Blomkål- og brokkolisuppe

Blomkål- og brokkolisuppe

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 15 min
Suppe smaker godt året rundt, og hjemmelaget er aller best. Dette er en enkel, rask og deilig suppe som metter hele familien.

Antall porsjoner

Ingredienser

250 g blomkål
250 g brokkoli
1 ½ ts salt
1 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
1 l kjøttkraft eller buljong
2 dl TINE Matfløte
100 g revet Jarlsberg® Original eller annen ost

Slik gjør du det

    1. Del det peneste av blomkål og brokkoli i små buketter og kok dem møre i lettsaltet vann.
    2. Skjær resten av blomkålen og brokkolien i biter, også stilkene, og kok til mørt. Hell i en food processor og la maskinen gå til alt er mos.
    3. Smelt smør, ha i mel og rør i grønnsakmos og kraft litt etter litt. Ha i fløte. Server suppen med de kokte, varme blomkål- og brokkolibukettene i. Dryss gjerne revet ost over.
Tips!

Server gjerne med godt brød med smør på.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Vilde

    3 år siden
    Hvordan er det å fryse ned denne suppen? Jeg er student, og tenker at hvis jeg lager en skikkelig ladning, så kanskje jeg kan fryse den ned i porsjoner og spise den senere?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Vilde, Det er ingen problem å fryse denne suppen ned :)

      Kommenter  (2)


  • Oda

    4 år siden
    Dropp 6 dl vann fra ingredienslista. MÅ jo ikke koke grønnsakene i akkurat 6 dl. Fører bare til forvirring om hvorvidt vannet skal med i suppa eller ikke.

    Kommenter  (10)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Oda, Helt enig med deg. Vi endrer i oppskriften med en gang. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (3)


  • Victoria

    5 år siden
    Hva skal man gjøre med buljongen? Når kommer den inn i bildet?

    Kommenter  (0)


  • Helene

    7 år siden
    Skal alt kokevannet (nevnt av malin) være med når man moser? Blir ikke det veldig tynn suppe???

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Helene. Nei alt kokevannet skal i utgangspunktet ikke med, men hold av litt (i alle fall 2 dl) for å spe på med litt av det i suppen. Jeg skal oppdatere fremgangsmåten slik at den blir mer forklarende rundt dette.

      Kommenter  (0)

      • Emil

        6 år siden
        Hei. Det hadde sikkert vært en god idé å fjerne "6dl vann" fra ingredienslisten da det ikke skal med i suppen. Et annet tips er å mose litt kokt brokkoli og blomkål forsiktig med en gaffel slik at det blir litt små biter i suppen. Det er kjedelig med helt "glatt" suppe.

        Kommenter  (4)


  • Malin

    7 år siden
    Når skal man ha oppi vannet?

    Kommenter  (4)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Det er det vannet du koker blomkålen og brokkolien i.

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat