
Fiskebollesuppe
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stkgulrøtter
-
½ stkpurre
-
1 stkløk
-
2 ssolivenolje
-
7 dlvann + kraft fra fiske-/suppebollene
-
2 ss
-
3 sshvetemel
-
1 stkgrønnsaksbuljongterning
-
2 dl
-
1 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
¼ tsmalt muskat (kan sløyfes)
-
500 gfiskeboller eller suppeboller av fisk
Slik gjør du det
-
1
Skrell gulrøttene og løken, og skjær disse og purre i biter. Stek grønnsakene lett i en panne tilsatt olje på middels sterk varme.
Hvit saus-base
-
2
Bland vann og kraft fra fiskebollene/suppebollene til du får ca 1 liter væske til 4 porsjoner suppe. Smelt smøret i en gryte, ha i melet og tilsett deretter litt og litt av væsken mens du rører godt mellom hver gang for å bli kvitt klumper. La dette koke i 10-15 minutter på middels varme. Rør av og til.
-
3
Tilsett buljongterningen som du da smuldrer i, ha så i matfløte og creme fraiche. La det koke opp og smak til med salt, pepper og evt litt muskatnøtt.
Tips
Bytt ut muskattnøtt med karri.
-
4
Ha i grønnsakene og la det koke i ca 5 minutter. Til slutt har du i fiskebollene/suppebollene og la de koke til bollene er blitt gjennomvarme, ca 4-5 minutter. God middag!