tablecloth-basil
Tomatsuppe
(19)

Tomatsuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Å lage tomatsuppe fra grunnen er lett og smaker herlig. Litt løk, hakkede tomater og buljong, og suppen er klar til servering.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stkhardkokte egg delt i to
2 ½ dlukokt pasta skruer, kokt
1 stkgul løk
2 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør til steking
1 sshvetemel
2 bokserhermetiske tomater, hakkede
6 dlvann
2 ssgrønnsakfond, eller
1 stkbuljongterning, om du ikke bruker fond
1 dlTINE Crème Fraîche Original
½ tssalt
¼ tspepper

Tilbehør:

4 skivergodt brød
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Kok egg i 10 minutter.
    2. Kok pasta etter anvisningen på pakken.
    3. Skrell og hakk løk og hvitløk, og surr i smør i 2 minutter til løken er myk.
    4. Pisk inn mel. Tilsett tomat, vann og fond eller buljongterning.
    5. Kok under lokk i 10 minutter.
    6. Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser.
      blue heart
      Tips!

      Crème fraîche kan erstattes med matfløte.

    7. Smak til suppen med salt og pepper. Server med godt brød til.
blue heart
Tips!

Friske krydderurter smaker godt i tomatsuppe. Prøv med timian, rosmarin, kjørvel, oregano eller basilikum.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff