Grønnsakssuppe

Grønnsakssuppe med pølse

31
  • Enkel
  • 20 min
Denne enkle, men veldig gode suppen lager du på 1–2–3. En hverdagsoppskrift både barn og voksne setter pris på.

Ingredienser

2 stk gulrøtter
½ stk sellerirot
3 stk mellomstore poteter
6 stk wienerpølser
½ stk purre
1 l vann
2 stk grønnsaksbuljong
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss hakket persille

Tilbehør:

4 skiver brød

Slik gjør du det

    1. Skjær gulrot, sellerirot, potet og pølse i terninger, og purre i skiver. Legg alt over i en kjele, ha i vann og smuldre i buljong.
      Tips!

      Hvis du har dårlig tid, kan du bruke frosne grønnsaker.

    2. Kok i 15 minutter eller til grønnsakene er møre.
    3. Smak til suppen med salt og pepper. Server med persille og brød.
Tips!

Suppen er like god uten pølser, dersom du ønsker en vegetarsuppe.

Kommentarer

  • Nora

    14 dager siden
    Er det mulig å fryse ned denne suppen? Hvordan er det best å gjøre det når man skal fryse og tine igjen i så fall? takk for tips!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      14 dager siden
      Hei Nora,

      Denne kan fint fryses og kan tines opp i en kjele så settes på svak varme til den er gjennomvarm og klar til å spises :)

      God matlaging!

       (0)


  • Diya

    6 måneder siden
    Hei! Lagde suppen til middag og den var veldig god! Anbefaler en hel purre istedet for en halv. Anbefaler å koke pølsene opp på siden også tilsette i suppen etterpå. Da kan du velge hvor mye pølser du vil ha i suppen og jeg anbefaler å koke 4 pølser istedet for 6.

     (1)


  • Silje

    1 år siden
    Det var god suppe:-). Men et forslag til de som synes det er for kjedelig med pølse i suppa er å bytte ut pølse med lettsaltet sideflesk. Forresten tok det 45 min å lage det, dere glemte nok at en må skrelle grønnsakene ????

     (4)

    • Kathrin, Kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for tipset og tilbakemeldingen :)

       (1)


  • Elisabeth Bergland

    3 år siden
    Hei! Nydelig suppe!! <3

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Så hyggelig å høre at suppa falt i smak, Elisabeth :)

       (1)


  • Rebecca

    3 år siden
    Hei! Skal til å lage nå, men ser jeg bare har litt oksefond(tilsvarende ca 1 buljongterning)og kylling fond. Går det å bruke en kombinasjon? :)

     (3)


  • Linn

    3 år siden
    Veldig god suppe, og dette fra ei som vanligvis ikke er så veldig glad i suppe ??

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Linn, Så hyggelig å høre :) Tusen takk for tilbakemeldingen.

       (1)


  • Mina

    3 år siden
    Hei skal man ha oppi vann og hvor mye vann skal man ha oppi

     (2)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Mina, Om du skal lage denne oppskriften til 4 porsjoner trenger du 1 liter buljong. Hell vann sammen med grønnsakene i kjelen, smuldre i buljongterning og kok til grønnsakene er møre. Håper det smaker :)

       (1)


  • tuva

    3 år siden
    Skikkelig god suppe! Min nye favoritt

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tuva, Så utrolig hyggelig å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

       (1)


  • Mari

    3 år siden
    Er det mulig å fryse denne, for å så varme den i kjele igjen? Takk.

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Mari, Det skal gå helt fint. Lykke til :)

       (1)


  • Camilla Hansdotter

    4 år siden
    Fantastisk god suppe :-)

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Camilla, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat