Tomatsuppe

Tomatsuppe

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Å lage tomatsuppe fra grunnen er lett og smaker herlig. Litt løk, hakkede tomater og buljong, og suppen er klar til servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk hardkokte egg delt i to
2 ½ dl ukokt pasta skruer, kokt
1 stk gul løk
2 stk hvitløksfedd
1 ss TINE Meierismør til steking
1 ss hvetemel
2 bokser hermetiske tomater , hakkede
6 dl vann
2 ss grønnsakfond , eller
1 stk buljongterning , om du ikke bruker fond
1 dl TINE Crème Fraîche Original
½ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør:

4 skiver godt brød

Slik gjør du det

    1. Kok egg i 10 minutter.
    2. Kok pasta etter anvisningen på pakken.
    3. Skrell og hakk løk og hvitløk, og surr i smør i 2 minutter til løken er myk.
    4. Pisk inn mel. Tilsett tomat, vann og fond eller buljongterning.
    5. Kok under lokk i 10 minutter.
    6. Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser.
      Tips!

      Crème fraîche kan erstattes med matfløte.

    7. Smak til suppen med salt og pepper. Server med godt brød til.
Tips!

Friske krydderurter smaker godt i tomatsuppe. Prøv med timian, rosmarin, kjørvel, oregano eller basilikum.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat