Blomkål- og brokkolisuppe

Blomkål- og brokkolisuppe

15
152
Enkel15 min
Suppe smaker godt året rundt, og hjemmelaget er aller best. Dette er en enkel, rask og deilig suppe som metter hele familien.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 250 g
    blomkål
  • 250 g
    brokkoli
  • 1 ½ ts
    salt
  • 1 ss
  • 2 ss
    hvetemel
  • 1 l
    kjøttkraft eller buljong
  • 2 dl
  • 100 g
    revet JARLSBERG® skorpefri eller annen ost

Slik gjør du det

  1. 1

    Del det peneste av blomkål og brokkoli i små buketter og kok dem møre i lettsaltet vann.

  2. 2

    Skjær resten av blomkålen og brokkolien i biter, også stilkene, og kok til mørt. Hell i en food processor og la maskinen gå til alt er mos.

  3. 3

    Smelt smør, ha i mel og rør i grønnsakmos og kraft litt etter litt. Ha i fløte. Server suppen med de kokte, varme blomkål- og brokkolibukettene i. Dryss gjerne revet ost over.

Tips

Server gjerne med godt brød med smør på.

Del denne oppskriften: