Håndkle og blad
Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk suppe som ser fantastisk innbydende ut.
(2323)

Grønn ertesuppe med strimlet svinekjøtt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk og innbydende suppe.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Strimlet kjøtt:

1 ssTINE Meierismør til steking
400 gstrimlet svinekjøtt
½ tssalt
¼ tspepper

Ertesuppe:

2 stkløk, grovhakket
1 stkhvitløksfedd, grovhakket
2 ssTINE Meierismør til steking
5 dlvann
1 stkbuljongterning
500 gdypfryste erter
4 sssitronsaft
½ tssalt
¼ tspepper

Tilbehør:

4 ssTINE Crème Fraîche Original
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Varm smør i en stekepanne og stek strimlet svinekjøtt på sterk varme i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper og sett til side.
      Blått hjerte
      Tips!

      Stek gjerne kjøttet i flere omganger. Da unngår du at kjøttet kokes og blir tørt.

    1. Fres løk og hvitløk raskt i en gryte sammen med smør. Ha i vann og buljongterning. Kok opp.
    2. Tilsett erter og kok i 3–4 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server suppen toppet med kjøtt og crème fraîche.
Blått hjerte
Tips!

Bytt gjerne ut strimlet svinekjøtt med en kokt svineknoke. Da får du god kraft til suppen også.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat