Grønn ertesuppe med strimlet svinekjøtt
Enkel•20 min min
Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk og innbydende suppe.
Ingredienser
Antall porsjoner
Strimlet kjøtt:
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
400 gstrimlet svinekjøtt
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Ertesuppe:
-
2 stkløk , grovhakket
-
1 stkhvitløksfedd , grovhakket
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
5 dlvann
-
1 stkbuljongterning
-
500 gdypfryste erter
-
4 sssitronsaft
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Tilbehør:
-
4 ss
Slik gjør du det
-
1
Varm smør i en stekepanne og stek strimlet svinekjøtt på sterk varme i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper og sett til side.
Tips
Stek gjerne kjøttet i flere omganger. Da unngår du at kjøttet kokes og blir tørt.
Ertesuppe:
-
2
Fres løk og hvitløk raskt i en gryte sammen med smør. Ha i vann og buljongterning. Kok opp.
-
3
Tilsett erter og kok i 3–4 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server suppen toppet med kjøtt og crème fraîche.