Blomkål- og brokkolisuppe

Blomkål- og brokkolisuppe

10
  • Enkel
  • 15 min
Suppe smaker godt året rundt, og hjemmelaget er aller best. Dette er en enkel, rask og deilig suppe som metter hele familien.

Ingredienser

250 g blomkål
250 g brokkoli
1 ½ ts salt
1 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
1 l kjøttkraft eller buljong
2 dl TINE Matfløte
100 g revet Jarlsberg® Original eller annen ost

Slik gjør du det

    1. Del det peneste av blomkål og brokkoli i små buketter og kok dem møre i lettsaltet vann.
    2. Skjær resten av blomkålen og brokkolien i biter, også stilkene, og kok til mørt. Hell i en food processor og la maskinen gå til alt er mos.
    3. Smelt smør, ha i mel og rør i grønnsakmos og kraft litt etter litt. Ha i fløte. Server suppen med de kokte, varme blomkål- og brokkolibukettene i. Dryss gjerne revet ost over.
Tips

Server gjerne med godt brød med smør på.

Kommentarer

  • Vilde

    4 år siden
    Hvordan er det å fryse ned denne suppen? Jeg er student, og tenker at hvis jeg lager en skikkelig ladning, så kanskje jeg kan fryse den ned i porsjoner og spise den senere?

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Vilde, Det er ingen problem å fryse denne suppen ned :)

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat