Grønnsaksuppe med krepsehaler

Grønnsaksuppe med krepsehaler

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 15 min
Suppe passer godt å servere til de fleste anledninger. Med rundstykker til blir dette et ekstra smakfullt måltid.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk liten blomkål
2 stk gulrøtter
7 dl vann
2 ss hvetemel
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
300 g grønne erter
1 ts salt
¼ ts pepper
1 stk eggeplomme
1 dl TINE Lett Matfløte

Tilbehør:

2 ss hakket dill
1 ½ dl rensede krepsehaler
4 stk rundstykker

Slik gjør du det

    1. Del blomkål i små buketter og skrell og skjær gulrot i tynne skiver. Kok grønnsakene møre i vann i ca. 8 minutter.
    2. Lag jevning av melet med litt av melken. Hell den i suppen under omrøring, og tilsett så resten av melken. La trekke i 3–5 minutter.
    3. Tilsett erter og smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen.
    4. Visp sammen eggeplomme og fløte. Rør blandingen inn i suppen. Strø over hakket dill, og server med krepsehaler i og rundstykker til.
Tips!

Du kan bytte ut blomkål med brokkolibuketter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kamilla

    4 år siden
    Hjelp, glemte å kjøpe blomkål.. Kan suppen lages uten?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Kamilla, Du kan droppe blomkålen, men da vil grønnsakskraften bli litt mildere på smak, så da kunne du kanskje frest litt løk og hvitløk sammen med? Eller "jukse" litt med en grønnsaksbuljongterning dersom du har det liggende :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat