God fiskebollesuppe

Fiskebollesuppe

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 30 min
Denne suppen tror vi kan bli en favoritt særlig blant barnefamiliene. Fiskebollesuppe er enkel og rask å lage, er full av smak og du kan fint variere den fra å være mild og rund for de små, til å bli ganske så sterk for de litt eldre.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stk gulrøtter
½ stk purre
1 stk løk
2 ss olivenolje
7 dl vann + kraft fra fiske-/suppebollene
2 ss TINE Meierismør
3 ss hvetemel
1 stk grønnsakbuljongterning
2 dl TINE Lett Matfløte
1 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat (kan sløyfes)
500 g fiskeboller eller suppeboller av fisk

Slik gjør du det

    1. Skrell gulrøttene og løken, og skjær disse og purre i biter. Stek grønnsakene lett i en panne tilsatt olje på middels sterk varme.
  1. Hvit saus-base

    1. Bland vann og kraft fra fiskebollene/suppebollene til du får ca 1 liter væske til 4 porsjoner suppe. Smelt smøret i en gryte, ha i melet og tilsett deretter litt og litt av væsken mens du rører godt mellom hver gang for å bli kvitt klumper. La dette koke i 10-15 minutter på middels varme. Rør av og til.
    2. Tilsett buljongterningen som du da smuldrer i, ha så i matfløte og creme fraiche. La det koke opp og smak til med salt, pepper og evt litt muskatnøtt.
      Tips!

      Bytt ut muskattnøtt med karri.

    3. Ha i grønnsakene og la det koke i ca 5 minutter. Til slutt har du i fiskebollene/suppebollene og la de koke til bollene er blitt gjennomvarme, ca 4-5 minutter. God middag!
Tips!

#1: Ønsker du å lage "vanlige" fiskeboller i hvit saus? Lag da en hvit saus med litt mindre væske enn i denne oppskriften og la fiskebollene trekke i sausen i ca 7-8 minutter. Server med kokte poteter, gulrøtter - og gjerne sprøstekt bacon i terninger.

#2: Har du noen grønnsaksrester liggende? Hiv dem i suppa! Supper og gratenger er en ypperlig og økonomisk måte å bli kvitt grønnsaksrester fra ukens middager.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Dette hvar en helt ny måte og tilberede fiskeboller på. Suppen ble fyldig og veldig god, bare prøv den og bli overbevist.

    Kommenter  (9)


Det er mye kjærlighet i god mat