Blomkål- og brokkolisuppe

(82)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Suppe smaker godt året rundt, og hjemmelaget er aller best. Dette er en enkel, rask og deilig suppe som metter hele familien.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

250 gblomkål
250 gbrokkoli
1 ½ tssalt
1 ssTINE Meierismør
2 sshvetemel
1 lkjøttkraft eller buljong
2 dlTINE Matfløte
100 grevet Jarlsberg® Original eller annen ost

Slik gjør du det

    1. Del det peneste av blomkål og brokkoli i små buketter og kok dem møre i lettsaltet vann.
    2. Skjær resten av blomkålen og brokkolien i biter, også stilkene, og kok til mørt. Hell i en food processor og la maskinen gå til alt er mos.
    3. Smelt smør, ha i mel og rør i grønnsakmos og kraft litt etter litt. Ha i fløte. Server suppen med de kokte, varme blomkål- og brokkolibukettene i. Dryss gjerne revet ost over.

Tips:

Server gjerne med godt brød med smør på.

Kommentarer

  Legg til kommentar