Skip to main content

Linsesuppe med strimlet kjøtt

Enkel
20min

En rykende varm suppe med røde linser, chili, tomat og saftig oksekjøtt smaker godt uansett vær og vind.

3.8
(41)
Next ImageLinsesuppe med strimlet kjøtt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
rød chili
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 boks
hermetiske røde linser
1 boks
hakkede hermetiske tomater
1 l
hønsebuljong (vann + buljongterning)
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
400 g
strimlet oksekjøtt, eller svin
1 ss
TINE® Meierismør til steking

Tilbehør:

4 stk
brødskive

Fremgangsmåte

  1. Skrell løk og hvitløk. Hakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør i 2 minutter i en kjele, til løken er myk.

  2. Skyll linser godt i kaldt vann og ha dem i kjelen med løken, sammen med tomat og buljong.

    Tips

    Linsene kan byttes ut med hermetiske bønner.

  3. Kok under lokk i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

  4. Stek kjøttstrimler i smør i 2–3 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.

    Tips

    Stek strimlene i to omganger så de blir stekt, ikke kokt.

  5. Ha kjøttstrimlene i suppen og server med brød og smør.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag gjerne dobbel porsjon suppe. Restene kan fryses til senere.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter