Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Fiskebollesuppe

Enkel
30min

Denne suppen tror vi kan bli en favoritt særlig blant barnefamiliene. Fiskebollesuppe er enkel og rask å lage, er full av smak og du kan fint variere den fra å være mild og rund for de små, til å bli ganske så sterk for de litt eldre.

4.3
(52)
Next ImageFiskebollesuppe

Ingredienser

Porsjoner

3 stk
gulrot
0.5 stk
purre
1 stk
løk
2 ss
olivenolje
7 dl
vann + kraft fra fiske-/suppebollene
3 ss
hvetemel
1 stk
grønnsaksbuljongterning
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.25 ts
malt muskat (kan sløyfes)
500 g
fiskebolle eller suppeboller av fisk

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøttene og løken, og skjær disse og purre i biter. Stek grønnsakene lett i en panne tilsatt olje på middels sterk varme.

Hvit saus-base

  1. Bland vann og kraft fra fiskebollene/suppebollene til du får ca 1 liter væske til 4 porsjoner suppe. Smelt smøret i en gryte, ha i melet og tilsett deretter litt og litt av væsken mens du rører godt mellom hver gang for å bli kvitt klumper. La dette koke i 10-15 minutter på middels varme. Rør av og til.

  2. Tilsett buljongterningen som du da smuldrer i, ha så i matfløte og creme fraiche. La det koke opp og smak til med salt, pepper og evt litt muskatnøtt.

    Tips

    Bytt ut muskattnøtt med karri.

  3. Ha i grønnsakene og la det koke i ca 5 minutter. Til slutt har du i fiskebollene/suppebollene og la de koke til bollene er blitt gjennomvarme, ca 4-5 minutter. God middag!

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Ønsker du å lage "vanlige" fiskeboller i hvit saus? Lag da en hvit saus med litt mindre væske enn i denne oppskriften og la fiskebollene trekke i sausen i ca 7-8 minutter. Server med kokte poteter, gulrøtter - og gjerne sprøstekt bacon i terninger.

#2: Har du noen grønnsaksrester liggende? Hiv dem i suppa! Supper og gratenger er en ypperlig og økonomisk måte å bli kvitt grønnsaksrester fra ukens middager.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter