Grønnsaksuppe med krepsehaler
Enkel•15 min min
Suppe passer godt å servere til de fleste anledninger. Med rundstykker til blir dette et ekstra smakfullt måltid.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkliten blomkål
-
2 stkgulrøtter
-
7 dlvann
-
2 sshvetemel
-
5 dl
-
300 ggrønne erter
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
1 stkeggeplomme
-
1 dl
Tilbehør:
-
2 sshakket dill
-
1 ½ dlrensede krepsehaler
-
4 stkrundstykker
Slik gjør du det
-
1
Del blomkål i små buketter og skrell og skjær gulrot i tynne skiver. Kok grønnsakene møre i vann i ca. 8 minutter.
-
2
Lag jevning av melet med litt av melken. Hell den i suppen under omrøring, og tilsett så resten av melken. La trekke i 3–5 minutter.
-
3
Tilsett erter og smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen.
-
4
Visp sammen eggeplomme og fløte. Rør blandingen inn i suppen. Strø over hakket dill, og server med krepsehaler i og rundstykker til.