
Tomatsuppe
Enkel•20 min min
Å lage tomatsuppe fra grunnen er lett og smaker herlig. Litt løk, hakkede tomater og buljong, og suppen er klar til servering.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkhardkokte egg delt i to
-
2 ½ dlukokt pasta skruer, kokt
-
1 stkgul løk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 sshvetemel
-
2 bokserhermetiske tomater , hakkede
-
6 dlvann
-
2 ssgrønnsakfond , eller
-
1 stkbuljongterning , om du ikke bruker fond
-
1 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Tilbehør:
-
4 skivergodt brød
Slik gjør du det
-
1
Kok egg i 10 minutter.
-
2
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
-
3
Skrell og hakk løk og hvitløk, og surr i smør i 2 minutter til løken er myk.
-
4
Pisk inn mel. Tilsett tomat, vann og fond eller buljongterning.
-
5
Kok under lokk i 10 minutter.
-
6
Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser.
Tips
Crème fraîche kan erstattes med matfløte.
-
7
Smak til suppen med salt og pepper. Server med godt brød til.