rosmarin, kjørvel, oregano eller basilikum.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter