Linsesuppe med strimlet kjøtt
En rykende varm suppe med røde linser, chili, tomat og saftig oksekjøtt smaker godt uansett vær og vind.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk løk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 1 stykk rød chili
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 1 boks hermetiske røde linser
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 1 l hønsebuljong, (vann + buljongterning)
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 400 g strimlet oksekjøtt, , eller svin
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
Tilbehør:
- 4 stykk brødskive
- 4 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Skrell løk og hvitløk. Hakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør i 2 minutter i en kjele, til løken er myk.
2
Skyll linser godt i kaldt vann og ha dem i kjelen med løken, sammen med tomat og buljong.
TipsLinsene kan byttes ut med hermetiske bønner.
3
Kok under lokk i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
4
Stek kjøttstrimler i smør i 2–3 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
TipsStek strimlene i to omganger så de blir stekt, ikke kokt.
5
Ha kjøttstrimlene i suppen og server med brød og smør.
TipsLag gjerne dobbel porsjon suppe. Restene kan fryses til senere.