placeholder image
2

Grønn ertesuppe med strimlet svinekjøtt

(19)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk og innbydende suppe.

Antall porsjoner

Ingredienser

Strimlet kjøtt:

1 ssTINE Meierismør til steking
400 gstrimlet svinekjøtt
½ tssalt
¼ tspepper

Ertesuppe:

2 stkløk, grovhakket
1 stkhvitløksfedd, grovhakket
2 ssTINE Meierismør til steking
5 dlvann
1 stkbuljongterning
500 gdypfryste erter
4 sssitronsaft
½ tssalt
¼ tspepper

Tilbehør:

4 ssTINE Crème Fraîche Original

Slik gjør du det

  • Strimlet kjøtt:

    1. Varm smør i en stekepanne og stek strimlet svinekjøtt på sterk varme i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper og sett til side.

      Tips:

      Stek gjerne kjøttet i flere omganger. Da unngår du at kjøttet kokes og blir tørt.

  • Ertesuppe:

    1. Fres løk og hvitløk raskt i en gryte sammen med smør. Ha i vann og buljongterning. Kok opp.
    2. Tilsett erter og kok i 3–4 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server suppen toppet med kjøtt og crème fraîche.

Tips:

Bytt gjerne ut strimlet svinekjøtt med en kokt svineknoke. Da får du god kraft til suppen også.

Kommentarer