Tomatsuppe

Tomatsuppe

0
21
Enkel20 min
Å lage tomatsuppe fra grunnen er lett og smaker herlig. Litt løk, hakkede tomater og buljong, og suppen er klar til servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    hardkokte egg delt i to
  • 2 ½ dl
    ukokt pasta skruer, kokt
  • 1 stk
    gul løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 1 ss
    hvetemel
  • 2 bokser
    hermetiske tomater , hakkede
  • 6 dl
    vann
  • 2 ss
    grønnsakfond , eller
  • 1 stk
    buljongterning , om du ikke bruker fond
  • 1 dl
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Tilbehør:

  • 4 skiver
    godt brød

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok egg i 10 minutter.

  2. 2

    Kok pasta etter anvisningen på pakken.

  3. 3

    Skrell og hakk løk og hvitløk, og surr i smør i 2 minutter til løken er myk.

  4. 4

    Pisk inn mel. Tilsett tomat, vann og fond eller buljongterning.

  5. 5

    Kok under lokk i 10 minutter.

  6. 6

    Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser.

    Tips

    Crème fraîche kan erstattes med matfløte.

  7. 7

    Smak til suppen med salt og pepper. Server med godt brød til.

Tips

Friske krydderurter smaker godt i tomatsuppe. Prøv med timian, rosmarin, kjørvel, oregano eller basilikum.

Del denne oppskriften: