God fiskebollesuppe

Fiskebollesuppe

3
 • Enkel
 • 30 min
Denne suppen tror vi kan bli en favoritt særlig blant barnefamiliene. Fiskebollesuppe er enkel og rask å lage, er full av smak og du kan fint variere den fra å være mild og rund for de små, til å bli ganske så sterk for de litt eldre.

Ingredienser

3 stk gulrøtter
½ stk purre
1 stk løk
2 ss olivenolje
7 dl vann + kraft fra fiske-/suppebollene
2 ss TINE Meierismør
3 ss hvetemel
1 stk grønnsaksbuljongterning
2 dl TINE Lett Matfløte
1 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat (kan sløyfes)
500 g fiskeboller eller suppeboller av fisk

Slik gjør du det

  1. Skrell gulrøttene og løken, og skjær disse og purre i biter. Stek grønnsakene lett i en panne tilsatt olje på middels sterk varme.
 1. Hvit saus-base

  1. Bland vann og kraft fra fiskebollene/suppebollene til du får ca 1 liter væske til 4 porsjoner suppe. Smelt smøret i en gryte, ha i melet og tilsett deretter litt og litt av væsken mens du rører godt mellom hver gang for å bli kvitt klumper. La dette koke i 10-15 minutter på middels varme. Rør av og til.
  2. Tilsett buljongterningen som du da smuldrer i, ha så i matfløte og creme fraiche. La det koke opp og smak til med salt, pepper og evt litt muskatnøtt.
   Tips

   Bytt ut muskattnøtt med karri.

  3. Ha i grønnsakene og la det koke i ca 5 minutter. Til slutt har du i fiskebollene/suppebollene og la de koke til bollene er blitt gjennomvarme, ca 4-5 minutter. God middag!
Tips

#1: Ønsker du å lage "vanlige" fiskeboller i hvit saus? Lag da en hvit saus med litt mindre væske enn i denne oppskriften og la fiskebollene trekke i sausen i ca 7-8 minutter. Server med kokte poteter, gulrøtter - og gjerne sprøstekt bacon i terninger.

#2: Har du noen grønnsaksrester liggende? Hiv dem i suppa! Supper og gratenger er en ypperlig og økonomisk måte å bli kvitt grønnsaksrester fra ukens middager.

Kommentarer

 • Rebecca

  1 år siden
  Hei, kan denne lages dagen i forveien og varmes opp igjen ?

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   1 år siden
   Hei Rebecca!   Denne kan du fint lage dagen før og varm opp ja. :) Et godt tips er å lage dobbel porsjon og frys ned. Så har du en enkel og god middag klar til oppvarming.

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat