Håndkle og blad
God fiskebollesuppe
(2424)

Fiskebollesuppe

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Denne suppen tror vi kan bli en favoritt særlig blant barnefamiliene. Fiskebollesuppe er enkel og rask å lage, er full av smak og du kan fint variere den fra å være mild og rund for de små, til å bli ganske så sterk for de litt eldre.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stkgulrøtter
½ stkpurre
1 stkløk
2 ssolivenolje
7 dlvann + kraft fra fiske-/suppebollene
2 ssTINE Meierismør
3 sshvetemel
1 stkgrønnsakbuljongterning
2 dlTINE Lett Matfløte
1 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ tssalt
¼ tspepper
¼ tsmalt muskat (kan sløyfes)
500 gfiskeboller eller suppeboller av fisk
BladBlad

Slik gjør du det

 • Grønnsakene

  1. Skrell gulrøttene og løken, og skjær disse og purre i biter. Stek grønnsakene lett i en panne tilsatt olje på middels sterk varme.
 • Hvit saus-base

  1. Bland vann og kraft fra fiskebollene/suppebollene til du får ca 1 liter væske til 4 porsjoner suppe. Smelt smøret i en gryte, ha i melet og tilsett deretter litt og litt av væsken mens du rører godt mellom hver gang for å bli kvitt klumper. La dette koke i 10-15 minutter på middels varme. Rør av og til.
  2. Tilsett buljongterningen som du da smuldrer i, ha så i matfløte og creme fraiche. La det koke opp og smak til med salt, pepper og evt litt muskatnøtt.
   Blått hjerte
   Tips!

   Bytt ut muskattnøtt med karri.

  3. Ha i grønnsakene og la det koke i ca 5 minutter. Til slutt har du i fiskebollene/suppebollene og la de koke til bollene er blitt gjennomvarme, ca 4-5 minutter. God middag!
Blått hjerte
Tips!

#1: Ønsker du å lage "vanlige" fiskeboller i hvit saus? Lag da en hvit saus med litt mindre væske enn i denne oppskriften og la fiskebollene trekke i sausen i ca 7-8 minutter. Server med kokte poteter, gulrøtter - og gjerne sprøstekt bacon i terninger.

#2: Har du noen grønnsaksrester liggende? Hiv dem i suppa! Supper og gratenger er en ypperlig og økonomisk måte å bli kvitt grønnsaksrester fra ukens middager.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat