Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk suppe som ser fantastisk innbydende ut.

Grønn ertesuppe med strimlet svinekjøtt

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 20 min
Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk og innbydende suppe.

Ingredienser

Antall porsjoner

Strimlet kjøtt:

1 ss TINE Meierismør til steking
400 g strimlet svinekjøtt
½ ts salt
¼ ts pepper

Ertesuppe:

2 stk løk , grovhakket
1 stk hvitløksfedd , grovhakket
2 ss TINE Meierismør til steking
5 dl vann
1 stk buljongterning
500 g dypfryste erter
4 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør:

4 ss TINE Crème Fraîche Original

Slik gjør du det

    1. Varm smør i en stekepanne og stek strimlet svinekjøtt på sterk varme i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper og sett til side.
      Tips!

      Stek gjerne kjøttet i flere omganger. Da unngår du at kjøttet kokes og blir tørt.

  1. Ertesuppe:

    1. Fres løk og hvitløk raskt i en gryte sammen med smør. Ha i vann og buljongterning. Kok opp.
    2. Tilsett erter og kok i 3–4 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server suppen toppet med kjøtt og crème fraîche.
Tips!

Bytt gjerne ut strimlet svinekjøtt med en kokt svineknoke. Da får du god kraft til suppen også.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ola

    2 år siden
    beste maten ever, lizzzom hilsen ola, 95år

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ola, Så flott du liker det :) Godt nytt år!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat